Witajcie!
Chciałabym przedstawić Wam moje świnki:
Zacznijmy więc od Yoko:
Była to pierwsza świnka, za którą brałam odpowiedzialność. Urodziła się około grudnia 2011 r. Yoko uwielbiała się przytulać. Była bardzo kochaną, ale też leniwą świnką. Nie lubiła, kiedy wypuszczałam ją na wybieg, zawsze wtedy przechodziła przez całe mieszkanie, aby dostać się do swojej klatki. I tak za każdym razem. I w dodatku nauczyła tego Cookiego...
Była też zadziorna, kiedy coś jej nie pasowało nie wahała się użyć zębów w ramach ostrzeżenia. Bardzo ją kochałam.
Yoko odeszła 9 kwietnia 2016 roku, w wieku 4 lat i 4 miesięcy. Mój skarbek na zawsze pozostanie w mojej pamięci.
Moją drugą świnką jest Cookie. Urodził się około lutego 2015 r. Przy Yoko spokojny, a przy Zeusku pokazał na co go stać i przejął władzę.
Jest wielkim pieszczochem, bardzo lubi się przytulać.
Jest jeszcze Zeusek, który przybył do nas 22 kwietnia 2016 r. Urodził się 28.11.2015 r. Energiczny świnek, potrafi biegać jak szalony, czasami działa Cookiemu na nerwy, ale lubi też się poprzytulać. Przy popcornowaniu niemal wywraca się brzuchem do góry.
Tutaj jego wątek adopcyjny ---> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=6132
Poziomek - Rubin - urodził się 2 lipca 2015 r, przybył do nas 23 czerwca 2016 r. Przecudowny białasek z rubinowymi oczkami i ciemnymi uszkami. Bardzo żywiołowy, nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu dłużej niż pół minuty (chyba, że jest głaskany albo zmęczony), według niego jest znakomitym przywódcą i musi rządzić, a Cookie niech spada. W klatce od razu wykłada stópki, do ludzi nieśmiały, ale do świń bardzo władczy. Kiedy jest zmęczony, to nie zważa na miejsce, w którym się znajduje, tylko po prostu przymyka oczka i próbuje zasnąć. Co tu dużo mówić - jest cudowny!
Jego wątek adopcyjny ---> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =12&t=5226
I razem:
Hippo - urodzony 27 lipca 2016 r., przybył do nas 31 października 2016 r. Słodki, łysy, ruchliwy i gadatliwy maluszek, absorbuje uwagę całej trójki. Świetnie się sprawuje jako termofor. Nieco ciapowaty. Ciągle je i bobczy, a przy głaskaniu po dupce rozpłaszcza ją i zaczyna gruchać. Kiedy mu się podoba głaskanie zaczyna zawzięcie lizać dłoń głaszczącą. Czasem myli palce z warzywem, które mu się aktualnie podaje. Ogromny z niego przytulak i pieszczoch, najbardziej lubi siedzieć pod ubraniem, gdzie ciepło, miło i wygodnie Po prostu jest wspaniały!
Hipcio odszedł 10.11.2016 r., zabrała go choroba. Hippuś był u mnie zdecydowanie za krótko... Rana po jego zniknięciu nigdy się nie zasklepi. Przepraszam, Maluszku, że mimo walki nie zdołałam cię uratować... Na zawsze pozostaniesz w moim sercu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A tutaj facebookowy pamiętnik świnek --> https://www.facebook.com/swinkowypamietnik/
Prosiaczkowe perypetie ♥
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Cooyo
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Prosiaczkowe perypetie ♥
Ostatnio zmieniony 21 sty 2018, 19:38 przez Cooyo, łącznie zmieniany 37 razy.
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! ⬇
Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis
Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci
Re: Yoko (*), Cookie & Zeus
Cookie ma słodkie spojrzenie na drugim zdjęciu
A Zeusek kolorystycznie podobny do mojego Alvinka
Witamy!
A Zeusek kolorystycznie podobny do mojego Alvinka
Witamy!
- Cooyo
- Kontakt:
Re: Yoko (*), Cookie & Zeus
Dziękujemy. A Alvinka i Pieszczocha kojarzę z bloga i facebooka. Faktycznie podobne umaszczenie. Takie wiewiórki.
Można powiedzieć, że podczas łączenia Kukiś poczuł moc...
Zaczęło się od dokładnego obwąchania nowo przybyłego. Kiedy Zeusek się nie buntował, to Cookie był wobec niego przyjazny, ale kiedy zaczął się stawiać, to wnet doprowadził go do porządku. Czasami zęby szły w ruch, ale tylko w ramach ostrzeżenia, bo nic złego sobie nie zrobili. Można nawet powiedzieć, że dość szybko się dogadali, bo już wieczorem byli obaj w nowej klatce. Przez pierwsze dwa dni ciągle słyszało się jakieś kłótnie, ale teraz jest już o wiele spokojniej. Chociaż najmniejszy sprzeciw ze strony Zeusa kończy się próbami dominacji, nawet nie wiedziałam, że Cookie jest do tego zdolny.
Zeusek na początku nie chciał korzystać z podanego jadła, ponieważ miał swoje... Dopiero co zrobione...
Zeus to na razie przy każdym podejściu do klatki zwiewa pod półkę, ale to w sumie normalne, bo jest u nas dopiero 4 dni. Ale powoli się oswajamy.
Kiedyś to było tak, że jak na półce siedziała Yoko i Cookie, to za każdym, chociażby najmniejszym poruszeniem Kukiś zwiewał, a Yoko zostawała na miejscu. Teraz rolę "uciekiniera" przejął Zeus, a rolę Yoko Cookie.
Chłopcy nawet przez jakiś czas leżeli pod jedną półką bez żadnych kłótni... A tu zdjęcie na dowód:
Słabo widać Zeuska, ale jednak tam jest.
I jeszcze parę zdjęć z łączenia:
Zażarta dyskusja...
Obwąchujemy...
W pewnej odległości, ale jednak obok siebie.
I robimy pompeczki!
Można powiedzieć, że podczas łączenia Kukiś poczuł moc...
Zaczęło się od dokładnego obwąchania nowo przybyłego. Kiedy Zeusek się nie buntował, to Cookie był wobec niego przyjazny, ale kiedy zaczął się stawiać, to wnet doprowadził go do porządku. Czasami zęby szły w ruch, ale tylko w ramach ostrzeżenia, bo nic złego sobie nie zrobili. Można nawet powiedzieć, że dość szybko się dogadali, bo już wieczorem byli obaj w nowej klatce. Przez pierwsze dwa dni ciągle słyszało się jakieś kłótnie, ale teraz jest już o wiele spokojniej. Chociaż najmniejszy sprzeciw ze strony Zeusa kończy się próbami dominacji, nawet nie wiedziałam, że Cookie jest do tego zdolny.
Zeusek na początku nie chciał korzystać z podanego jadła, ponieważ miał swoje... Dopiero co zrobione...
Zeus to na razie przy każdym podejściu do klatki zwiewa pod półkę, ale to w sumie normalne, bo jest u nas dopiero 4 dni. Ale powoli się oswajamy.
Kiedyś to było tak, że jak na półce siedziała Yoko i Cookie, to za każdym, chociażby najmniejszym poruszeniem Kukiś zwiewał, a Yoko zostawała na miejscu. Teraz rolę "uciekiniera" przejął Zeus, a rolę Yoko Cookie.
Chłopcy nawet przez jakiś czas leżeli pod jedną półką bez żadnych kłótni... A tu zdjęcie na dowód:
Słabo widać Zeuska, ale jednak tam jest.
I jeszcze parę zdjęć z łączenia:
Zażarta dyskusja...
Obwąchujemy...
W pewnej odległości, ale jednak obok siebie.
I robimy pompeczki!
-
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Re: Yoko [*], Cookie & Zeus
Ale piękny duet!
Cudne prośki!
Cudne prośki!
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
- Cooyo
- Kontakt:
Re: Yoko [*], Cookie & Zeus
Dziękujemy!
Pozwolę sobie dodać jeszcze trochę zdjęć Yoko
Maluszek...
Odpoczywamy.
No i ostatnia w życiu trawka...
I Cookiego:
Nom, nom, nom.
"Taki jestem piękny. Podziwiajcie!"
"Takim jestem groźnym lwem!"
I razem:
Ściśnięci.
"Co tam masz?"
No i jeszcze kochanego Zeuska, który na kolankach już zaczyna wyciągać stopę. Na razie skromnie, bo tylko jedną, ale zawsze coś. = D
Mam nadzieję, że nie zaspamowałam za bardzo, a jak tak, to przepraszam. :3
Pozwolę sobie dodać jeszcze trochę zdjęć Yoko
Maluszek...
Odpoczywamy.
No i ostatnia w życiu trawka...
I Cookiego:
Nom, nom, nom.
"Taki jestem piękny. Podziwiajcie!"
"Takim jestem groźnym lwem!"
I razem:
Ściśnięci.
"Co tam masz?"
No i jeszcze kochanego Zeuska, który na kolankach już zaczyna wyciągać stopę. Na razie skromnie, bo tylko jedną, ale zawsze coś. = D
Mam nadzieję, że nie zaspamowałam za bardzo, a jak tak, to przepraszam. :3
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2016, 18:35 przez Cooyo, łącznie zmieniany 4 razy.
- Cooyo
- Kontakt:
Re: ☀ Yoko [*], Cookie i Zeus ♥
Coś za dużego tłoku to tutaj nie ma...
Suszymy...
Suszymy...
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Ale fajne świnie A ile foooot!!! Czupiradło niesamowite z tego Cookie
A co się stało Yoko? Jeśli można spytać...
A co się stało Yoko? Jeśli można spytać...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Cooyo
- Kontakt:
Przekażę im, może trochę stresu zbliży ich do siebie.katiusha pisze:Panowie urodziwi mają się ładnie dogadać, bo wkroczę i musztrę im zafunduję
Dziękujemy! Cookie to rzeczywiście śmieszną fryzurę ma. Zdjęć robię im naprawdę dużo, boję się, że zaraz miejsce na dysku mi się skończy. Z tego co patrzę, to ponad 3700 to same prosiaki. Chciałam usunąć te, co nie wyszły dobrze, ale trochę mi szkoda się ich pozbywać.Asita pisze:Ale fajne świnie A ile foooot!!! Czupiradło niesamowite z tego Cookie
Asita pisze:A co się stało Yoko? Jeśli można spytać...
Co do Yokusi, to bardzo przykro mi to mówić, ale nie wiem. Nie było mnie wtedy w domu i nie mogłam być przy niej.katiusha pisze:Te bosskie oczyska Yoko...
Jednak nawet przed samą śmiercią nie dawała żadnych oznak, że coś jest nie tak. Zachowywała się jak zawsze... Moja mała świneczka.
- Cooyo
- Kontakt:
Wczoraj Zeusek pierwszy raz (kiedy był sam) gadał na moich rękach!