Szczęśliwy dom, gdzie świnki są:)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kakazuma
Miejscowość: Opole
Kontakt:

Szczęśliwy dom, gdzie świnki są:)

Post autor: kakazuma »

No to chyba i na nas czas...

Historia mojego zaświnienia rozpoczęła się w dzień moich 30 urodzin. Aby osłodzić mi nieco ten przykry moment, spowodowany zmianą kodu na trójkę z przodu, mąż mój postanowił spełnić moje marzenie o posiadaniu świnki morskiej i tak oto w naszym domu pojawiła się Inka.

O taka była malusia!
Obrazek

Inka jest spokojna, taka świnka-mędrzec. Nie za bardzo lubi ruch i jakąkolwiek aktywność. Jest powolna i ociężała, a kiedy idzie to wygląda jak mały czołg. Nie lubi być głaskana, oprócz głowy i tzw. międlenia uszka, w innym przypadku turkocze z niezadowoleniem. To świnka nakolankowa, jak ją położyć, tak zostanie i, co ważne, sygnalizuje kiedy chce siusiu :D Jest wielkim żarłokiem, wielkim dosłownie - obecnie waży 1500g...mam świadomość, że to za dużo, dlatego podejmuję co jakiś próby odchudzenia jej, niestety póki co mało skuteczne...

A teraz kawał ze mnie świni:)
Obrazek
Obrazek

Po tym jak zamieszkała z nami Inka, zaczęło nam się wydawać, że może być jej smutno samej, dużą część dnia nikogo w domu nie było..I tak oto po ok. dwóch tygodniach zawitała do nas Czaka.

Obrazek

A ja natrafiłam na caviarnię i okazało się, że o świnkach nie wiem NIC! - a przede wszystkim, że to zwierzęta stadne! I nigdy by mi do głowy nie przyszło, że można zaadoptować zwierzę inne niż pies i kot!

Czaka od początku pokazała kto tu rządzi, do tej pory jest alfą w stadzie. Jest odważna i ciekawska, śmiało podchodzi do ręki, daje się głaskać, ale trochę jak kot - kiedy nie ma ochoty - odchodzi, ale nie ucieka. Na kolankach jest niespokojna, wierci się a po chwili kładzie, nasłuchuje i węszy. Sika bez ostrzeżenia oraz produkuje mnóstwo bobków. Ulubienica mojego TŻ, taka "jego świnka" :D

Królowa we władczej pozie "Pozwalam Ci mnie głaskać"!
Obrazek

Oraz trochę bardziej na luzie
Obrazek

Po niecałym roku trafiła do nas Isia, odebrana dziecku "znajomych-znajomych" które nie za bardzo wiedziało i chciało opiekować się małą świnką. To była miłość od pierwszego wejrzenia.Jak się okazało,ta futrzasta rozczochrana kulka ukrywała sekret - 18 lutego na świat przyszedł Mamyszek. Tak bardzo chciałam, żeby był dziewczynką! Ale los chciał inaczej i teraz Mamyszek oraz jego kumpel Piętaszek wiodą szczęśliwe świńskie życie u mojej przyjaciółki:)

To zdjęcie zawsze bardzo mnie rozczula - malutka Isia podczas łączenia z moimi ciotkami
Obrazek

I Mamyszek malusi
Obrazek
Wyrósł na pięknego kawalera
Obrazek

Co tu dużo mówić - Isia to moja "faworyta". Wszystkie je kocham, ale ją taką trochę inną miłością, tak jak się kocha takie trochę głupiutkie i niezbyt rozgarnięte dziecko. Bo taki właśnie jest mój Isiaczek Mały Pisklaczek. Od ręki ucieka jakby ją sam diabeł gonił, złapana podnosi larum, potem łypie okiem z przerażeniem, jednocześnie słodko tuli główkę do mego ramienia i wyciąga stopy. Jednak odkąd nie jest najmłodsza w stadzie wydaje mi się że nabrała trochę śmiałości:)

Uwaga, pozuję!
Obrazek
Obrazek

i jeszcze jedno -tuż przed wizytą u fryzjera ;)
Obrazek

Dokładnie 25 maja osobiście przywiozłam z Wrocławia małą Mary - moja pierwszą adoptowaną świnkę. Malutka skradła moje serce od pierwszej chwili gdy ją ujrzałam na forum, wiedziałam, że muszę sprawić by mogła z nami zamieszkać. Derwuś się zgodziła ( :buzki: ), mąż się zgodził(nie miał wyjścia:) i tak oto jest mała czarna bździągwa :D

Obrazek

Mary miała być lunkraya a jest typowa rozetka, ma spódniczkę i piękne bokobrody. Łączenie z pozostałą trójką przebiegło prawie bezboleśnie, ot parę przepychanek i gonitw ale tak lajtowo. Mary jest bardzo gadatliwa, bez przerwy coś nadaje pod noskiem. I jako jedyna głośno domaga się jedzenia, ale robi to za cztery świnki. Każdy szelest reklamówki prowadzi do nieprawdopodobnego hałasu. Jest bardzo pro-świnkowa, na kolankach niespokojnie nasłuchuje odgłosów i nawołuje inne świnki.Jest odważna i nie boi się postawić starszym, ostatnio zaczęła jakby..szczekać do Isi!

Duża już ze mnie dziewczynka:)
Obrazek

ulubione pozy:)
Obrazek

Uff!!! :tired: Mogłabym pisać i pisać, aż by miejsca na serwerze nie starczyło ;) Ale chyba to znacie:)

Z tego miejsca chciałabym podziękować Ince, Czace, Isi oraz Mary za to, że nieustannie inspirują mnie do tworzenia nowych historyjek o swoim życiu i problemach natury świnkowej . I chyba z nich właśnie można najwięcej dowiedzieć się o moim stadku ;)

Pozdrawiamy! :buzki:
Ostatnio zmieniony 03 lip 2014, 20:40 przez kakazuma, łącznie zmieniany 7 razy.
Hesma

Re: Szczęśliwy dom, gdzie świnki są:)

Post autor: Hesma »

;-) cudne stworzonka. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

No proszę kto się pojawił :D Nasze kochane celebrytki :buzki:
Wyściskaj panny od nas :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
AQQ
Miejscowość: Będzin
Kontakt:

Post autor: AQQ »

Co racja to racja. Pannom należą się podziękowania, bo kto wie, może gdyby nie one nie powstałoby tyle pięknych świnkowych portretów ;)
:love:
J. [*] [/b][/color][/size]
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Wreszcie! Moje ukochane Gwiazdy komiksu :102: Śliczne dziewuchy! Twoja Czaka jest dokładnie tak samo władcza jak moja Szkatuła :lol: już po zdjęciach widzę, że...ten typ tak ma :laugh:
Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia dziewczyn i komiks z ich "świńskimi" (wiem jak to brzmi...he he :lol: ) przygodami
:jupi:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Emi
Miejscowość: Radom / Poznań
Kontakt:

Post autor: Emi »

szczęśliwy czworoświn :love:
Za Tęczowym Mostem
Noldusia 01.06.2012 - 14.09.2017
Fragola 17.09.2012 - 26.05.2016
Awatar użytkownika
ognista koza
Miejscowość: Poznań/Łódź
Kontakt:

Post autor: ognista koza »

Kakazumo super stadko :love: wygłaszcz gwiazdy internetu ode mnie :)
Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury

Pociąg do moich chłopców
Obrazek
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Celebrytki :love:
Wymiziaj je tam :)
Awatar użytkownika
kakazuma
Miejscowość: Opole
Kontakt:

Post autor: kakazuma »

Dziękujemy, wygłaszczemy :buzki:

Teraz wszystkie leżą i odpoczywają po ciężkim dniu. Oraz korzystają z chłodu jaki dają im słoiki z lodem włożone do skarpetek :mrgreen: Polecam!
Mój mąż i ja byliśmy zdumieni, myśleliśmy, że jak to zwykle bywa, świnki oleją ten super-patent chłodzący. I to dosłownie. A tu niespodzianka :)

Przepraszam za jakość, robione telefonem:)
Obrazek
podrik

Post autor: podrik »

Kochane słodkie pycholki! :love: :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”