Puchate Siły znowu we dwoje

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Puchate Siły

Post autor: martuś »

Jakie przytulańce na pierwszej fotce :love: Ale mąż mógłby ustąpić dobrą miejscówkę żonie :neener: Jak relacje między nimi? Nie gnębią już Otonki?
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Relacje są całkiem dobre, ale niestety od jakiegoś czasu Otonia znowu siedzi na półce. Niemniej na ogół nie sama i sobie z tego niewiele robi, wręcz myślę chwali. Urosła i futro jej się zrobiło długie, już górna warstwa się niemal za nią ciągnie, w Grawę idzie.
Apisia jak zawsze kochana, troszkę się jakby postarzała, ale dziarska nadal, tylko to podo nieszczęsne znowu w natarciu. No i jest jedyną aktywną hormonalnie samicą, co Walczak niestety czuje i co ruję ją męczy, wrzaski z tego są powodu.
Waldemar kwitnie, zrobił się tylko jeszcze większym cholerykiem i nam bardziej ubliża, gania po klatce jakby miał motorek, na wybiegu to samo.
Mysza jest coraz większym pieszczochem, acz głównie na rękach u Dużego, mnie traktuje jak zawsze, czyli łaskawie czasem zaszczyci. Wręcz słyszę, jak mówi: "Moja Bartłomiejowo, niech Bartłomniejowa powie Swojemu, żeby zakładał ten szary sweter jak mnie bierze na ręce, ten jaśniejszy jakiś był dziś mniej wygodny. I niech Bartłomiejowa mniejsze i delikatniejsze listki podaje, te ostatnie były stanowczo za łykowate." Najdziwniejsze jest to, że ona nie raczy wychodzić po zielone, tkwi w miejscu i wręcz nie zaczyna od razu podetkniętego pod nos liścia, dopiero po chwili. I nie czyści sobie kupra. Arystokracja się nie myje, ma od tego ludzi.
margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Post autor: margonel »

Piękne :laugh:

A kiedy będą nowe zdjęcia ?
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Jakbym widziała Entropię... też ma ludzi od mycia i po zielone nie sięgnie tak zaraz :lol:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Puchaci dali czadu. Otonia dwukrotnie poprzedniej nocy obsikała w nocy Burakurę, konkretnie siknęła jej centralnie na oblicze. :shock: Wypięła się przez kraty i siknęła w dal. Co se będzie półkę moczyć? :szczerbaty:
W tej sytuacji trzeba było zrobić deseczkę całkowicie zagradzającą kraty od strony łóżka człowieka. Otonia jest nieco zdezorientowana, reszta też, no ale co zrobić? Łóżko przesuwać? Ciekawe gdzie?
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

To się musiała Burakura zdziwić :laugh:
Obrazek
margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Post autor: margonel »

A to ci historia :laugh:
Swoją drogą jestem ciekawa jak świnki siusiają na odległość (i to niemałą) ? U moich samczyków tego nie zauważyłam, u nich jakoś wszystko idzie do dołu.
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Otonia potrafi. :mrgreen:
Burakura za bardzo zachwycona nie była, zwłaszcza, że był środek nocy. :szczerbaty: :twisted:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Futerkowi już przywykli to nowego muru zamiast okna na świat, w sumie bardzo ładna deseczka tam się pojawiła.

Apce się podo goi, tfu, tfu, ale nie podoba mi się, że ona schudła niepokojąco, wypadła z ligi moim zdaniem, już tylko 1160 waży. Ta tendencja utrzymuje się od kilku miesięcy, doktory oczywiście szczęśliwe, ale ja nie. Początkowo ok, może to był wynik ustabilizowanej tarczycy oraz zmiany z CN na CC. Ale to już dawno było i inne tak nie reagują bynajmniej, a chude nie są. Apka ma zdrowe serce, ładnie wygląda, zęby białe, je bardzo dużo, zachowuje się normalnie. Ale muszę ją pokazać, bo mi się to zupełnie nie podoba.

Wyniki ważenia reszty stada są bardzo imponujące:
Otonia 700 :ok:
Dioptria 1204, jej rekord :102:
Walczak 1347 :102:
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Post autor: Natalinka »

Ale 1160 dla Apki to bardzo ładna waga - wszak nie jest z niej żaden rex ani teddi, ani cuy tym bardziej. Moje ważą w większości poniżej tego, a Kluska ma ewidentnie reksowe geny. No i szczególnie że utrzymuje taką wagę już dłużej.
Czarna Kluska i Morena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”