Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola, Inka i Frugo, Nala za TM [*]
Spoko
U moich co chwilę coś wyskakuje więc można się pogubić... Tola dostała dzisiaj metacam w zastrzyku. Może to lepiej podziała niż tolfina w tabletce... Do tego enro bo może być jakiś stan zapalny w paszczy. Przytargałam z pracy otoskop i okazało się, że z lewej strony krwawi dziąsło. Niezbyt mocno ale jednak nie powinno tego być... Doktor zalecił smarować balsamem szostakowskiego a jak nie przejdzie to w środę jedziemy.

- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Tolcia zdrowiej. Ranka pewnie jej się nie zagoiła. Tosia ostatnio miała sporą choć zęby jeszcze nie najgorsze były z tyłu i jedzenie jej strasznie wyciekało i się śliniła. Trzymamy jak zawsze

- martuś
- Kontakt:
Problem w tym, że nie miała jeszcze rany więc nie wiadomo od czego dalej to ślinienie
Zobaczymy po antybiotyku bo może faktycznie zrobił się jakiś stan zapalny i od tego dziąsła krwawią?
A jak nie to w środę pojedziemy...

- Beth
- Miejscowość: Rybnik
- Kontakt:
Zdrówka dla dziewczynek od gangu czarnych wieprzy 

- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Widzę, że przeboje masz ze świnkami. Zdrówka dla nich, a dla Ciebie dużo wytrwałości 

TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- martuś
- Kontakt:
Dziękujemy
Dzisiaj tak na prawdę decydujący dzień jak Tola się będzie czuła i czy musimy jutro jechać... Na razie ślini się dalej, słychać że tej śliny jest dużo w pyszczku bo tak dziwnie przełyka. No i dalej nie ziewa.

- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
- martuś
- Kontakt:
Niby już nie widzę żeby oko jej uciekało ale głowę czasami skręca... najbardziej to widać jak próbuje podnieść głowę do góry bo coś poczuje to wtedy od razu główka opada w dół i skręca w prawo. Ona znowu ją podnosi i sytuacja się powtarza. Może uda mi się to nagrać aczkolwiek próbowałam i nie bardzo to widać na filmie.
Generalnie apetyt ma, waga w miarę ok.
Tola trochę przytyła - 651 g. Inka waży identycznie
Generalnie apetyt ma, waga w miarę ok.
Tola trochę przytyła - 651 g. Inka waży identycznie

- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Inka to chyba będzie kawał baby. Przynajmniej problem się skończy, bo się pod kanapę nie zmieści 

- martuś
- Kontakt:
No ja mam nadzieję, że będzie duża bo ma być godną następczynią Nalusi a ona w najlepszym okresie ważyła 1380 g
Jednak pojechałam dzisiaj z Tolą bo w sumie nic nie było lepiej. Ale niestety dalej nie wiadomo co jej przeszkadza, od czego się ślini i co powoduje, że po 2-3 strzykawce odmawia jedzenia albo jej wycieka... Profilaktycznie doktor przyciął jej mocniej zęby bo może jest coś czego nie widać? P/bólowy dalej kontynuujemy i mam nadzieję, że się poprawi...
Za to Nutka wymyśliła
W poniedziałek dałam im buraka bo lubią no i dobry na tą jej lekką anemię. Po buraku standardowo miększe kupy ale wczoraj dalej robiła czerwono-maziasto więc dostała probiotyk. Dzisiaj jak przyjechaliśmy ze Szczecina to aż się przeraziłam bo w legowisku była dosłownie wodnista paćka kupy i babunia w tym leżała
Od razu kąpiel, węgiel i zobaczymy... Zachowanie normalne, apetyt jest. Tak się zastanawiam czy to faktycznie wina buraka (Inka też jadła i bobki piękne) czy może po encortonie? Chyba dzisiaj już jej nie dam.....

Jednak pojechałam dzisiaj z Tolą bo w sumie nic nie było lepiej. Ale niestety dalej nie wiadomo co jej przeszkadza, od czego się ślini i co powoduje, że po 2-3 strzykawce odmawia jedzenia albo jej wycieka... Profilaktycznie doktor przyciął jej mocniej zęby bo może jest coś czego nie widać? P/bólowy dalej kontynuujemy i mam nadzieję, że się poprawi...
Za to Nutka wymyśliła