Pepper- DS [Puck] i Motek- DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

DankaPawlak

Re: Pepper i Motek- ponownie do adopcji- osobno [Puck]

Post autor: DankaPawlak »

Przecudowne dwa pyśki :) Mam nadzieję, że szybko znajdują nowy dom / nowe domy :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Dzima pisze:Chłopcy będą mieli osobne wątki czy jak wygląda sytuacja? :think:
Można dziadów wrzucać na fb czy może Pepper zagości u ciebie na dłużej.... ;)
Poczekaj jeszcze chwilkę, Prosiakowo kombinuje ;)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Post autor: Prosiakowo »

No więc tego ten... Kradnę Peppera.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

A nie chcesz też Motka ukraść...? :szczerbaty:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Prosiakowo pisze:No więc tego ten... Kradnę Peppera.
Brawo Ty! :D
Gratuluję obojgu :shakehands:
Kontakt:

Re: Motek- wolny, Pepper- DS [Puck]

Witajcie w Motkowym wątku! Niestety, nie mam dobrych wieści. Wczoraj zauważyłam, że Motek piszczy, ale tak ze smutkiem, nie jak przy krojeniu marchewki. Jak nic, jest to piasek w pęcherzu, bo zauważyłam białe, świeże ślady na kocyku. Od razu dostał nospę oraz rodicare uro. Mam nadzieję, że pomoże. Poza tym, prosiak czuje się nie najgorzej, bo apetyt dopisuje. Karma i siano znikają z prędkością światła. A w ogóle to jest taka prawdziwa świnia. Wczoraj zmieniłam mu koce, a dzisiaj już jest bobkowe zatrzęsienie. Zasoby przerobowe niewyczerpane! Musiałam go też wykąpać, bo jego sierść była matowa i szorstka. Z tyłu zrobiły mu się dredy, więc ciach i nie ma dredów. Z dziwną łatwością w jego kudłach gromadziły się różne resztki siana i trocin. Chyba leniwce tak mają. Tego brudu było sporo, bo zaraz schudł ze 20 gramów. Za to teraz się błyszczy i pachnie. To dziwne, bo Pepper jest cały czas czyściutki i błyszczący, więc nie wymagał kąpieli.
W piątek, wcześniej nie mam możliwości, wybiorę się na rtg, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie ma kamienia.

Obrazek
Prosiakowo
Kontakt:

Hejka! Wrzucam kolejne zdjęcia mojego rezydenta. Jest prześliczny i po aktualnym liftingu. Musiał zaliczyć wizytę u fryzjera oraz higienizację gruczołu "zapachowego".

Obrazek

Obrazek
Gąsienica przy wspólnym Motkowo-Szczurkowym paśniku.

Obrazek
Jedno z nielicznych ujęć twarzy, jakie udało mi się zrobić.

Obrazek

Obrazek

Motek w całej okazałości... Tylko podziwiać...
estta

Post autor: estta »

Witam bylabym zainteresowana motkiem
Prosiakowo
Kontakt:

Motek jest po wizycie u pani Judyty Garczyńskiej-Bartoszuk w Morskiej Przychodni weterynaryjnej w Gdyni. Na szczęście kamieni brak, bakterii w moczu też nie znaleziono, ale jest mnóstwo osadu w pęcherzu moczowym, którego należałoby się pozbyć. W tym celu świniak przeszedł 10-dniową kurację różnego rodzaju lekarstwami. Teraz trzeba z nim pojechać na kontrolne badanie moczu.
Motek zachowuje się całkiem normalnie tzn. duże je i bobczy, cyka na kolegów z klatek obok. Jego waga to około 1200 gramów. Cieszy mnie to, że świnia coraz bardziej przystojnieje, jego futerko jest coraz bardziej lśniące. Jednak na kocyku zostają nadal białe plamki po osadzie z moczu i w ciągu tych 10 dni trzy razy popiskiwał w nocy. Więcej będę mogła powiedzieć po kontroli u weterynarza.
Jeżeli chodzi o adopcję, to oczywiście ze względu na kłopoty z osadem, zostaje wstrzymana do czasu całkowitego wyzdrowienia.
Mój tymczas to piękny proś, więc otrzymał już dwie propozycje adopcji do samczyków. Jednak z uwagi na niemożność dogadania się z samcami, Motek może być wyadoptowany do wysterylizowanej samiczki. Jeżeli zajdzie taka potrzeba, biorę pod rozwagę kastrację Motka.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Motek - adopcja wstrzymana, Pepper- DS [Puck]

Post autor: Dzima »

Oj ale Motek zaczyna Nowy Rok :lol:
Ciachnąć i do samiczek, ustawią go sobie jak facetów nie lubi :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”