Mole książkowe

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
axxk

Re: Mole książkowe

Post autor: axxk »

Iza narobiłaś mi smaka i chętnie przeczytałabym
"Sztywniak. Osobliwe życie nieboszczyków".
tylko nigdzie nie można kupić, przyznaj sie skąd masz
a ja zaczęłam wczoraj czytać Grahama Mastertona Dziewiczą podróż. pierwsze 20 stron meczę ale może się rozkręci
właśnie przeczytałam Izabeli Sowy Agrafke, taka dla młodzieży typowo
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

axxk pisze:Iza narobiłaś mi smaka i chętnie przeczytałabym
"Sztywniak. Osobliwe życie nieboszczyków".
tylko nigdzie nie można kupić, przyznaj sie skąd masz
Haha! Się gra, się ma! :lol: A tak serio, to też nad tym ubolewałam. Nówki nie idzie kupić, a używana stoi po 90zł wzwyż (nowa kosztowała ok 30zł). Udało mi się znaleźć w pdf'ie i co nie jest za wygodne, ale warto, czytam z telefonu. Jeśli chcesz, podeślij mi na PW swojego maila, to się podzielę ;)

EDIT: Poszukuję pdf lub epub Eduardo Mendozy "Awantura o pieniądze albo życie" oraz "Przygoda fryzjera damskiego". Jeśli ktoś ma, chętnie przygarnę :102:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Agmeszka

Post autor: Agmeszka »

Cynthia pisze:
Agmeszka pisze:Moze zna ktos jakies dobre polskie ksiazki (nie lektury bo te mam juz przerobione) ?
Czytam wszystko wiec bez roznicy czy kryminal czy powiesc obyczajowa czy fantastyka....
Ja nie spałam całą noc, żeby przeczytać "Matkę wszystkich lalek" Moniki Szwaji. Polecam gorąco jej książki, tylko dobrze jest czytać w miarę w kolejności jak pisała, bo bohater epizodyczny lub drugoplanowy w jednej książce może być głównym w innej... Zacznij od "Jestem Nudziarą"...
Polecam też Maję Lidię Kossakowska i jej "Siewcę wiatru". Do "Zbieracza Burz" jeszcze nie doszłam....
Dzięki :) poszukam na chomikuj, bo przeważnie czytam ebooki :)
Teraz czytam Szmire Bukowskiego nawet całkiem ok :) kolega uwielbia tego autora i mi podrzucił do poczytania.
Awatar użytkownika
Iza
Kontakt:

Skończyłam czytać "Przerwaną lekcję muzyki". Przemyślenia po przeczytaniu: hmm...Czym właściwie jest normalność? Czy ja jestem normalna? :?
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Tego nigdy nie będziesz wiedziec na pewno ;)
Mendozę zaczęłam od "Braku wiadomości od Gurba" i umarłam ze śmiechu. Potem wzięłam "Lekką komedię" i ani lekka, ani komedia, ale naprawdę wciągający jest "Mauricio, czyli wybory" - całkiem realistyczna krwista powieść - zwłaszcza ze względu na Hiszpanię tuż-po-Franco.
A potem wsiąkłam w Montalbana.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
lubię

Post autor: lubię »

porcella pisze:Tego nigdy nie będziesz wiedziec na pewno ;)
Mendozę zaczęłam od "Braku wiadomości od Gurba" i umarłam ze śmiechu. Potem wzięłam "Lekką komedię" i ani lekka, ani komedia, ale naprawdę wciągający jest "Mauricio, czyli wybory" - całkiem realistyczna krwista powieść - zwłaszcza ze względu na Hiszpanię tuż-po-Franco.
A potem wsiąkłam w Montalbana.
"Brak..." akurat mi się wydawał mniej śmieszny i bardziej przewidywalny, ale kupiłam ze względu na krótką scenę porannej rozmowy z rekinem biznesu - tak prawdziwej, że... waliłam głową w stolik ze śmiechu :lol: "Mauricio..." mnie korci, ale ostatnio ciężko mi wchodzą krwiste lektury :|
Agmeszka

Iza1004 pisze:Skończyłam czytać "Przerwaną lekcję muzyki". Przemyślenia po przeczytaniu: hmm...Czym właściwie jest normalność? Czy ja jestem normalna? :?
Miałam dokładnie takie same przemyślenia po przeczytaniu tej książki :)
Awatar użytkownika
Iza
Kontakt:

Agmeszka pisze:
Iza1004 pisze:Skończyłam czytać "Przerwaną lekcję muzyki". Przemyślenia po przeczytaniu: hmm...Czym właściwie jest normalność? Czy ja jestem normalna? :?
Miałam dokładnie takie same przemyślenia po przeczytaniu tej książki :)
Tak a propos książki :D

W basenie, przy szpitalu dla wariatów, topi się jeden z pacjentów.
Na ratunek skoczył mu drugi i go uratował. Po tym całym wydarzeniu bohaterski pacjent jest wezwany do lekarza.

- Pana postawa świadczy o tym, ze jest pan już całkowicie zdrowy i może pan wracać do domu.
Mam jednak smutna wiadomość, ten człowiek któremu uratował pan życie powiesił się w łazience.

Na to pacjent dumnie:
- To ja go tam powiesiłem, żeby wysechł!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Agmeszka

:laugh: Dobre
Ja lubię książki o wariatach, mogę się pocieszać, że jeszcze tak źle ze mną nie jest :)
Lot nad Kukułczym jest fajny tylko wolno się czyta bo jest dużo przemyśleń, ale super książka z tych których się nie zapomina.
lubię

Post autor: lubię »

I jedna z nielicznych z dobrą ekranizacją.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”