Sierściuchy i...
Moderator: pastuszek
					Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
	Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
- 

margonel
- Miejscowość: Białystok
- Kontakt:
Re: Sierściuchy i...
Zdrowia wszystkim życzę !

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Oj, to się u Was dzieje!! Nic dziwnego, że nie chcecie nas odwiedzić...Bardzo kciukam za Was wszystkich!  

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
W tej sytuacji nietaktem byłoby...
Trzymajcie się ciepło! 

Trzymajcie się ciepło!

- zwierzur
- Kontakt:
Miesiąc nas nie było...?!  Pomaleńku zdrowiejemy. Jeszcze trzy baby kaszlące troszkę, Antybiotyk w toku. Trzy dziewczyny mi wyłysiały na brzuchach. Wetmłodość orzekła, że pasożyty. Kuracja okazała się nieskuteczna. Kolejną diagnozą były przyczyny hormonalne i zalecenie sterylki. Podrapałam się w rozum i odmówiłam. Kolejnym pomysłem było "łysienie z przyczyn mechanicznych". Super, ale jak to leczyć?
 Pomaleńku zdrowiejemy. Jeszcze trzy baby kaszlące troszkę, Antybiotyk w toku. Trzy dziewczyny mi wyłysiały na brzuchach. Wetmłodość orzekła, że pasożyty. Kuracja okazała się nieskuteczna. Kolejną diagnozą były przyczyny hormonalne i zalecenie sterylki. Podrapałam się w rozum i odmówiłam. Kolejnym pomysłem było "łysienie z przyczyn mechanicznych". Super, ale jak to leczyć?  Wróciłam do domu i zaczęłam śledztwo... Winowajcami okazały się gumowane dywaniki, na których rzeczone trzy panny wylegiwały swe ciałka. Miętkie piernatki nie przepuszczały wilgoci, zresztą tak miało być - niestety, gromadziły we włosie mokre wszelakie, co w połączeniu z wysypem bobów stwarzało cudny, wilgotny, wielowarstwowy plaster, do którego dociskały się świńskie brzuchy. Resztę łatwo sobie dośpiewać...
 Wróciłam do domu i zaczęłam śledztwo... Winowajcami okazały się gumowane dywaniki, na których rzeczone trzy panny wylegiwały swe ciałka. Miętkie piernatki nie przepuszczały wilgoci, zresztą tak miało być - niestety, gromadziły we włosie mokre wszelakie, co w połączeniu z wysypem bobów stwarzało cudny, wilgotny, wielowarstwowy plaster, do którego dociskały się świńskie brzuchy. Resztę łatwo sobie dośpiewać...  

Obecnie dziewczątka zaprzyjaźniają się z drybedem, który zajął miejsce niefortunnej pościeli dywanowo-gumowej, a futro powoli zarasta łyse brzuchole. I uniknęliśmy niepotrzebnej sterylki... Sama obstawiałam na początku hormony, ale zastanowiło mnie, że tak jednocześnie i identycznie u wszystkich poszło...
 Sama obstawiałam na początku hormony, ale zastanowiło mnie, że tak jednocześnie i identycznie u wszystkich poszło...  

Z nowinek:
Morus zaprzyjaźnia się z Paluszkiem, a Gryzelda... rozważa...

Pomaleńku zdrowiejemy. Jeszcze trzy baby kaszlące troszkę, Antybiotyk w toku. Trzy dziewczyny mi wyłysiały na brzuchach. Wetmłodość orzekła, że pasożyty. Kuracja okazała się nieskuteczna. Kolejną diagnozą były przyczyny hormonalne i zalecenie sterylki. Podrapałam się w rozum i odmówiłam. Kolejnym pomysłem było "łysienie z przyczyn mechanicznych". Super, ale jak to leczyć?
 Pomaleńku zdrowiejemy. Jeszcze trzy baby kaszlące troszkę, Antybiotyk w toku. Trzy dziewczyny mi wyłysiały na brzuchach. Wetmłodość orzekła, że pasożyty. Kuracja okazała się nieskuteczna. Kolejną diagnozą były przyczyny hormonalne i zalecenie sterylki. Podrapałam się w rozum i odmówiłam. Kolejnym pomysłem było "łysienie z przyczyn mechanicznych". Super, ale jak to leczyć?  Wróciłam do domu i zaczęłam śledztwo... Winowajcami okazały się gumowane dywaniki, na których rzeczone trzy panny wylegiwały swe ciałka. Miętkie piernatki nie przepuszczały wilgoci, zresztą tak miało być - niestety, gromadziły we włosie mokre wszelakie, co w połączeniu z wysypem bobów stwarzało cudny, wilgotny, wielowarstwowy plaster, do którego dociskały się świńskie brzuchy. Resztę łatwo sobie dośpiewać...
 Wróciłam do domu i zaczęłam śledztwo... Winowajcami okazały się gumowane dywaniki, na których rzeczone trzy panny wylegiwały swe ciałka. Miętkie piernatki nie przepuszczały wilgoci, zresztą tak miało być - niestety, gromadziły we włosie mokre wszelakie, co w połączeniu z wysypem bobów stwarzało cudny, wilgotny, wielowarstwowy plaster, do którego dociskały się świńskie brzuchy. Resztę łatwo sobie dośpiewać...  
 Obecnie dziewczątka zaprzyjaźniają się z drybedem, który zajął miejsce niefortunnej pościeli dywanowo-gumowej, a futro powoli zarasta łyse brzuchole. I uniknęliśmy niepotrzebnej sterylki...
 Sama obstawiałam na początku hormony, ale zastanowiło mnie, że tak jednocześnie i identycznie u wszystkich poszło...
 Z nowinek:
Morus zaprzyjaźnia się z Paluszkiem, a Gryzelda... rozważa...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Bardzo się cieszę, że  Cię  widzę   i gratuluję oka i rozumu. Btw jakie to dywaniki były? Zeby nie strzelić  byka...
 i gratuluję oka i rozumu. Btw jakie to dywaniki były? Zeby nie strzelić  byka... 
No i powiedz, co rozważa Gryzelda, bo ja tam się jej boję i już, choć urodę podziwiam.

i gratuluję oka i rozumu. Btw jakie to dywaniki były? Zeby nie strzelić  byka...
 i gratuluję oka i rozumu. Btw jakie to dywaniki były? Zeby nie strzelić  byka... No i powiedz, co rozważa Gryzelda, bo ja tam się jej boję i już, choć urodę podziwiam.
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Kontakt:
Gryzelda rozważa czy zjeść tego biednego zająca chłopaka   Byłam widziałam stado. Zwierzur mogę fotę wrzucić?
   Byłam widziałam stado. Zwierzur mogę fotę wrzucić?  

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014 
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021

Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- 

margonel
- Miejscowość: Białystok
- Kontakt:
Wetmłodość   A cóż to takiego ? Czy to weterynarz młoda i jeszcze mało doświadczona ?
  A cóż to takiego ? Czy to weterynarz młoda i jeszcze mało doświadczona ?  

- zwierzur
- Kontakt:
@Porcello, to taka wykładzina dywanowa na gumie. Nie mam pojęcia, jakie jest tego produktu przeznaczenie, ale ja je mam, np.: w łazience i na korytarzu, czyli tam, gdzie bywa mokro, bo są antypoślizgowe i nieprzemakalne. O zdjęciach pamiętam. Za tydzień będzie Ula, to przeszkoli mnie może ponownie...
@Joluś, dobrze kombinujesz... Foty - pewnie, byle nie było widać bałaganu. 

@Margonel - bingo! Nie zabieram głosu w sprawie doświadczenia, ale młoda - jak najbardziej, nawet trzy młode, więc rzec by można - poważne konsylium. 

Pędrak po kolejnej korekcie. Dziś zęby w stanie idealnym, dr Milena bardzo zadowolona. Za tydzień powtórka, bo to optymalna opcja. Dziewczynki odzyskują formę. Toto rośnie. Męskie duety dotarły się i fantastycznie się dogadują. Kitajce wyżerają sobie wzajemnie z misek i ganiają po całym dostępnym terenie. Znaczy, zołza gania kandydata na TŻ-ta... Za to odczepiła się od kocyków. Może to substytut był...? Morus robi za emisariusza ONZ - kiedy wkracza między rozkicane, tupiące uszaki (tzn. usiłuje niepostrzeżenie zwiać za furtkę), rozżarte towarzystwo pierzcha w przeciwne strony...

@Joluś, dobrze kombinujesz... Foty - pewnie, byle nie było widać bałaganu.

@Margonel - bingo! Nie zabieram głosu w sprawie doświadczenia, ale młoda - jak najbardziej, nawet trzy młode, więc rzec by można - poważne konsylium.

Pędrak po kolejnej korekcie. Dziś zęby w stanie idealnym, dr Milena bardzo zadowolona. Za tydzień powtórka, bo to optymalna opcja. Dziewczynki odzyskują formę. Toto rośnie. Męskie duety dotarły się i fantastycznie się dogadują. Kitajce wyżerają sobie wzajemnie z misek i ganiają po całym dostępnym terenie. Znaczy, zołza gania kandydata na TŻ-ta... Za to odczepiła się od kocyków. Może to substytut był...? Morus robi za emisariusza ONZ - kiedy wkracza między rozkicane, tupiące uszaki (tzn. usiłuje niepostrzeżenie zwiać za furtkę), rozżarte towarzystwo pierzcha w przeciwne strony...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
@Zwierzur! To skoro idzie ku lepszemu, to może ktoś wróci do puli adopcyjnej? Była taka chwila, że brakowało nam świnek   a teraz jest niewiele lepiej...
 a teraz jest niewiele lepiej...