kolby, ciasteczka i inne smakołyki dla świnek morskich

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Dropsio

Re: Smakołyki dla świnek morskich

Post autor: Dropsio »

Damian - taki mały OT :szczerbaty:
Ja też ma niejadka. Tzn. karmę je całkiem chętnie, wciąga kosmiczne ilości siana, ale odkąd zaczęła się jesień i dostęp do zielonki bardzo ograniczony, to proś je bardzo mało mokrego. Warzyw nie, owoców nie.... Praktycznie nic nie tyka. Od 2 dni ma w klatce świeżą kukurydzę - przynajmniej to zjada... Idąc za radą dziewczyn z forum, od kilku dni nie dostaje buraczka, marchewy itp. Dam mu za jakieś dwa dni. Powinien się rzucić jak głodny na chleb ;) On tak ma - jak przez dłuższy czas nie ma z czymś styczności to zje, nawet jak za tym nie przepada ;)
Kukurydza jest w klatce cały czas, w sumie to coś na poziomie marchwi (chodzi mi o "mokrość") ;)

Tak bardziej na temat - napiszę, że moje cudo podsycha :102: Już się nie mogę efektu doczekać :102:
Pordziak

Post autor: Pordziak »

Moje uwielbiają suszoną marchewkę. Po prostu jak im ją podrzucam to aż uszy im się trzęsą. Zawsze wiec mam ją w zapasie.
Wera

Post autor: Wera »

Ja nie wiem już na co mają ochotę,bo raz suszki są mniam a inny razem be. Dają mi do zrozumienia że jestem złą istotą i patrzą tymi ślepiam.
Asia909

Post autor: Asia909 »

Co sądzicie o tym?
http://animalia.pl/produkt,13709,105,vi ... a-50g.html
Bo święty Mikołaj się pytał dziś moich panienek co chcą dostać i stwierdziły, ze coś z lucerną. :)
Mam do wyboru kolby lucernowe lub te gryzaczki. :D
Świniomaniaczka

Post autor: Świniomaniaczka »

Moim zdaniem są :ok: . Czasami daję moim prośkom, baaaaardzo im smakują. Więc polecam, tylko oczywiście z umiarem.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Asia909 pisze:Co sądzicie o tym?
http://animalia.pl/produkt,13709,105,vi ... a-50g.html
Bo święty Mikołaj się pytał dziś moich panienek co chcą dostać i stwierdziły, ze coś z lucerną. :)
Mam do wyboru kolby lucernowe lub te gryzaczki. :D
Może się ktoś wypowie czy świnki chętnie to jedzą czy nie...bo właśnie też o takim czymś myślałam. Moja ostatnio pochłonęła 2 kolby w przeciągu niecałych 2 tygodni, więc na razie ma, że tak powiem "przestój". Co za dużo to nie zdrowo... ;) Jestem ciekawa czy na takie gryzaczki by się skusiła... :think:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Asia909

Post autor: Asia909 »

Dzima
Jak dotąd wszyscy piszą, że świnki pochłonęły z zawrotną prędkością te gryzaczki :P Opłaca się za taką cenę bo ich jest około 7-8 a są smaczne i ścierają ząbki.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

To muszę wypróbować :ok:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Świniomaniaczka

Post autor: Świniomaniaczka »

Ja jeszcze raz polecam i zachęcam do kupna tych gryzaków. Moim świnkom bardzo smakują i są dosyć tanie.
Teddy

Post autor: Teddy »

Co sądzicie o tych smaczkach? Wyglądają ciekawie ;)
http://zookraina.pl/pl/p/VERSELE-LAGA-C ... i-50g/6309
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”