Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Re: Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski
Ale wesoło, też bym chciała drugiego psa, ale nie wiem czy nasz pies by chciał No i kto na tyle zwierzaków będzie robił?
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Siula, ja się wczoraj dowiedziałam, że jedna znajoma z pracy ma 7 psów... A propos kosztów: wczoraj byliśmy na kontrolnym echo serca Mrówki (264zł z lekami na 3 miesiące), coś tam niby jest lepiej i wet mówi, że do zobaczenia za 6 miesięcy. A ja se myślę: za 6 miesięcy??? Czy on oszalał? Miesiąc bez weterynarza to miesiąc stracony! Ba- pół miesiąca, a czasem i tydzień!! Ale dawno nie byłam z Mieciem u wetki..A jak byłam, bo chciałam coś u niego znaleźć (przecież NA PEWNO COŚ MU JEST, TYLKO TEGO JESZCZE NIE WIDAĆ), to za każdym razem krew piękna, bobki czyste, ząbki idealne, macanko w porządku.. A w listopadzie będzie miał 5 lat, to już na pewno coś mu muszę zbadać..
Czasem Mrówka pozwala się dotknąć z Guciem..ale musi być bardzo śpiąca
Nie pytajcie nawet, co Gucio robił z kołnierzem po kastracji..może to ta kastracja miała na niego osobliwy wpływ..
I takie tam psie foty
Czasem Mrówka pozwala się dotknąć z Guciem..ale musi być bardzo śpiąca
Nie pytajcie nawet, co Gucio robił z kołnierzem po kastracji..może to ta kastracja miała na niego osobliwy wpływ..
I takie tam psie foty
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Gucio z kołnierzem! Hmm czy w spódniczce?
Ale fajne psiaki!
Ale powiem Ci coś - bywają zdrowe świnki, niedawno odszedł samczyk mojej koleżanki, adopciak - miał co najmniej 8 i pół roku, a leczenie zaczął w ostatnim pół roku życia - stawy mu dolegały... Tak, że daj Mieciowi pożyć spokojnie
Ale fajne psiaki!
Ale powiem Ci coś - bywają zdrowe świnki, niedawno odszedł samczyk mojej koleżanki, adopciak - miał co najmniej 8 i pół roku, a leczenie zaczął w ostatnim pół roku życia - stawy mu dolegały... Tak, że daj Mieciowi pożyć spokojnie
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Ucięłaś Guciowi jajka to dziwisz się, że przerzucił się na spódniczki
Kontrolować raz na jakiś czas trzeba bo wiadomo, że świnki lubią ukrywać choroby Ale zdarzają się zdrowe i długoletnie osobniki
Kontrolować raz na jakiś czas trzeba bo wiadomo, że świnki lubią ukrywać choroby Ale zdarzają się zdrowe i długoletnie osobniki
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Gucio to teraz panna Gucia, psiapsi Mrówki spódnica piękna
o tak.. mam podobnie. Jak trafi się okres bez weta to ja chodzę i je ważę co rusz, bo NA PEWNO SCHUDŁY.. i takie tam chociaż moje to akurat lubią sobie coś wymyślić żeby odwiedzić pana doktora. Już im mówiłam, że zajęty, żeby sobie dały spokój
o tak.. mam podobnie. Jak trafi się okres bez weta to ja chodzę i je ważę co rusz, bo NA PEWNO SCHUDŁY.. i takie tam chociaż moje to akurat lubią sobie coś wymyślić żeby odwiedzić pana doktora. Już im mówiłam, że zajęty, żeby sobie dały spokój
Wątek moich Pipulek:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
- zwierzur
- Kontakt:
Psychotest tolerancji na gender w kołnierzu... Boskie te zwierzaki masz! Poproszę więcej Miecia, bo mam niedosyt...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Wszystkie moje zwierzaki
A Miecio coś słabiej je, po ostatniej wizycie wiem, że ma szkorbut, to pewnie będzie się kwalifikował na jakąś drobną korekcję.. Schudł dość sporo, więc chyba mu jeszcze zrobię usg brzuszka, żeby być pewną, że to tylko ząbki. I ma jeszcze coś dziwnego z paluszkiem, ciągle jest spuchnięty..czasem robi się strupek, ale to chyba tylko dlatego, że Miecio się tam podgryza.. Judyta widziała, dała maść z antybiotykiem i powiedziała, że jak nie pomoże, to może trzeba będzie rozciąć bo może to jakiś nowotwór..
Więc nadal jest spuchnięty, ale chyba nie chcę ciąć. Za jakieś 2 tyg. kończy 5 lat, więc jak na świniaczka 5 lat bez chorób to wspaniały rekord
Gucio jest wspaniały i mądry, wyżera z miski podwórkowemu kotu, za co już raz oberwał od niego. Atakuje dziki, za co mi się raz oberwało od dzikowej. A dziś przestraszył się motylka..odskoczył jak oparzony
Mrówka ma nadal brzydki kaszel i to już chyba ostateczna diagnoza, że to od chorego serca, bo byłam już u kilku kardiologów. Dodatkowo zrobiłam jej rezonans, bo powtarzają jej się ciągle takie dziwne ataki i mieliśmy podejrzenia padaczki. Ale mózg jest czysty, ucho środkowe też i wyszło, że ma dyskopatię między wszystkimi kręgami szyjnymi i to może być na tle bólowym. Cóż. Psy ze schroniska mają swoje dolegliwości. A rezonans kosztuje 1000zł. Plus 300zł za kolejny obraz (robiliśmy mózg i szyję). I jeszcze czyszczenie zębów. Razem 1750zł. Ha! To jest złoty pies
A Miecio coś słabiej je, po ostatniej wizycie wiem, że ma szkorbut, to pewnie będzie się kwalifikował na jakąś drobną korekcję.. Schudł dość sporo, więc chyba mu jeszcze zrobię usg brzuszka, żeby być pewną, że to tylko ząbki. I ma jeszcze coś dziwnego z paluszkiem, ciągle jest spuchnięty..czasem robi się strupek, ale to chyba tylko dlatego, że Miecio się tam podgryza.. Judyta widziała, dała maść z antybiotykiem i powiedziała, że jak nie pomoże, to może trzeba będzie rozciąć bo może to jakiś nowotwór..
Więc nadal jest spuchnięty, ale chyba nie chcę ciąć. Za jakieś 2 tyg. kończy 5 lat, więc jak na świniaczka 5 lat bez chorób to wspaniały rekord
Gucio jest wspaniały i mądry, wyżera z miski podwórkowemu kotu, za co już raz oberwał od niego. Atakuje dziki, za co mi się raz oberwało od dzikowej. A dziś przestraszył się motylka..odskoczył jak oparzony
Mrówka ma nadal brzydki kaszel i to już chyba ostateczna diagnoza, że to od chorego serca, bo byłam już u kilku kardiologów. Dodatkowo zrobiłam jej rezonans, bo powtarzają jej się ciągle takie dziwne ataki i mieliśmy podejrzenia padaczki. Ale mózg jest czysty, ucho środkowe też i wyszło, że ma dyskopatię między wszystkimi kręgami szyjnymi i to może być na tle bólowym. Cóż. Psy ze schroniska mają swoje dolegliwości. A rezonans kosztuje 1000zł. Plus 300zł za kolejny obraz (robiliśmy mózg i szyję). I jeszcze czyszczenie zębów. Razem 1750zł. Ha! To jest złoty pies
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
- zwierzur
- Kontakt:
Miecio adorowany nieustannie, stoję wirtualnie u boku rudzielca i też adoruję...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Asita, fajnie, że wpadłaś z fotkami. Pieseły i Miecio Trzymam kciuki za Was
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Psy jakie zaciekawione Mieciem
Niestety w przypadku zwierząt nie ma nfz (może to i lepiej bo ile lat by trzeba było czekać na badania...) a wszystko jest drogie
Robiliście Mieciowi rtg tej łapki? Może coś by wyszło a dużo mniej inwazyjne niż zabieg.
Niestety w przypadku zwierząt nie ma nfz (może to i lepiej bo ile lat by trzeba było czekać na badania...) a wszystko jest drogie
Robiliście Mieciowi rtg tej łapki? Może coś by wyszło a dużo mniej inwazyjne niż zabieg.