Tosiu [*] minął rok, reszta naszego stadka[*]
Moderator: pastuszek
- 

Miłasia
 - Miejscowość: Włocławek
 - Kontakt:

Re: Tosiu jedynak, Romcio za TM [*]
My mamy w dużym akwa brzanki sumatrzańskie ( roboczo zwane piraniami 
 )  i tetry, które też niestety zjadają ikrę i młode rybcie. Teraz jakoś  bardzo dużo młodych nam przetrwało i możemy podziwiać maluszki 
 . Oprócz tego mamy jeszcze razbory klinowe, kiryski pandy, zbrojniki niebieskie, no i bydluchę czyli zbrojnika lamparciego. Tę ostatnią dostaliśmy od znajomej, bo miała za małe akwarium 
 . W małym akwa mamy kiryski pandy, neony, a także malutkie, czerwone krewetki.

- Cynthia
 - Moderator globalny
 - Miejscowość: Kęty/Zielonka
 - Kontakt:

Mieczysława jest zbrojnikiem lamparcim (o ile mnie pamięć nie myli) ma ok 37 cm

- 

Miłasia
 - Kontakt:

O matkoCynthia pisze:Mieczysława jest zbrojnikiem lamparcim (o ile mnie pamięć nie myli) ma ok 37 cm
Uwielbia glonojady
- Cynthia
 - Moderator globalny
 - Miejscowość: Kęty/Zielonka
 - Kontakt:

Ja też uwielbiam, tylko nie mam chwilowo aparatu, jak wyjdzie telefonem to wstawię...
Poza Miecią była jeszcze Władzia, co przychodziła jeść z ręki(złoty zbrojnik), Gienek - albinos weloniasty, Stasiek... Mój TŻ nazywał glonajady imionami kolegów z pracy którzy mu podpadli...

Poza Miecią była jeszcze Władzia, co przychodziła jeść z ręki(złoty zbrojnik), Gienek - albinos weloniasty, Stasiek... Mój TŻ nazywał glonajady imionami kolegów z pracy którzy mu podpadli...
- 

zagli

Kiryski są przesłodkie. Bardzo je lubie i zawsz do nich gadam w sklepachMiłasia pisze:Ja też lubię kiryski, a ten gatunek jest niesamowicie sympatyczny. W tej chwili mamy 2 maleńkie kirysie i sporą grupkę maciupkich glonajadków, wszystko to nasz przychówekzagli pisze:Kirysek![]()
![]()
.
Tosiek ostatnio ciągle domaga się jedzenia, oczywiście warzywek, a najbardziej smakuje mu zasadzone w doniczce zboże.
No tak. Tosiu oczywiście do Doloresa podobny, jak co druga świnka tu!
- 

elka_w

Same słodkości ten pyszczek patrzący na ciebie z oczkami pełnymi zaufania. 

- silje
 - Moderator globalny
 - Miejscowość: Sztum/Czernin
 - Kontakt:

Fajne macie te akwaria 

To ja też się pochwalę, że mam glonojada. Ma jakieś 38-40cm i mam wrażenie, że ciągle pomaleńku rośnie.
Zastanawiam się, jak Bydlucha to robi, że nie połamała roślin
 - przy takich rozmiarach musi mocno się starać. 
Mój plecostomus zdewastował wszystko. Bardzo spokojna rybcia, tylko po prostu gdzieś się musi położyć, albo zawisnąć. Przy okazji coś się zawsze połamie
 .
A Tosiu- wiadomo

To ja też się pochwalę, że mam glonojada. Ma jakieś 38-40cm i mam wrażenie, że ciągle pomaleńku rośnie.
Zastanawiam się, jak Bydlucha to robi, że nie połamała roślin
Mój plecostomus zdewastował wszystko. Bardzo spokojna rybcia, tylko po prostu gdzieś się musi położyć, albo zawisnąć. Przy okazji coś się zawsze połamie
A Tosiu- wiadomo
Moje kochane świnki (po)morskie:  Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT

- 

Miłasia
 - Kontakt:

Nie może za długo być nudno, Tosiek ma wszoły 
 .  Zauważyliśmy w futrze na doopce, mikroskopijne ciemne coś, więc dzisiaj podreptaliśmy do veta. Pani doktor obejrzała lokatorów po mikroskopem i postawiła diagnozę- wszoły. Siedzą tylko na Tosinym tyłku, nigdzie więcej ich nie widać. Świniak został wypsikany czymś na f , śmierdzącego alkoholem, nie był zadowolony 
 . Po 3 dniach mamy go wykąpać w nizoralu, pod koniec lutego kuracje trzeba powtórzyć. Po za tym Toś jest zdrowy. W domu mył się biedak przez kilka minut, no ale trzeba się towarzystwa pozbyć 
 .  Mam teorię, że robale musiały być w sianie, bo w klatce mamy maty i podkłady seni, więc innej możliwości nie ma 
 .

- silje
 - Moderator globalny
 - Miejscowość: Sztum/Czernin
 - Kontakt:

Pewnie Frontline. Ach te psio/kocie wety 
 ..
Tosiu nie martw się, każdemu się może przydarzyć. Co to dla Ciebie jakieś wszoły, phi.

Tosiu nie martw się, każdemu się może przydarzyć. Co to dla Ciebie jakieś wszoły, phi.
Moje kochane świnki (po)morskie:  Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT