Pistacja vel Frotka,Szarlotka -już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Szarlotka -już w DS

Post autor: silje »

Ale urosła :)
Klateczka już świetnie wygląda. A te półki, to jakieś gotowe, czy sami robiliście? Chodzi mi o przycięcie itd. Bo że sama skręciłaś, to wiem ("i ty możesz zostać bohaterem w swoim domu" :) )
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
mamajasia30

Post autor: mamajasia30 »

Gotowe, taki standard znalazłam tutaj:
http://www.zdrowyzwierzak.pl/product-po ... czura.html
są różnych długości, można dokupić osobno trapik-schodki albo półkę ze schodkami
musiałam gotową zakupić bo husband odmówił rzeźby w drewnie :nono:

Szarlotta przekonuje się do suchej karmy, marchewa wchodzi bez szemrania ale największą miłością pała do selera naciowego :)
ogórek nadal jest ble.
Roksi147

Post autor: Roksi147 »

Wiecie te półki są dość wąskie,teraz Szarlotta jest mała ale jak urośnie to będzie mało taka półeczka.Lepiej zrobić z panela bądz z deski.
Oj tak Szarlotta lubi seler naciowy i marchewe,jabłko też lubi,sałate lodową,granatem hańbi :102:
mamajasia30

Jak się poszerzy to złożymy z dwóch a drugą się dokupi szeroką hahah, coś się wykombinuje wtedy.
Właśnie skończyła galopadę po klatce, podskakiwała i biegała jak szalona
dostała wieczorną porcję głasków, poleżała pod kołdrą na swoim kocyku
była u fryzjera podciąć włosy kuperkowe ;)

nowa miłośc Szarlotty: cukinia, rzodkiewka też niezła
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Cukinia? Moje nie chcą :sadness:
mamajasia30

no widać każda ma inaczej, u nas ogórek zostaje tylko dla domowników :szczerbaty:

wczorajsze ważenie: 445g
i jak? bo nie mam odniesienia... dobrze? za mało? za dużo nie daj boszsz :idontknow:
Madzior

Post autor: Madzior »

Doskonała waga! :jupi:
Rośnie jak na drożdżach! :) Nie wiem, jak Szarlotka, ale Frocia jak trafiła do Roksi, to ważyła chyba 160g. A ile teraz waży? - nie wiem, nie znalazłam na tego diabła jeszcze metody :laugh: ale już wkrótce... Muszę ją dobrze wykarmić, to wtedy będzie mniej ruchliwa :twisted:
Roksi147

Post autor: Roksi147 »

Szarlotka była zawsze trochę większa od Frotki,choć Frotka wyglądała na większą za względu na kudłacze :laugh:
Szarotta ma pękną wagę :love: .Moje cukinii też nie chcą,ostatnio tylko cykorie by jadły.
mamajasia30

No, to jestem spokojna :)
cykorii to ja się boję podawać, po tym co przeczytałam na niektórych postach że :świnka1: potrafi "zabić" za cykorie heheh niech na razie wzrasta w nieświadomości, że istnieje tak uzależniające warzywo.
mamajasia30

Szarlotta coraz śmielsza. Biega po półkach (nie używając trapów) nie wiedziałam że ona taka skoczna, wskakuje na półki i zeskakuje jak kangur :shock:
Dzisiaj jadła granata :) bardzo elegancko chociaż bez szału
Po raz pierwszy dzisiaj kwiczała jak szłam do kuchni, za tak piękne zachowanie dostała natkę pietruszkową i wzięła ją ode mnie przez kratki :yahoo: a nie uciekła do domku i przeczekała aż sobie pójdę...
Podskakuje jak ujeżdżany konik kiedy ma chęć do zabawy, dają sobie z moim kotem cmoki przez kratki i urządzają biegi wzdłuż klatki Szarlotta w środku Setka na zewnątrz...
zauważyłam, że Szarlotta robi kupencję w jedno miejsce (jeśli można to tak określić) zamówiłam kuwetkę, może warto to wykorzystać?
Muszę aparat mieć pod ręką bo zagrzebany w szufladzie na nic mi przy takich atrakcjach jakie urządza od czasu do czasu.
Jak się wybiega idzie błogo spać :) jest szał :peace:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”