Jak masz, to daj mu też dodatkowo jakiś probiotyk i coś osłonowo na wątrobę (np. Hepatiale, Heparegen, Zentonil, czy nawet Hepatil). Probiotyk przydatny przy antybiotyku, a osłonka na wątrobę przy sterydach.
Mocno trzymamy kciuki! nie można się poddawać. Nasz Rogerek z podobnymi zmianami dzielnie sobie radzi już prawie dwa lata.
Dziękuje za słowa otuchy . Tak wiem Harry bierze probiotyk i lekarstwa osłonowe na wątrobę i nerki. Apetyt ma ,ale z wagi trochę spada jak przestał brać antybiotyk i został tylko na sterydach , jeszcze trochę poczekam i zobaczymy może się waga ustabilizuje. A już myślałam że jest ok ,ale chyba się myliłam
Mam pytanie czy ktoś może mi pomóc Harry bierze ten lek sterydowy , skończył mi się probiotyk nie pamiętam nazwy jaki brał czy ktoś z was może mi powiedzieć nazwę probiotyku który mogę mu podawać? Dzwoniłam do dr. Judyty ale nie mogę sie dodzwonić chciałabym go dzisiaj kupić .
Najlepszy byłby Bio-Lapis chyba. Ja daję najczęściej Fermactiv. Oba chyba są jednak dostępne tylko u weta.
Może być też zwykły ludzki Lakcid (Lacidofil) lub jakikolwiek.
Mam prośbę czy ktoś z was podawał śwince morskiej zamiennik enkortonu wczoraj byłam u weterynarza dał mi lek o nazwie hedylan podobno jest to to samo co encorton tylko dla zwierząt .Pytam bo nie chciałabym zaszkodzić Harremu
Dziękuję teraz już też mam pewność że to jest zamiennik encortonu dzwoniłam dzisiaj do dr. Judyty sprawdziła co to za lek i mogę zacząć podawać Herremu
Dzisiaj po ciężkiej chorobie odszedł za TM Harutek . Już rano przeczuwałam że coś jest nie tak .Wróciłam z pracy a on leżał w swoim ulubionym miejscu jakby po prostu spał
Zegnaj mały