Zatrzymanie rozwoju u świnki?

Moderator: Dzima

MagdaLena

Re: Zatrzymanie rozwoju u świnki...?

Post autor: MagdaLena »

Nie, nie. Właśnie odwrotnie :) Chodziło mi o to, że jako jedyna NIE WYDALASZ jadu :) i potrafisz prowadzić konwersacje normalnie.
I dzięki Bogu, że ktoś taki też ma tu miejsce...
Roksi147

Post autor: Roksi147 »

Kłótnie tu niczego nie zmienią. Jestem osobą która najpierw woli spokojnie porozmawiać ,a jak się nie da normalnie to wtedy potrafie nawet i zabić on line :laugh:
Spokojnie wagą się nie przejmuj niektóre świnki tak mają,poprostu obserwuj ją wagowo i proszę cię nigdy więcj nie rozmnażaj,bo to tylko szkodzi.
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Nie ma czego zazdrościć :) Po prostu mam za sobą kurs genetyki na studiach :)
Podpis usunięty przez administratora.
MagdaLena

Spokojnie... pisałam już wcześniej, że nie mam zamiaru. Dlatego tak zirytowała mnie reakcja fury osób. Dzięki za pocieszenie. Teraz będę ją ważyć codziennie i sprawdzę czy lubi banana. Jeśli ma smak po mamie to powinna się na niego wręcz rzucić :P

Jack Daniel's - powinieneś odpłatnie doradzać w hodowlach! Takich sztuczek nie można marnować! Świnki na Ciebie liczą! ;)
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

MagdaLena pisze: Panna Fiu Fiu - przykre, gdy ktoś komentuje nie czytając wcześniejszych postów...
Przeczytałam pierwszy post, nie mam po co się przewalać przez tysiące innych mówiących to samo. Ponawiam pytanie i liczę na odpowiedź :-) I nie chodzi mi tutaj o wredne komentarze czy szydzenie. Jedynie o zdrowie świnek.
Obrazek
MagdaLena

Panna Fiu Fiu - a więc twierdzisz, że mi zdrowie świnek zwisa i powiewa i właśnie dlatego tu jestem! :) A to pewnie dlatego, że nie przeczytałaś wszystkich moich wypowiedzi.
Nie jestem idiotką. Rozmnożenie miało być raz, poza tym skoro urodziły się dziewczynki to tym bardziej oczywiste było, że należy chłopcu wydłubać jądra :) Wszak kastracja jest bezpieczniejsza niż sterylizacja.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Wcale tak nie twierdzę, nie wiem na jakiej podstawie uznałaś że właśnie tak myślę. Nie odbieraj wszystkiego jako atak na siebie, bo się wykończysz :) Dobrze, że samiczki już nie rozmnożysz i tylko tyle mnie interesowało.
Malca wagę kontroluj, może mieć wadę genetyczną związaną ze wzrostem a co za tym idzie z mniejszymi narządami. Warto obserwować maluszka, w inny sposób mu nie pomożesz. ;-)
Obrazek
MagdaLena

Taki też mam zamiar. Dzięki ;) Wybacz me wzburzenie, ale część osób zaszokowała mnie swoimi komentarzami i bezmyślnym czytaniem treści...
MagdaLena

Witam ponownie wszystkich prosiaczkomaniaków :) raz jeszcze liczę na waszą pomoc, tym razem może będzie o wiele prostsza :)
Byłam z moją minimini u weterynarza. Ten stwierdził, że teoria o karłowatości jest w tym przypadku mocno naciagana ponieważ świnka ma zachowane prawidłowe proporcje fizyczne. Stwierdził też, że możliwe jest aby świnka po prostu była sobie taka mniejsza od innych (jak u ludzi - jedni wysocy, drudzy niscy). Zaproponowal jednak żeby świnka troszkę przytyła i nabrała ciała by wyglądała zdrowiej i może dzięki temu jakoś rozciągnie swoje kości i mięśnie. I tutaj moje pytanie do was :)
Czy możecie polecić jakieś dobre rzeczy do diety, dzięki którym można uzyskać trochę masy? Na banany moja świnka nie specjalnie się rzucała... dziennie zje ze 3 małe plasterki i tyle... je dużo suchych bułek (bardzo je lubi od pierwszych dni życia), ale mimo to waży jak waży... Próbowalam też wprowadzić ziarna słonecznika łuskane, ale też szału nie ma :) Jakieś pomysly?
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Lucerna i tuczące karmy (poszukaj tych z dużą ilością białka, np. Beaphare Care+). Daj jej też płatki owsiane. Tylko ważne żebyś teraz nie przedobrzyła w drugą stronę :szczerbaty:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”