A tak prezentował się Luluś jak miał jeszcze bujne owłosienie

wiek - ok. 3 lat na 07.2018
zmarł 8.10.2018

- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 3419
- stan adopcyjny: WOLNYdo adopcji do innego samca lub może iść do adopcji z Erwinem, z którym mieszka viewtopic.php?f=99&t=8683
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka została odebrana ze sklepu zoologicznego przez osobę prywatną. Początkowo miał zostać u tej osoby na dt, jednak pani postanowiła, że zostanie na stałe, miała nadzieję połączyć go z 2 swoich samców, niestety nie udało się to i w rezultacie, pani jednak przekazała go mnie na dt, żeby znalazł kumpla. Świnka była słusznej wagi - 1600g, także dostaliśmy zalecenie od dr wet, żeby odchudzić

Po wyprowadzce większości kumpli z klatki Luluś znów miał problem z poruszaniem tylnymi łapkami, znów włączono serię zastrzyków Nivalinu. Nie wiem, czy to wynik stresu z powodu utraty kumpli, czy też nałożyły się na to również zastrzyki, ale Lulusia zaatakował grzybek, który obecnie leczymy. Aby dotrzeć do wszystkich zainfekowanych grzybkiem miejsc, Luluś stracił bujne owłosienie

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, zioła, siano, pije z poidła, warzywa - wszystkożerny
# kontakt do osoby decyzyjnej – Joanka PW (wiadomość prywatna) lub joankadt@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów