Martuś, to ten wiek, kiedy JESZCZE praca cieszymartuś pisze: Gratuluję znalezienia pracy
Alfie & Crispy
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Alfie & Crispy
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
-
alvantis
a żyję żyję, jutro idę znów bo teraz miałam tydzień wolnego więc tylko dwa razy w niej byłam ale jak na razie bardzo mi się podoba i fajni są ludzie tamDzima pisze:I jak w pracy? żyjesz?
dziękuję!martuś pisze:Gratuluję znalezienia pracy
mam nadzieję że będzie mnie cieszyć jeszcze przez długi czasDzima pisze:Martuś, to ten wiek, kiedy JESZCZE praca cieszy![]()
a dziś chłopaki mieli krótką sesję na wybiegu, i jestem zakochana w tych zdjęciach

i w między czasie gdy ja przez jakieś 5 minut szykowałam im jedzenie które mają w miseczce zdążyli biedną paczkę karmy pogryźć od dołu i jest teraz dziura, a zauważyłam to dopiero po zrobieniu tego oto zdjęcia

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Za długo szykowałaś jedzenie więc sami postarali się coś upolować
Nie za dobrze Ci, że dopiero zaczęłaś pracę i już masz wolne?
Też tak chcę
PS staraj się robić zdjęcia bez flesza
Nie za dobrze Ci, że dopiero zaczęłaś pracę i już masz wolne?
PS staraj się robić zdjęcia bez flesza
-
alvantis
bo ja na zlecenie jestem więc tak dużo dni do przepracowania nie mam
teraz jeszcze dwa dni i potem znów wolne i od 27 do końca lipca chodzę a potem sierpień
jeden jedyny raz im z fleshem zrobiłam bo bez nie wychodziły a były idealne momenty żeby im zdjęcia robić, jak żyć w takich sytuacjach eh
jestem tak napalona na kupienie nowej klatki chłopakom przez to że mam teraz pracę że masakra ale muszę się wstrzymać do września bo nie ma sensu kupować przed przeprowadzką i wszystko potem targać na nowe mieszkanie a zresztą muszę oszacować jak dużą klatkę mogę na nowym postawić
jeden jedyny raz im z fleshem zrobiłam bo bez nie wychodziły a były idealne momenty żeby im zdjęcia robić, jak żyć w takich sytuacjach eh
jestem tak napalona na kupienie nowej klatki chłopakom przez to że mam teraz pracę że masakra ale muszę się wstrzymać do września bo nie ma sensu kupować przed przeprowadzką i wszystko potem targać na nowe mieszkanie a zresztą muszę oszacować jak dużą klatkę mogę na nowym postawić
-
alvantis
ale zdradzę że mam na oku tą z kratek c&c ponad 140 cmalvantis pisze:a zresztą muszę oszacować jak dużą klatkę mogę na nowym postawić
-
piju
Tez bym w taka teraz inwestowala 
Na razie mam polaczone dwie setki, ale widze ze juz sa w oplakanym stanie. Bedzie trzeba pomyslec o nowym domku.
Na razie mam polaczone dwie setki, ale widze ze juz sa w oplakanym stanie. Bedzie trzeba pomyslec o nowym domku.
-
alvantis
Update zdjęć chłopaków

Ryjki mają się dobrze, razem ze mną czekają na dzień przeprowadzki i momentu w którym zamówię im nową klatkę, w ostatnim tygodniu sierpnia zaczyna się u nas pakowano do nowego mieszkania a 1 września planowana jest cała przeprowadzka już na nowe miejsce, a gdy będzie po wszystkim zabiorę się za mierzenie i to czy chłopaki dostaną zwykłą klatkę 120 cm czy ponad 140 cm z c&c zależeć będzie od miarki która powie mi która klatka zmieści się w nowym pokoju. Jedzą cały czas tyle samo chociaż zauważyłam że ostatnio zaczęli wybrzydzać w kwestii jedzenia, tak kochali paprykę że zawsze mam jej sporo w lodówce a teraz jak ją dostają to patrzą za mną i się czuję jak by pytali swoim wyrazem pyszczka "jaja se robisz czy co?"
No ale nic, zjadają ją i tak ale chyba muszę ograniczyć paprykę i dawać więcej innych rzeczy które i tak swoją drogą otrzymują, bo daję im też seler naciowy, marchewkę, ogórka, pietruszkę i koperek od czasu do czasu dostają a po wypłacie jeszcze więcej tego będzie, swoją drogą, mógłby mi ktoś dać namiary jakie siano zamawiacie, bo tego co kupuje w zoologu mam dość 
Zdrowie im dopisuje, występuje jedynie charczenie ale zauważyłam że to nic niepokojącego bo pojawia się głównie po węszeniu w misce z karmą gdzie są też te pokruszone jej części i to raz Alfie ma a raz Crispy. Mimo to i tak zamierzam wybrać się w wrześniu z nimi do weterynarza na taką kontrolną wizytę, już od Dzimy dowiedziałam się gdzie najlepiej się kierować.
Co do wagi to jeszcze nie mamy w przypadku Alfiego tego 1000g a Crispy jeszcze kawałek do tego ma.

Ryjki mają się dobrze, razem ze mną czekają na dzień przeprowadzki i momentu w którym zamówię im nową klatkę, w ostatnim tygodniu sierpnia zaczyna się u nas pakowano do nowego mieszkania a 1 września planowana jest cała przeprowadzka już na nowe miejsce, a gdy będzie po wszystkim zabiorę się za mierzenie i to czy chłopaki dostaną zwykłą klatkę 120 cm czy ponad 140 cm z c&c zależeć będzie od miarki która powie mi która klatka zmieści się w nowym pokoju. Jedzą cały czas tyle samo chociaż zauważyłam że ostatnio zaczęli wybrzydzać w kwestii jedzenia, tak kochali paprykę że zawsze mam jej sporo w lodówce a teraz jak ją dostają to patrzą za mną i się czuję jak by pytali swoim wyrazem pyszczka "jaja se robisz czy co?"
Zdrowie im dopisuje, występuje jedynie charczenie ale zauważyłam że to nic niepokojącego bo pojawia się głównie po węszeniu w misce z karmą gdzie są też te pokruszone jej części i to raz Alfie ma a raz Crispy. Mimo to i tak zamierzam wybrać się w wrześniu z nimi do weterynarza na taką kontrolną wizytę, już od Dzimy dowiedziałam się gdzie najlepiej się kierować.
Co do wagi to jeszcze nie mamy w przypadku Alfiego tego 1000g a Crispy jeszcze kawałek do tego ma.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Super, przeprowadzka czyli więcej miejsca...jak się zmieści 140 to możesz szukać używanej klatki to na pewno sporo taniej
np https://www.olx.pl/oferta/klatka-140-cm ... 91fba4df55
zobacz a tu nawet poznań https://www.olx.pl/oferta/klatka-140-70 ... 91fba4df55
ale im dogodzisz, chyba jako jedyna nie możesz się doczekać 1 września
zobacz a tu nawet poznań https://www.olx.pl/oferta/klatka-140-70 ... 91fba4df55
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
alvantis
sęk w tym że ja chcę 140 c&c a jak się okaże że się nie zmieści to kupuję 120 już normalną z tego typu co z tych linkówDzima pisze:Super, przeprowadzka czyli więcej miejsca...jak się zmieści 140 to możesz szukać używanej klatki to na pewno sporo taniej
zobacz a tu nawet poznań https://www.olx.pl/oferta/klatka-140-70 ... 91fba4df55![]()
ja już odliczam na telefonie do tego września a jak się dowiedziałam od rodziców że dostają klucze już za dwa tygodnie to mam ochotę spakować się szybciej i już się tam przenieść w tym miesiącu ale to nie realne bo muszę ze wszystkimi bo tata specjalnie nie zawiezie tylko moich rzeczy ciężarówką
minus taki że no 1 wrzesień to zaraz zaczęcie klasy maturalnej ale póki co szkoła w ogóle odchodzi na daleki plan jakby w ogóle nie miała się zacząć
A jeszcze pracuję w takim sklepie gdzie są maty łazienkowe i mopy z mikrofibry i koce też mają, zgadnijcie jak wygląda moja szafka pracownicza gdzie można odkładać rzeczy jak chce się potem je kupić