Mały pakersilje pisze:Mroku przybiera na masie- waga z 850 skoczyła na 890g, czyli daje radę.Pierwsze dni trochę go dokarmiałam, teraz już je sam. Zuch!
Solik[*] Mroku[*] Szedar [*]
Moderator: pastuszek
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Re: Mroku i Solik [Sztum] ___Szedar-DS
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- gunia
- Miejscowość: ostrołęka
- Kontakt:
Bardzo się cieszę, że Mrokciu tyje 

Jest ze mną: Guńka
Za TM Jessi,Hania,Łinia

Za TM Jessi,Hania,Łinia
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Wczoraj stwierdziłam, że Mroku znowu świszcze  
Dziś i tak jechałam na Gdynię z innymi prosiakami, zabrałam więc i Mroka. Minęły z resztą już dwa tygodnie od ostatniej korekty, najwyższy zatem czas na oględziny ząbków. Oczywiście - kolejna korekta.
Co do świszczenia- na szczęście nie słychać jeszcze nic w płucach, zajęte są GDO. Mam dawać Tolfedynę 5 dni i nebulizować Pulmicortem, najlepiej 2xdz, jak się uda. Jeśli nie będzie poprawy- wchodzimy po raz kolejny z antybiotykiem...

Dziś i tak jechałam na Gdynię z innymi prosiakami, zabrałam więc i Mroka. Minęły z resztą już dwa tygodnie od ostatniej korekty, najwyższy zatem czas na oględziny ząbków. Oczywiście - kolejna korekta.
Co do świszczenia- na szczęście nie słychać jeszcze nic w płucach, zajęte są GDO. Mam dawać Tolfedynę 5 dni i nebulizować Pulmicortem, najlepiej 2xdz, jak się uda. Jeśli nie będzie poprawy- wchodzimy po raz kolejny z antybiotykiem...
Moje kochane świnki (po)morskie:  Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT

- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
NO WŁAŚNIE!zwierzur pisze:Mogliby już przestać chorować...
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
No mogliby przestać wymyślać,  ale ewidentnie  dbają, bym miała co robić. Mroku nadal na nebulizacjach i jednak na antybiotyku- już 4 dzień, bo strasznie świszczał. Czekam na efekty, bo jak na razie są niewielkie. Słabo je, dlatego dokarmiam. 
Ewa i Michał przysłali Mrokowi i Rudiemu karmę ratunkową- dziękuję! 

ed 22.07. godz 23.05
Niestety nie jest najlepiej.
Mroku piąty dzień na antybiotyku i nebulizacjach, trzeci dzień na sterydzie- i jest coraz gorzej. Dziś wróciłam z pracy wieczorem i zastałam go ledwo oddychającego i bardzo słabego. Szybki kontakt z dr Judytą i wstawiliśmy drugi antybiotyk (Oxyvet), bo Baytril ewidentnie nie daje rady. Myślę, że przez to że Mroku zupełnie niedawno (bo w czerwcu) był dwa tygodnie na antybiotyku, może teraz nie reagować na leczenie.. Po kolejnej dawce sterydu trochę się ocknął, ale nadal jest ciężko.

Ewa i Michał przysłali Mrokowi i Rudiemu karmę ratunkową- dziękuję!
ed 22.07. godz 23.05
Niestety nie jest najlepiej.
Mroku piąty dzień na antybiotyku i nebulizacjach, trzeci dzień na sterydzie- i jest coraz gorzej. Dziś wróciłam z pracy wieczorem i zastałam go ledwo oddychającego i bardzo słabego. Szybki kontakt z dr Judytą i wstawiliśmy drugi antybiotyk (Oxyvet), bo Baytril ewidentnie nie daje rady. Myślę, że przez to że Mroku zupełnie niedawno (bo w czerwcu) był dwa tygodnie na antybiotyku, może teraz nie reagować na leczenie.. Po kolejnej dawce sterydu trochę się ocknął, ale nadal jest ciężko.
Moje kochane świnki (po)morskie:  Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT

- zoira
- Kontakt:
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Mocno trzymamy kciuki za dzielnego Mrokusia!

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- zwierzur
- Kontakt:
Mrokuniu, mocno!   Trzymaj się, chłopaku!
 Trzymaj się, chłopaku!

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt: