O Matko ! Biedny Loczulek ! Ma taką przecudną pupcię w loczki.
Spondyloza to paskudztwo. Zależnie od odcinka kręgosłupa, który atakuje, może dawać szereg objawów i problemów ze strony narządów wewnętrznych (układ oddechowy, pokarmowy, moczowy) i trzeba mieć to na uwadze. Nie tylko bóle odkręgosłupowe czy objawy niedowładowe kończyn. Objawy bardzo się nasilają przy najmniejszym przewianiu, podziębieniu. Ale oprócz farmakologii p/bólowej i wspierającej stawy, chrząstki, nerwy itp., to bardzo dobrze robi ciepło i … wełna 100%. Posłanko i norka z wkładem z runa wełnianego byłyby pomocne. Ja zakupiłam w supermarkecie nieduże poduszki z takiego runa (na promocji, za bezcen), wyrzuciłam "środek" i odwróciłam włoskami do środka. Wkładam to w polarową poszewkę, (drugą można dać do środka) zawijam brzegi na zewnątrz i mam super kapciuchy na zimę dla każdego z moich 4 pańciów. Każdą zasiusianą część można prać oddzielnie, w razie potrzeby. To ich ukochane posłanka, zwłaszcza zimą. Może "ta wełna" nie brzmi najpoważniej ale to prawda. O takich przypadłościach zdrowotnych sporo wiem.
Serdecznie pozdrawiam zmartwioną Panią i Loczusia z małżonką (miziu-miziu).
A ten kamień da się usunąć ?