Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*]
To trzebe było golić dziś 

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Nie zdążyły się ubrudzić do dzisiaj
Nutka musi dostawać preparaty na wątrobę bo znowu podskoczyły jej wyniki. Na USG tak jak było - zmieniona ale nie jest gorzej niż było ostatnio. Białe krwinki znowu ma podniesione ale u niej raz są podniesione, raz spadają więc na razie obserwujemy. Rok temu jesienią porządnie ją przemaglowaliśmy na wszystko i pani doktor nic nie znalazła, dała oxywet po którym trochę spadło a później znowu podskoczyły. Tutaj może być stan zapalny zębodołu po siekaczu bo Nutka lubi sobie poupychać tam śmieci i muszę często czyścić. Generalnie jak na jej wiek jest ok.
Tola wyniki ma dobre. Na USG wyszła cysta na lewym jajniku większa niż ostatnio. Dopóki nie będzie objawów i cysta nie urośnie wielka to nie operujemy bo u Toli większym problemem są zęby. Przy pobieraniu krwi (w sumie to już po pobraniu nie chciała dać przykleić plasterka) tak uciekała mi na ręce, że całą nogę miała okrwawioną i wyglądała jakby uciekła od rzeźnika
Jeśli chodzi o zęba to jest lepiej niż doktor by się spodziewał
Już ładnie się rusza, jest dobrze widoczny, wokół zęba jest czysto więc wstępnie jesteśmy umówieni za 3 tygodnie i raczej uda się już go wyrwać. Pozostałe zęby lekko skorygowane.
Spotkałyśmy się z ciocią paprykarz (jak zwykle w pracy
) - ja wymiziałam jej Antka a ona moje panny 

Nutka musi dostawać preparaty na wątrobę bo znowu podskoczyły jej wyniki. Na USG tak jak było - zmieniona ale nie jest gorzej niż było ostatnio. Białe krwinki znowu ma podniesione ale u niej raz są podniesione, raz spadają więc na razie obserwujemy. Rok temu jesienią porządnie ją przemaglowaliśmy na wszystko i pani doktor nic nie znalazła, dała oxywet po którym trochę spadło a później znowu podskoczyły. Tutaj może być stan zapalny zębodołu po siekaczu bo Nutka lubi sobie poupychać tam śmieci i muszę często czyścić. Generalnie jak na jej wiek jest ok.
Tola wyniki ma dobre. Na USG wyszła cysta na lewym jajniku większa niż ostatnio. Dopóki nie będzie objawów i cysta nie urośnie wielka to nie operujemy bo u Toli większym problemem są zęby. Przy pobieraniu krwi (w sumie to już po pobraniu nie chciała dać przykleić plasterka) tak uciekała mi na ręce, że całą nogę miała okrwawioną i wyglądała jakby uciekła od rzeźnika

Jeśli chodzi o zęba to jest lepiej niż doktor by się spodziewał

Spotkałyśmy się z ciocią paprykarz (jak zwykle w pracy

Dziewczynki piękne i słodkie jak zawsze
Mocno trzymamy
za zdrówko pięknotek 

Mocno trzymamy

Niestety, wiek w pewnym momencie każdemu zaczyna płatać brzydkie figle i przychodzi taki czas, że jedyne co nam zostaje, to cieszyć się, gdy jest lepiej i minimalizować problemy, gdy się pojawiają...
Trochę poniewczasie ta panika, ale widocznie to był bardzo groźnie wyglądający plasterek.
Trochę poniewczasie ta panika, ale widocznie to był bardzo groźnie wyglądający plasterek.

- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Haha...to sobie urozmaiciłyście doznania nawzajemmartuś pisze: Spotkałyśmy się z ciocią paprykarz (jak zwykle w pracy) - ja wymiziałam jej Antka a ona moje panny

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- martuś
- Kontakt:
Dziś Światowy Dzień Świnki Morskiej! Z tej okazji składamy wszystkim prosiaczkom dużo zdrowia coby zbyt często Duzi nie brali ich do kosmitów, pełnych brzuszków, miękkich legowisk i stada świnkoprzyjaciół
Z racji tego, że dzisiaj święto to Nutka postanowiła nic nie robić tylko leżeć i pachnieć!

Zdziwiona Tola

Tak się wygląda jak się śpi pod poidłem

Biedna Tolcia jak zwykle po zabiegu spadła z wagi
Ząb musi jej już mocno przeszkadzać bo cały czas mieli pyszczkiem i próbuje łapką sobie coś wyciągnąć...

Ale papkę je z miseczki i nie trzeba karmić strzykawką
https://www.youtube.com/watch?v=hjjlS2vcMpc
Uwielbiam to wyciąganie się na maksa
https://youtu.be/K0braWHYnJw

Z racji tego, że dzisiaj święto to Nutka postanowiła nic nie robić tylko leżeć i pachnieć!

Zdziwiona Tola

Tak się wygląda jak się śpi pod poidłem

Biedna Tolcia jak zwykle po zabiegu spadła z wagi

Ale papkę je z miseczki i nie trzeba karmić strzykawką
https://www.youtube.com/watch?v=hjjlS2vcMpc
Uwielbiam to wyciąganie się na maksa

https://youtu.be/K0braWHYnJw
Trema też uwielbia spać pod poidełkiem
jakoś trzeba się chłodzić w te upały 

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Nutka leży i pachnie, a Szkatuła leży, śmierdzi i robi pod siebie
mamy powrót miękkich bobków.
Czy Nutka jeszcze ma ochotę na wybiegi czy raczej leży? już nie wiem czy to kwestia wieku czy ostatnie biegunki tak Szkatułę zmęczyły.

Czy Nutka jeszcze ma ochotę na wybiegi czy raczej leży? już nie wiem czy to kwestia wieku czy ostatnie biegunki tak Szkatułę zmęczyły.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

- martuś
- Kontakt:
Nutka też robi pod siebie dlatego tyłek wystrzyżony. Dzięki temu miała okazję pachnieć
Na wybiegu chodzi dopóki się nie naje. To jest jej jedyny ruch - od jedzenia do jedzenia dlatego rozkładam po całym kocu. Później się kładzie i o wybiegu nie ma mowy. Ale jak poczuje jedzenie to szybko drepta na swoich sztywnych nóżkach
Zrobiłam zdjęcia do kalendarza. Z ponad 50 wybrałam 9. Ale z tych 9 nie mogę wybrać 3
Mam jeszcze tydzień na zastanowienie... 

Na wybiegu chodzi dopóki się nie naje. To jest jej jedyny ruch - od jedzenia do jedzenia dlatego rozkładam po całym kocu. Później się kładzie i o wybiegu nie ma mowy. Ale jak poczuje jedzenie to szybko drepta na swoich sztywnych nóżkach

Zrobiłam zdjęcia do kalendarza. Z ponad 50 wybrałam 9. Ale z tych 9 nie mogę wybrać 3

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ta fota pachnącej swini jest boska

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020