Małe świnkowe osobistości =)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
pastaciasta

Re: Małe świnkowe osobistości =)

Post autor: pastaciasta »

Jak Maniucha?
Awatar użytkownika
Skiti
Miejscowość: Grudziądz
Kontakt:

Post autor: Skiti »

Mania od wtorku zaczęła schodzić ze swojej półki i zwiedzać troszkę klatkę, co mnie cieszy. Zrobiła się wybredna i najbardziej smakuje jej cykoria czy sałata rzymska :lol: Jeśli do śniadania i kolacji nie dostanie listka, to nie przestanie się wydzierać :? Przytyło jej się 30 gram, ale już nie tyje i waży marne 650... Waga jednak się trzyma i na szczęście nie spada. Jest moją ruchliwą, ciekawską świnką jak kiedyś. Z nóżką też już jest w porządku :tired:

Próbowałam po raz kolejny łączyć Ami z moją gromadą. Oczywiście cykanie, fuczenie itp. włączyły jej się od razu. Oczywiście Bogu winną Manię użarła w tyłek, a ona sobie tylko siedziała i nie zwracała na nią uwagi. Co za świnia :evil:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Oj Ami :nono: Chyba lepiej jej żyć w samotności :idontknow:
Maniuś dużo zdrówka :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Nie ma wyjścia. Na wybiegu z Manią jest dobrze przez jakiś czas, a po pięciu minutach zaczyna za nią biegać i ją podgryzać. Ciągle mam też przed oczami widok tornada Amo-Lusiowego i zęboczynów Amo-Busiowych. No ba, tak miało być i koniec. Zawsze było mi Ami żal, że musi siedzieć sama. Kiedy jakaś świnka jest klatka w klatkę, to piłuję kraty jak szalona, żeby się tam dostać. Ale jak zobaczyłam Ami w akcji z innymi świnkami (nie tylko moimi), to przestałam się martwić jej samotnością. Ona po prostu jest mega zawzięta i tyle. Niedobrze jej z innymi świnkami na jednym terenie, skoro gryzie nawet najuleglejszą świnkę świata. A próbowałam ją łączyć milion razy.
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Maniuś - z tego tygodnia :love: Świniak waży 670 - chyba znowu przybrała troszkę :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przyłapany na gorącym uczynku :lol: Nie no żartuję, sama mu podłożyłam :102:

Obrazek
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Przybieraj Maniulka, przybieraj :) , dużo zdrówka :fingerscrossed:
pastaciasta

Post autor: pastaciasta »

Mania wygląda chudziutko, niech tyje :(
jelonek

Post autor: jelonek »

Maniuś - prześliczna :love: nic tylko kochać!
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Mania przybieraj na wadze, przybieraj.. kochanego ciałka nigdy za dużo ;) :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Dziękujemy! :buzki:
Mania rano krzyczy teraz masakrycznie - nauczyła się, że jestem na każde jej zawołanie :lol:
Wczoraj świnie dostały pierwszą porządną porcję świeżej trawy z czystych okolic :) Chętnie się zajadały, choć to jeszcze nie to - powiedziały.
Mam 3 chore świnki w domu. Do zespołu dołączyła Busia, która schudła z 1250 do 1150. Z jednej strony dobrze, bo naprawdę ważyła za dużo, z drugiej martwię się chorobami. Byłyśmy u weta, wyniki krwi w normie. Ona zachowuje się normalnie, ale jedzenie sprawia jej kłopot - kroję warzywa na paseczki, nawet ją dokarmiałam 3x w ciągu dnia, ale widzę, że waga waha się jedynie +/-10 gram więc już zaprzestałam. Miała lekko spiłowane ząbki, choć raczej to nie to, bo zaczęłaby już wszystko wsuwać. Jestem prawie pewna, że to wina zębów, czy czegoś w paszczy, bo ona chce jeść a nie może odrywać kawałków. Mam zalecenie, żeby ją jeszcze trochę poobserwować i znowu iść na kontrolę. Najgorzej, że jej zachowanie jako takie jest idealnie zwyczajne, w buźce czysto, wyniki ok, osłuchowo ok. Gdyby była osowiała, czy co... A tak? Jeść je, ale jakoś dziwnie. Waga zatrzymała się na 1150 i stoi, nie leci w dół. Czasami mam wrażenie, że jak mi świnka zachoruje, to jest zazdrosna o koleżanki, bo ostatnimi czasy więcej zajmowałam się innymi niż nią :ups:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”