Iza narobiłaś mi smaka i chętnie przeczytałabym
"Sztywniak. Osobliwe życie nieboszczyków".
tylko nigdzie nie można kupić, przyznaj sie skąd masz
a ja zaczęłam wczoraj czytać Grahama Mastertona Dziewiczą podróż. pierwsze 20 stron meczę ale może się rozkręci
właśnie przeczytałam Izabeli Sowy Agrafke, taka dla młodzieży typowo
Mole książkowe
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Re: Mole książkowe
Haha! Się gra, się ma!axxk pisze:Iza narobiłaś mi smaka i chętnie przeczytałabym
"Sztywniak. Osobliwe życie nieboszczyków".
tylko nigdzie nie można kupić, przyznaj sie skąd masz

EDIT: Poszukuję pdf lub epub Eduardo Mendozy "Awantura o pieniądze albo życie" oraz "Przygoda fryzjera damskiego". Jeśli ktoś ma, chętnie przygarnę

DziękiCynthia pisze:Ja nie spałam całą noc, żeby przeczytać "Matkę wszystkich lalek" Moniki Szwaji. Polecam gorąco jej książki, tylko dobrze jest czytać w miarę w kolejności jak pisała, bo bohater epizodyczny lub drugoplanowy w jednej książce może być głównym w innej... Zacznij od "Jestem Nudziarą"...Agmeszka pisze:Moze zna ktos jakies dobre polskie ksiazki (nie lektury bo te mam juz przerobione) ?
Czytam wszystko wiec bez roznicy czy kryminal czy powiesc obyczajowa czy fantastyka....
Polecam też Maję Lidię Kossakowska i jej "Siewcę wiatru". Do "Zbieracza Burz" jeszcze nie doszłam....

Teraz czytam Szmire Bukowskiego nawet całkiem ok

- Iza
- Kontakt:
Skończyłam czytać "Przerwaną lekcję muzyki". Przemyślenia po przeczytaniu: hmm...Czym właściwie jest normalność? Czy ja jestem normalna? 

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Tego nigdy nie będziesz wiedziec na pewno 
Mendozę zaczęłam od "Braku wiadomości od Gurba" i umarłam ze śmiechu. Potem wzięłam "Lekką komedię" i ani lekka, ani komedia, ale naprawdę wciągający jest "Mauricio, czyli wybory" - całkiem realistyczna krwista powieść - zwłaszcza ze względu na Hiszpanię tuż-po-Franco.
A potem wsiąkłam w Montalbana.

Mendozę zaczęłam od "Braku wiadomości od Gurba" i umarłam ze śmiechu. Potem wzięłam "Lekką komedię" i ani lekka, ani komedia, ale naprawdę wciągający jest "Mauricio, czyli wybory" - całkiem realistyczna krwista powieść - zwłaszcza ze względu na Hiszpanię tuż-po-Franco.
"Brak..." akurat mi się wydawał mniej śmieszny i bardziej przewidywalny, ale kupiłam ze względu na krótką scenę porannej rozmowy z rekinem biznesu - tak prawdziwej, że... waliłam głową w stolik ze śmiechuporcella pisze:Tego nigdy nie będziesz wiedziec na pewno

Miałam dokładnie takie same przemyślenia po przeczytaniu tej książkiIza1004 pisze:Skończyłam czytać "Przerwaną lekcję muzyki". Przemyślenia po przeczytaniu: hmm...Czym właściwie jest normalność? Czy ja jestem normalna?

- Iza
- Kontakt:
Tak a propos książkiAgmeszka pisze:Miałam dokładnie takie same przemyślenia po przeczytaniu tej książkiIza1004 pisze:Skończyłam czytać "Przerwaną lekcję muzyki". Przemyślenia po przeczytaniu: hmm...Czym właściwie jest normalność? Czy ja jestem normalna?

W basenie, przy szpitalu dla wariatów, topi się jeden z pacjentów.
Na ratunek skoczył mu drugi i go uratował. Po tym całym wydarzeniu bohaterski pacjent jest wezwany do lekarza.
- Pana postawa świadczy o tym, ze jest pan już całkowicie zdrowy i może pan wracać do domu.
Mam jednak smutna wiadomość, ten człowiek któremu uratował pan życie powiesił się w łazience.
Na to pacjent dumnie:
- To ja go tam powiesiłem, żeby wysechł!

Ja lubię książki o wariatach, mogę się pocieszać, że jeszcze tak źle ze mną nie jest

Lot nad Kukułczym jest fajny tylko wolno się czyta bo jest dużo przemyśleń, ale super książka z tych których się nie zapomina.