Papaja i Roszponka [*] - Koniczynki w drodze do normalności

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Papaja i Roszponka - Koniczynki w drodze do normalności

Post autor: martuś »

Aussie w wątku swoich koniczynek umieściła taką informację...
Sekcja wykazała dużą ilość płynu w płucach i ropne zmiany w tkance płucnej. Pani Doktor powiedziała, że prawie napewno był to nadostry przebieg pasterelozy.
Trzymam kciuki za dziewczynki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

SPOKO,TAK DAJCIE! Gentamycyna niekorzystnie działa przede wszystkim na płody! Próbować koniecznie trzeba! W najgorszym przypadku to dużo mniejsze zło...Ale tak w ogóle to dmuchanie na zimne! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Kluskaxyz »

lunorek pisze: najlepiej reagowały mi na Marbocyl z tej całej puli...
u nas z kolei Marbofloksacyna się nie popisała, to właśnie nią do tej pory leczona była Roszponka.

Gentamycynę skonsultuję z naszą lekarką, jeśli zaleci to włączymy ją w leczenie. Wiecie z tymi zapaleniami i infekcjami to różnie bywa. Trzeba wziąć pod uwagę nie jeden czynnik. Jestem zdania, że każdy przypadek jest inny i że robimy wszystko żeby Roszponkę z tego wyciągnąć. Mogę Wam jedynie obiecać, że wszelkie rady i sugestie traktujemy poważnie i bierzemy pod uwagę :). I oczywiście dziękujemy za nie :love: .
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

U Roszponki wiecie jak jest - leczymy i mamy nadzieję na dobre efekty. Tymczasem na froncie Papajowym należy się reprymenda za łobuzowanie. Wczoraj na wizycie Pani Doktor pochwaliła Papajkę za jej pięknie i równo odrośnięte dolne ząbki, które tydzień wcześniej spektakularnie sobie wyłamała. Dzisiaj w niewyjaśnionych okolicznościach straciła jeden z górnych siekaczy :roll: . Czy to jakieś zawody w traceniu zębów? Jeśli tak to Papaja ma zapewnione miejsce na podium.
Po zajrzeniu w pysio wygląda na to, że ząb ułamał się równo. Problemów z pobieraniem pokarmu i gryzieniem brak, co zarejestrowaliśmy na kiepskiej jakości filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=B2Pc4TqkMgo

Na razie dostaje dodatkowe "wspomagacze" na okoliczność gubienia zębów. Mam nadzieję, że podwójne złamanie w ciągu tygodnia to niefortunny zbieg okoliczności a nie jakiś grubszy problem. Będziemy dalej obserwować :geek: .
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Hm, u mnie mistrzem wyłamywania siekaczy był Lilo, skończyło się zdiagnozowaniem ropnia pod jednym i trwałym usunięciem 1 z dolnych jedynek :/ Także jak wyłamuje non stop, to może niestety być zwiastun problemów stomatologicznych, których ja się u swojego knura w ogóle nie spodziewałam. Najpierw obstawiałam braki wit C, mimo przyzwoitych zębów, potem wet obstawiał problemy ze szkliwem, którego i tak nie ma za ładnego. Finał był zupełnie inny :(

PS> A z gentą wziewnie bym naprawdę spróbowała. Miałam ją już podawaną razem z marbo i innymi antybiotykami.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ona są z tak paskudnych warunków, że jeszcze długo będą odrabiały niedożywienie i zaniedbanie :pocieszacz: No ale mogłaby już sobie darować to gubienie zębów ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

Ijoijoijo!
Zapowiadamy rychłą poprawę w naszej Służbie Zdrowia! Z taką opieką medyczną Roszponka musi się pozbierać i wyzdrowieć :102:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2018, 15:49 przez Kluskaxyz, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Poprawa w służbie zdrowia, mówisz?! :shock: Piguła się obżera, a pacjentka do kroplówy przypięta! :rotfl: :love:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

zwierzur pisze:Poprawa w służbie zdrowia, mówisz?! :shock: Piguła się obżera, a pacjentka do kroplówy przypięta! :rotfl: :love:
To może oznaczać tylko jedno - poprawa w szpitalnym menu już wdrożona! :rotfl:
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Dają dożylnie, jak ohydne - nie czuje się smaku... Hmmm...? :think: Może to faktycznie poprawa menu? Taki mielony z bobka w aorcie może się okazać nie lada smakołykiem... :102:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”