Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*]

Post autor: sosnowa »

To trzebe było golić dziś :rotfl:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Nie zdążyły się ubrudzić do dzisiaj :lol:

Nutka musi dostawać preparaty na wątrobę bo znowu podskoczyły jej wyniki. Na USG tak jak było - zmieniona ale nie jest gorzej niż było ostatnio. Białe krwinki znowu ma podniesione ale u niej raz są podniesione, raz spadają więc na razie obserwujemy. Rok temu jesienią porządnie ją przemaglowaliśmy na wszystko i pani doktor nic nie znalazła, dała oxywet po którym trochę spadło a później znowu podskoczyły. Tutaj może być stan zapalny zębodołu po siekaczu bo Nutka lubi sobie poupychać tam śmieci i muszę często czyścić. Generalnie jak na jej wiek jest ok.

Tola wyniki ma dobre. Na USG wyszła cysta na lewym jajniku większa niż ostatnio. Dopóki nie będzie objawów i cysta nie urośnie wielka to nie operujemy bo u Toli większym problemem są zęby. Przy pobieraniu krwi (w sumie to już po pobraniu nie chciała dać przykleić plasterka) tak uciekała mi na ręce, że całą nogę miała okrwawioną i wyglądała jakby uciekła od rzeźnika :nie_powiem:
Jeśli chodzi o zęba to jest lepiej niż doktor by się spodziewał :102: Już ładnie się rusza, jest dobrze widoczny, wokół zęba jest czysto więc wstępnie jesteśmy umówieni za 3 tygodnie i raczej uda się już go wyrwać. Pozostałe zęby lekko skorygowane.

Spotkałyśmy się z ciocią paprykarz (jak zwykle w pracy :ups: ) - ja wymiziałam jej Antka a ona moje panny :lol:
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Dziewczynki piękne i słodkie jak zawsze :love:
Mocno trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: za zdrówko pięknotek :buzki:
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Niestety, wiek w pewnym momencie każdemu zaczyna płatać brzydkie figle i przychodzi taki czas, że jedyne co nam zostaje, to cieszyć się, gdy jest lepiej i minimalizować problemy, gdy się pojawiają...

Trochę poniewczasie ta panika, ale widocznie to był bardzo groźnie wyglądający plasterek. ;)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

martuś pisze: Spotkałyśmy się z ciocią paprykarz (jak zwykle w pracy :ups: ) - ja wymiziałam jej Antka a ona moje panny :lol:
Haha...to sobie urozmaiciłyście doznania nawzajem :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dziś Światowy Dzień Świnki Morskiej! Z tej okazji składamy wszystkim prosiaczkom dużo zdrowia coby zbyt często Duzi nie brali ich do kosmitów, pełnych brzuszków, miękkich legowisk i stada świnkoprzyjaciół :prezent:

Z racji tego, że dzisiaj święto to Nutka postanowiła nic nie robić tylko leżeć i pachnieć! :102:
Obrazek

Obrazek

Zdziwiona Tola
Obrazek

Obrazek

Tak się wygląda jak się śpi pod poidłem :roll:
Obrazek

Biedna Tolcia jak zwykle po zabiegu spadła z wagi :( Ząb musi jej już mocno przeszkadzać bo cały czas mieli pyszczkiem i próbuje łapką sobie coś wyciągnąć...
Obrazek

Ale papkę je z miseczki i nie trzeba karmić strzykawką
https://www.youtube.com/watch?v=hjjlS2vcMpc

Uwielbiam to wyciąganie się na maksa :love:
https://youtu.be/K0braWHYnJw
Obrazek
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Trema też uwielbia spać pod poidełkiem :) jakoś trzeba się chłodzić w te upały :)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Nutka leży i pachnie, a Szkatuła leży, śmierdzi i robi pod siebie :levitation: mamy powrót miękkich bobków.
Czy Nutka jeszcze ma ochotę na wybiegi czy raczej leży? już nie wiem czy to kwestia wieku czy ostatnie biegunki tak Szkatułę zmęczyły.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Nutka też robi pod siebie dlatego tyłek wystrzyżony. Dzięki temu miała okazję pachnieć :laugh:
Na wybiegu chodzi dopóki się nie naje. To jest jej jedyny ruch - od jedzenia do jedzenia dlatego rozkładam po całym kocu. Później się kładzie i o wybiegu nie ma mowy. Ale jak poczuje jedzenie to szybko drepta na swoich sztywnych nóżkach :love:

Zrobiłam zdjęcia do kalendarza. Z ponad 50 wybrałam 9. Ale z tych 9 nie mogę wybrać 3 :glowawmur: Mam jeszcze tydzień na zastanowienie... :think:
Obrazek
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Ta fota pachnącej swini jest boska :102: :love:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018