Nocki, jamki...Szycie zawieszone do odwołania.

Masz do oddania klatkę lub inny sprzęt - daj ogłoszenie

Moderatorzy: pastuszek, Panna Fiu Fiu

ODPOWIEDZ
Dropsio

Re: Norki, kapciochy, jamki, domki, legowiska, tunele, hamak

Post autor: Dropsio »

Pastuszku, piękne! Doszło dzisiaj :buzki: I jak tu wytrzymać i nie dawać świni do świąt :szczerbaty: Ale coś pod choinkę muszę dla niego mieć! :szczerbaty:
DZIĘKUJĘ! :buzki:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

pastuszek pisze:A rano były tylko dwa pokrowce :laugh:
Mogę Ci od razu napisać, że nie jestem zainteresowana szyciem czegoś takiego. Więcej z tym roboty niż to warte. Przepraszam, może ktoś inny się tego podejmie ;)
NO DOBRA, a co powiesz na mały kompromis? Po prostu legowisko "ćwiartka" tylko pod spodem tak jak na ferplast robisz i z prawej strony ta ćwiartka jest otwarta na szerokość od brzegu do pierwszej dziurki w brzegu półki (tam są takie co pewien czas, żeby było jak schody przyczepić). W tych miejscach zastebnowane dziurki w legowisku,albo po prostu przerwy z szwie, żeby można było te elementy połączyć. Kolory brudny róż, brzeg bordo, na środku świnka bordo.
I jak?
katzarzyna

Post autor: katzarzyna »

Wszystko do mnie dotarło, bardzo dziękuję :)
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Porcella, Świniomaniaczka, Martu.ha - dotarło?
sosnowa pisze: NO DOBRA, a co powiesz na mały kompromis? Po prostu legowisko "ćwiartka" tylko pod spodem tak jak na ferplast robisz i z prawej strony ta ćwiartka jest otwarta na szerokość od brzegu do pierwszej dziurki w brzegu półki (tam są takie co pewien czas, żeby było jak schody przyczepić). W tych miejscach zastebnowane dziurki w legowisku,albo po prostu przerwy z szwie, żeby można było te elementy połączyć. Kolory brudny róż, brzeg bordo, na środku świnka bordo.
I jak?
Nad tym mogę pomyśleć ;)
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

OOOOO, super, bo takie rzeczy to musowo od Ciebie! :yahoo:
To jak będziesz myśleć, to może jeszcze analogiczny wzór, tylko całość love z obramowaniem żółtym? :lol: Ukochaną rzeczą od Ciebie jest dla Grawiśki ten tunel love, na wybiegu wpada do niego z kwikiem i popcornując wybiega okrężnie w pędzie powiewając futrem. A potem, jak się zmęczy, to siedzi w środku wywalając stopę. Więc do klatki jej wstawimy, niech ma. Będzie tym sposobem wariantów dekoracyjnych więcej, a nie ma to jak pastuszkowe polarki!!!!! :jupi:
Jak szaleć, to na całego, do tego 2 materacyki na górę od domku ferplast do setki rabbit, czyli 56x27, jeden: love z jednej, żółty z drugiej, drugi brudny róż z bordową świnią z jednej strony, a panterka z drugiej !
Jak radzisz, mocowanie dać jakieś na ten materacyk na domek, jakieś dzyndzle i sznureczki z długiego boku, czy coś od spodu? Nie będę raczej używała ściany bocznej od domku, tylko jako półkę docelowo, chyba, że nie dadzą rady lokatorki wejść za młodu, w co wątpię.
W rabbicie chyba się nie da hamaków prostokątnych, ani hamakotuneli zawiesić, bo przednia ściana cała podnoszona chyba jest, co?
No to chyba (na razie :lol: ) koniec zamówienia :roll:
Awatar użytkownika
pastuszek
Kontakt:

To co miało być wysłane przed świętami zostało wysłane. Wczoraj poszły dwie ostatnie paczuszki paczkomatem. Przepraszam, jeśli te okalające przesyłkę worki będą troszkę przybrudzone. Brałam co miałam i co dobrze zabezpieczy.

sosnowa - żółtego aktualnie końcówka i raczej obramowania z tego nie będzie. Nie wiem czy teraz będę w stanie domówić nowe materiały, bo pierwszeństwo do kasy mają świnie a Stefan dzisiaj sobie ostrzy pazurki na niezłą sumkę coś tak mi się wydaje :nie_powiem:

A materacyk ze sznureczkami, jak wrócę od weta to powstawiam zdjęcia - szyłam podobny, ale mniejszy :think: do 120 :)
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Do mnie paczka wczoraj przyszła :yahoo: Wszystko jest genialne!
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

pastuszek pisze:

sosnowa - żółtego aktualnie końcówka i raczej obramowania z tego nie będzie. Nie wiem czy teraz będę w stanie domówić nowe materiały, bo pierwszeństwo do kasy mają świnie a Stefan dzisiaj sobie ostrzy pazurki na niezłą sumkę coś tak mi się wydaje :nie_powiem:

A materacyk ze sznureczkami, jak wrócę od weta to powstawiam zdjęcia - szyłam podobny, ale mniejszy :think: do 120 :)
To zrób albo z pasującym różem, albo też z love, chociaż takiego ładnego materiału we wzorki to aż szkoda.
Spisałam wymiary półki z oferty w internecie, bo jeszcze klatka nie jest kupiona, może coś pokręciłam, będę się starała zweryfikować wymiary i tak przecież nie będziesz tego szyła przy Wigilijnym stole :102:
Awatar użytkownika
pastuszek
Kontakt:

Mam nadzieję, ze wszystkim tunelohamaki będą pasować :pray:

Musze pomyśleć nad uniwersalnymi i jakimś łańcuszkiem do dopasowania sobie, bo za dużo się czasu schodzi na sprawdzanie, wymierzanie, poprawianie a co klatka to inna.

Nie wszystkim rzeczom zdążyłam cyknąć fotkę, ale to co mam to wstawiam i cała kolejkę (nie jest w kolejności) wpiszę, żeby wiadomo było kto przyłożył się do Świnkołajkowej paczki :prezent:
:
1. Świnkomaniaczka
Obrazek

2. katzarzyna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

3. Dropsio
Obrazek

4. Dorotezka liczę na zdjęcie ;)

5. Ann
Obrazek
Obrazek
Obrazek

6. Panna Fiu Fiu
Obrazek

7. Martu.ha
przed przeszyciem
Obrazek
i po
Obrazek
Obrazek
Obrazek

8. ANYA
Obrazek
Obrazek

9. Niki 2
Obrazek
Obrazek

10. Oldzej - reszta po świątach
Obrazek

11. Shana - na zdjęciu zauważyłam, że z rozpędu dałam Ci jedno półkole za dużo na przodzie, ale spokojnie je ściągniesz; u podstawy półkola, po środku jest niewielka szparka.
Obrazek

12. grenouille
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

13. Porcella
Obrazek

14. sobczaczek2203 - liczę na zdjęcie :)

15. Liekid1 - będzie szyte i do odbioru jakoś przed świętami
16. balbinkowo - czekam na wymiary klatki :idontknow:, tak czy siak wrzucam do paczki co trzeba :ok:
17. sosnowa - po świętach
18. trusia - po świętach
19. Sjell - po świętach
20. Osoba się wycofała, ale do paczki trafi co trzeba :)

20 osób, 20 rzeczy :prezent:
sosnowa pisze: To zrób albo z pasującym różem, albo też z love, chociaż takiego ładnego materiału we wzorki to aż szkoda.
Spisałam wymiary półki z oferty w internecie, bo jeszcze klatka nie jest kupiona, może coś pokręciłam, będę się starała zweryfikować wymiary i tak przecież nie będziesz tego szyła przy Wigilijnym stole :102:
Ok :)
Ann

Post autor: Ann »

Podziwiam ! :o chyba szyłaś dniami i nocami :P
Już nie mogę się doczekać, aż świnki dostaną swoje prezenciki - zwłaszcza Maniek, który w końcu będzie miał własne legowisko :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzedam/Oddam”