Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Re: Opowieści Świńskiej Treści - świnie znów razem

Post autor: etycja »

Ha też z takim założeniem wpakowałam do pudła (plastikowego) wszystko, ale nie wytrzymałam. Mixerama jest świetna. Zajadają się i świnie i króliki. Jako, że wieprze obłowiły się tym razem innymi smaczkami, królikom zostawię Mixeramę. Jeśli będę jeszcze roboć zakupy w hipciu, zdecydowanie do niej wrócę. Widziałam, że masz zioła z serii grainless, jadłaś to już? Granulat jakoś szału u mnie nie zrobił, ale zioła nawet fajnie wyglądają i się zastanawiam czy warto.
Obrazek
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Jeszcze nie otworzyłam większości z tych paczuszek, zwykle nie wytrzymuję i otwieram wszystko ale teraz jakiś głos rozsądku mnie dopadł czy coś :D Tak więc Mixeramy i zioła Grainlessu stoją nieotwarte, otworzyłam tylko to co dobre przy niskowapniowej czyli mniszek, pokrzywę i skrzyp. Wszystkie ziołowe zakupy wyglądają cudnie. :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

A moje Mixeramy nie lubią :glowawmur: Łajzy jedne... Ja się staram, kupuję nowości a one nie doceniają :idontknow:
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ostatnio wszędzie ufo :shock: Może to przez to, że 10-ta seria Z archiwum X była? Mój Mietek na ostatnim filmiku też świeci :lol:

Ja jakoś nie mam przekonania do mieszanek ziołowych. Zawsze jak kupuję, to są te zioła zbite w kupki albo mocno pokruszone. Poza tym moje i tak wyżerają co chcą a większość zostaje. Skład super, ale świnia "mądra" i wszystkiego nie zeżre. Ostatnio kupiłam mieszankę z niezłego ziółka (jakąś inną niż jest w hipciu) i najbardziej to pachnie miętą...a właściwie cukierkami miętowymi :lol: Posypuję tym sianko, ale potem widzę przy sprzątaniu, że raczej nie zniknęło. Sama robię mieszanki, bo są jakieś czyściejsze :102: Ale każda świnia inna...

Nie zazdroszczę moli....oby się wyniosły :fingerscrossed:

Co do podbierania z oszczędności - najwyżej potem w banku dacie puste worki po ziołach jako poręczenie majątkowe Obrazek
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Moje kiedyś wcinały Grainless Herbs a teraz nagle nie chcą :idontknow: A ziółka to ja też zaraz wszystkie pootwieram i sprawdzam co im smakuje. Ostatni jest szał na zieloną kukurydzę. A psinka ufok faktycznie super oczka ma na zdjęciu :D
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Asita - nie no, i tak nas nie stać na żaden kredyt mieszkaniowy ani nic, ale dzięki zwierzakowym potrzebom jedzeniowym i weterynaryjnym nie stać nas jeszcze bardziej :102: Ja tylko się cieszę że mamy stary samochód bo nikt się nie połasi żeby go ukraść, już parę razy Teżet zostawił kluczyki w drzwiach i nic :102:

No z tymi ziołami sporo się marnuje, szczególnie jak są pokruszone. Dobrze dawać je np na podkład, wtedy świnia widzi gdzie żarło. W trocinach to wszystko ginie, tak samo w drybedzie wchodzi między włosie.

Ja mam jeszcze ten plus że drobnica z paczek się nie marnuje tylko daję chomiczorom jako żarło lub upiększenie ściółki :)

Mówiłam Wam że będę ograniczać zwierzyniec? Nigdy więcej 4 chomików na raz, to dla mnie za dużo. Zejdę do dwóch syryjków plus 1 karzełek a potem może do jednego syryjka, jednego karzełka. Muszę patrzeć pod kątem przyszłych wynajmów i pewnie mniejszych metraży. Co prawda właściciel nigdy u nas nie był ale jakby przyszedł i zobaczył ilość zwierzyńca to nie wiem czy by nam nie wypowiedział umowy.
Zastanawiam się czy nie sprzedać w przyszłości terrarium Koparkowego ale nawet nie wiem jak powinnam je wycenić, toż to moja ciężka praca była...
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: etycja »

Tak, tak, Joanno. Ja też od lat obiecuję sobie 2 świnie i najwięcej 2-3 chomiki :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ja sobie obiecuję wręcz przeciwnie, jak tylko będę mogła to od razu chomiki :lol: Tylko cicho, tylko cicho ;)
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

etycja,Ty to akurat masz szanse na 2-3 chomiki :laugh:

sosnowa a kiedy będziesz mogła chomiki? :102: Służę radą :102:

Testowałam na świniach karmę ratunkową Dr Ziętek. Rozpętało się szaleństwo! Rzuciły się na mnie we trójkę, parę razy mi strzykawkę wyrwały z rąk, wszystkie naraz. Blanka już mnie chciała po ręce gryźć z wnerwu że to nie ona ma strzykawkę :shock:
Resztę im nalałam do miski, Majka się przeraziła co to takie mokre i uciekła, Bunia trochę pociamkała ale cały czas się wstrząsała że jej się mokra broda robi. Tylko Blanka mniej więcej ogarnia temat i radzi sobie z piciem z miski :meeting:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

taaa, jakże Cię rozumiem...
obiecałam sobie (oraz właścicielce mieszkania :102: ), że żadnych świń więcej, no może 2 klatki tymczasów. Ale co ja zrobię, że mam same trudnoadoptowalne przypadki? w 4 klatkach? a Chrupcio u chrześniaczki na wczasach oswajalniczych, bo byłaby piąta...
A norniczka 1 kwietnia będzie - mam nadzieję! - obchodzić drugie urodziny. Chyba zrobię jakiś norniczy bal? :think:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”