Poznańskie świniory - koniec pewnego rozdziału.
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Major, Olesia, Gryzelda i malutka Amiga
A tu jesteście
Pamiętam jak czekałaś na Majora :0 A tutaj stadko coraz większe.

Piękna parka z Majora i Olesii
No i oczywiście zdrówka dla Amigi

Co tam u Amigi?
Mam nadzieję, że nie trzeba będzie jej uśpić i - co najważniejsze - nie męczy się.

Jak coś, to nawiązałam współpracę z Admirałem (www.firma-admiral.pl) i pytałam ich na o przypadek Amigi i ewentualnego wózka. Powiedzieli, że dla nich nie ma rzeczy niemożliwych 

Witajcie ponownie
pamiętam wizytę Majora u nas
z Busiem się ganiali i obsikiwali, że hej, a przed Alunią Major wykonywał niesamowite tańce brzucha i tyłeczka
myślałyśmy, że mu nogi wypadną ze stawów biodrowych, takie wygibasy robił
super !
pozdrawiamy powiększone stadko

pamiętam wizytę Majora u nas

pozdrawiamy powiększone stadko

Świnkostadło ma się dobrze - Major wcina, Olesia wcina, a Gryzelda próbuje im dorównać 
Amiga po odłączeniu od rodzeństwa przestała obgryzać pazurki, przez miesiąc był spokój. Aż do zeszłego weekendu, kiedy postanowiła pozbyć się wszystkich pazurków i jednego palca
Wczorajsza wizyta u weta nie wykazała większych nieprawidłowości, stópki są jak zwykle chłodne (ale ukrwione), rana po palcu goi się ładnie. Pozostała jedynie resztka opuchlizny - z konieczności świnka siedziała w zeszłym tygodniu 2 dni w transporterze i przez ten czas stópki trochę spuchły z braku ruchu. Dostajemy meloksykam przeciwzapalnie i przeciwbólowo, żeby młoda nie interesowała się pozostałymi palcami bardziej niż to konieczne. No i skierowanie na RTG. Od tego zdjęcia będzie zależało, co robimy dalej - niestety konieczność amputacji jest coraz bardziej widoczna. W miarę rośnięcia nóżki wyraźnie jej przeszkadzają (a ważymy już 230g!). Nie wiem tylko, czy ktoś podejmie się takiego zabiegu, nie słyszałam o śwince, która miałaby amputowane dwie kończyny na raz 

Amiga po odłączeniu od rodzeństwa przestała obgryzać pazurki, przez miesiąc był spokój. Aż do zeszłego weekendu, kiedy postanowiła pozbyć się wszystkich pazurków i jednego palca

- Mysz
- Miejscowość: Mrągowo
- Kontakt:
Biedna malutka,trzymamy kciuki i pazurki za Amigę. 

O tym, jak bardzo trzeba uważać, co się kładzie w pobliżu klatki z prosiakami.
Gwoli wprowadzenia - Amiga dostaje dopyszcznie meloksykam. Zapas leku mam w dużej strzykawce, a podaję go insulinówką, mam 2 na zapas. Na ostatniej wizycie dostałam też skierowanie na RTG. Wszystko to leżało sobie w woreczku foliowym na półce nad zagrodą mojej trójcy.
Kot z reguły nie wchodzi na półki, tym razem jednak zrobił to i niespostrzeżenie wrzucił woreczek do klatki Majora, Olesi i Gryzeldy.
Rezultaty połączonych sił zniszczenia:
-zjedzone opakowania od strzykawek (niebiosa czuwały, że tylko część papierowa)
-foliówka przerobiona na serwetkę
-insulinówki poobgryzane
-skierowanie na RTG, hm, no cóż... zostały z niego obsikane strzępy
Naprawdę ktoś czuwał nad prosiakami, że nie wypiły zawartości strzykawki z lekiem... Cała trójka jest na obserwacji pod kątem działań niepożądanych po spożytej ilości papieru, folii i plastiku.
Grrr... Uczulam, nie kładźcie nic, co może zaszkodzić świnkom na klatce i na półkach nad nią! Zwłaszcza, jeśli ma do nich dostęp inny zwierz...
Gwoli wprowadzenia - Amiga dostaje dopyszcznie meloksykam. Zapas leku mam w dużej strzykawce, a podaję go insulinówką, mam 2 na zapas. Na ostatniej wizycie dostałam też skierowanie na RTG. Wszystko to leżało sobie w woreczku foliowym na półce nad zagrodą mojej trójcy.
Kot z reguły nie wchodzi na półki, tym razem jednak zrobił to i niespostrzeżenie wrzucił woreczek do klatki Majora, Olesi i Gryzeldy.
Rezultaty połączonych sił zniszczenia:
-zjedzone opakowania od strzykawek (niebiosa czuwały, że tylko część papierowa)
-foliówka przerobiona na serwetkę
-insulinówki poobgryzane
-skierowanie na RTG, hm, no cóż... zostały z niego obsikane strzępy
Naprawdę ktoś czuwał nad prosiakami, że nie wypiły zawartości strzykawki z lekiem... Cała trójka jest na obserwacji pod kątem działań niepożądanych po spożytej ilości papieru, folii i plastiku.
Grrr... Uczulam, nie kładźcie nic, co może zaszkodzić świnkom na klatce i na półkach nad nią! Zwłaszcza, jeśli ma do nich dostęp inny zwierz...
Kiedyś położyłam koło klatki z tymczasem Alvinkiem foliowy worek z karmą. Odrobinka przylgnęła do prętów. Ledwo zdążyłam się obrócić, a Alvin już wciągał w siebie folię. Całe szczęście, że zdążyłam w porę mu ją wyrwać.
Wierzę, że musiałaś przeżyć chwilę stresu. A swoją drogą, Twój kot to jednak ma talent
Wierzę, że musiałaś przeżyć chwilę stresu. A swoją drogą, Twój kot to jednak ma talent