Ta miska służy do Indywidualnego Toku Karmienia. Pod siankiem są karma VL Crunchy Menu (bardziej kaloryczna od Cavii Nature, może coś tam w brzuszku zaskoczy) i jaśki VL Crock czy jak to się nazywa. Jak widać, zamiast korzystać z wolności, Zyziol woli się najeść
Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Gorgofone
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Re: Tosia Kruszynka, Lomi i Margaret
Oj tam, Zyzia nie zna angielskiego
.
Ta miska służy do Indywidualnego Toku Karmienia. Pod siankiem są karma VL Crunchy Menu (bardziej kaloryczna od Cavii Nature, może coś tam w brzuszku zaskoczy) i jaśki VL Crock czy jak to się nazywa. Jak widać, zamiast korzystać z wolności, Zyziol woli się najeść
.
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
a ty myślisz że co rządzi świńskim światem? oczywiście że żarcie (i bobki).
- Gorgofone
- Kontakt:
No jasne
.
Wczoraj Zyzia jeszcze 2 razy tak zrobiła. Cieszy mnie to, bo oznacza, że ma siłę i wolę, by żyć. Jednocześnie martwię się, że na wszystkich łapkach pojawiły się rany. Myślę, że za mało się rusza i powinna więcej biegać - te rany wyglądają trochę jak odleżyny. Tym bardziej cieszę się, że wypuszczona biega. Muszę je pokazać dr Toborek. Do czasu wizyty będę je przemywać i oczyszczać czymś takim jak octenisept, ale bez alkoholu (farmaceutka poleciła).
Wczoraj Zyzia jeszcze 2 razy tak zrobiła. Cieszy mnie to, bo oznacza, że ma siłę i wolę, by żyć. Jednocześnie martwię się, że na wszystkich łapkach pojawiły się rany. Myślę, że za mało się rusza i powinna więcej biegać - te rany wyglądają trochę jak odleżyny. Tym bardziej cieszę się, że wypuszczona biega. Muszę je pokazać dr Toborek. Do czasu wizyty będę je przemywać i oczyszczać czymś takim jak octenisept, ale bez alkoholu (farmaceutka poleciła).
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Na rany/odleżyny polecam solcoseryl w żelu. Super sprawdził się u mojej staruszki przy odleżynach a później przy początkach podo. Wystarczy posmarować i potrzymać trochę świnię coby żel wchłonął się w nóżkę.
Ty się Zyzi nie czepiaj! Ona rewelacyjnie chodzi
Moja jest o rok młodsza a na pewno nie wskoczyłaby do pojemnika z sianem. I nogi ma duuużo sztywniejsze.
Ty się Zyzi nie czepiaj! Ona rewelacyjnie chodzi
- Gorgofone
- Kontakt:
Ja tam zawsze jestem pod wrażeniem jej aktywności
. Wciąż chce jej się chodzić między poziomami klatki. A wczoraj wieczorem to omal mnie nie przyprawiła o zawał serca - oczywiście, całą winę biorę na siebie. Siedziałam z nią na kolanach i oglądałam coś na komputerze męża. Ani się obejrzałam, a ta zsunęła się (świadomie!) z moich nóg, zrobiła salto mortale i wylądowawszy na podłodze, pognała do ukochanej miski.
Hootie (Margaret) bierze leki na wątrobę, pewnie dlatego, że jest gruba
. Jak Bóg da, w przyszłym tygodniu wybierzemy termin na wyłuszczenie kaszaka. Sułtanka wreszcie waży, ile ustawa przewiduje: 960 g. Nie ma tego świńskiego, co by na dobre nie wyszło
.
Martuś, 7 lat to też super wiek. Wszyscy mnie pytają, jak to zrobiłam, że Zyzia tak długo żyje, a ja mówię, że staram się nic nie zepsuć, a to pewnie zasługa Pani Beaty, że prosiak tak się trzyma
. A Ty masz jakiś przepis na długowieczność? 
Lek, który kupiłam na rany, nazywa się Octenilin i więcej go nie kupię - beznadziejne opakowanie.
Hootie (Margaret) bierze leki na wątrobę, pewnie dlatego, że jest gruba
Martuś, 7 lat to też super wiek. Wszyscy mnie pytają, jak to zrobiłam, że Zyzia tak długo żyje, a ja mówię, że staram się nic nie zepsuć, a to pewnie zasługa Pani Beaty, że prosiak tak się trzyma
Lek, który kupiłam na rany, nazywa się Octenilin i więcej go nie kupię - beznadziejne opakowanie.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Nutka też jest od BeatryczeGorgofone pisze:A Ty masz jakiś przepis na długowieczność?
- Kropcia
- Kontakt:
W takim razie u mnie Pchełcia jest okazem zabiedzonej i zagłodzonej świnkiGorgofone pisze:Sułtanka wreszcie waży, ile ustawa przewiduje: 960 g.
Trzymam kciuki za ustalenie dogodnego terminu dla Hootie. I za Zyziola. Niech się nie połamie przed sesją
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- Gorgofone
- Kontakt:
Wniosek: jak chcesz się związać na lata, to tylko od Beatrycze xD
Kropciu, też myślę, że mogło być gorzej :p. I cieszę się, że rozjaśniła się sytuacja z oczami Pchełki. Wpadaj za 2 tygodnie na foty <3
Z naszej ostatniej wizyty w Kajmanie:

Kropciu, też myślę, że mogło być gorzej :p. I cieszę się, że rozjaśniła się sytuacja z oczami Pchełki. Wpadaj za 2 tygodnie na foty <3
Z naszej ostatniej wizyty w Kajmanie:
-
Beatrycze
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
I Stefanka u Chryzantem też ode mniemartuś pisze:Nutka też jest od BeatryczeGorgofone pisze:A Ty masz jakiś przepis na długowieczność?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- Kropcia
- Kontakt:
Wpadnę, wpadnę
w sumie to już za 1,5 tygodnia 
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)