1.07.2024 miana autora wątku z Joanki na ElenBasima
Criollo
Numer adopcyjny: 6187
Stan adopcji: Wirtualne Adopcje
Historia zwierzęcia, przebyte choroby:
Świnka odebrana przez osobę prywatną z fatalnych warunków (mała klatka, nieodpowiednie żywienie, świnka była "uciszana" gdy się kwiczała - poprzez np. pukanie w klatkę).
Na pierwszy rzut oka świnka młoda, kontaktowa, jednak ma jeden znaczący problem zdrowotny - podczas badania echa serca odkryto ubytek przegrody międzykomorowej (z leków podaję Furosemid raz dziennie).
Lokalizacja, u kogo: Czarne Błoto, okolice Torunia, Ela
Kontakt: ferajnowarodzina@gmail.com ; https://www.facebook.com/KujawskoPoMorskieSwinkiSPSM
Dieta: VL CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa.
Uwaga! Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek będę wybierać jak najlepsze domy - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie - to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów.
Criollo - sercowy kastrat [WA, Toruń]
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Czarne Błoto
- Kontakt:
Criollo - sercowy kastrat [WA, Toruń]
Ostatnio zmieniony 29 lip 2024, 9:00 przez ElenBasima, łącznie zmieniany 2 razy.
ElenBasima
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Re: Criollo - sercowy kastrat
Mały krzykacz niestety był bardzo aktywny płciowo, wręcz "nadgorliwy" przy łączeniu z samcem. Dlatego też po przedyskutowaniu z weterynarzem wszystkich za i przeciw, zdecydowałam się go wykastrować.
Na chwilę obecną ma się dobrze, stresuje się tylko zastrzykami, ale damy wspólnie radę. Mam nadzieję
Także świńskie panny, które urzekł proszone są o składanie CV.
Proś będzie do adopcji pod koniec lipca.
Na chwilę obecną ma się dobrze, stresuje się tylko zastrzykami, ale damy wspólnie radę. Mam nadzieję
Także świńskie panny, które urzekł proszone są o składanie CV.
Proś będzie do adopcji pod koniec lipca.
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Fimbria
DT: Fimbria
-
- Kontakt:
Criollo zaliczył sesję zdjęciową. Chłopak pięknie pozował. Sami zobaczcie
ElenBasima
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Przenosimy chłopaka do WiRTUALNEJ PRZYSTANI .Trzymaj się Criollo
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
-
- Kontakt:
Re: Criollo - sercowy kastrat [WA, Toruń]
Criollo po dołączeniu do mojego stada dziewczyn.. stracił głos. Jak był sam w klatce darł się w niebogłosy jak się zbliżała pora jedzenia. Teraz to dziewczyny krzyczą a on cierpliwie czeka.
Trzeba przyznać, że nie miał łatwego zadania, znalazł się w klatce z 10 samicami, trafił pod pantofel. Czy życie pantoflarza jest dla niego ciężkie? Absolutnie nie. Początkowo obrywał mocno po nosie za swoje nachalne zaloty. Na ten moment dostosował się i zyskał aprobatę dziewczyn. Tańczy rumbę i wydaje się być szczęśliwy. Zawsze wybiera norkę, w której może się przytulić do którejś ze swoich żon.
Criollo w ostatnim tygodniu stał się osowiały. Jechałam do weterynarza bojąc się, że moje dziewczyny wykończyły mu serduszko.. Szczęście w nieszczęściu okazało się, że się chłopak mocno przeziębił. Kończymy antybiotyk, a Criollo wrócił do siebie i znowu biega po klatce zalecając się do żon. Ale! jedzie pod koniec października na USG serduszka, żebyśmy mieli pewność, że jego stan jest stabilny (życie z 10 kobietkami czasami daje mocno w kość).
Poniżej umieszczam dwa zdjęcia. Jedno ukazuje jakim jestem fryzjerem świnkowym (kiepskim, co sami widzicie), na drugim zdjęciu Criollo odzyskał swój urok, bo futro odrosło
Criollo po fryzjerze:
I po tym jak już mu czupryna odrosła:
Trzeba przyznać, że nie miał łatwego zadania, znalazł się w klatce z 10 samicami, trafił pod pantofel. Czy życie pantoflarza jest dla niego ciężkie? Absolutnie nie. Początkowo obrywał mocno po nosie za swoje nachalne zaloty. Na ten moment dostosował się i zyskał aprobatę dziewczyn. Tańczy rumbę i wydaje się być szczęśliwy. Zawsze wybiera norkę, w której może się przytulić do którejś ze swoich żon.
Criollo w ostatnim tygodniu stał się osowiały. Jechałam do weterynarza bojąc się, że moje dziewczyny wykończyły mu serduszko.. Szczęście w nieszczęściu okazało się, że się chłopak mocno przeziębił. Kończymy antybiotyk, a Criollo wrócił do siebie i znowu biega po klatce zalecając się do żon. Ale! jedzie pod koniec października na USG serduszka, żebyśmy mieli pewność, że jego stan jest stabilny (życie z 10 kobietkami czasami daje mocno w kość).
Poniżej umieszczam dwa zdjęcia. Jedno ukazuje jakim jestem fryzjerem świnkowym (kiepskim, co sami widzicie), na drugim zdjęciu Criollo odzyskał swój urok, bo futro odrosło
Criollo po fryzjerze:
I po tym jak już mu czupryna odrosła:
ElenBasima