Trzymam kciuki za dziewczynkiSekcja wykazała dużą ilość płynu w płucach i ropne zmiany w tkance płucnej. Pani Doktor powiedziała, że prawie napewno był to nadostry przebieg pasterelozy.
Papaja i Roszponka [*] - Koniczynki w drodze do normalności
Moderator: pastuszek
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Papaja i Roszponka - Koniczynki w drodze do normalności
Aussie w wątku swoich koniczynek umieściła taką informację...

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
SPOKO,TAK DAJCIE! Gentamycyna niekorzystnie działa przede wszystkim na płody! Próbować koniecznie trzeba! W najgorszym przypadku to dużo mniejsze zło...Ale tak w ogóle to dmuchanie na zimne!

- Kluskaxyz
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
u nas z kolei Marbofloksacyna się nie popisała, to właśnie nią do tej pory leczona była Roszponka.lunorek pisze: najlepiej reagowały mi na Marbocyl z tej całej puli...
Gentamycynę skonsultuję z naszą lekarką, jeśli zaleci to włączymy ją w leczenie. Wiecie z tymi zapaleniami i infekcjami to różnie bywa. Trzeba wziąć pod uwagę nie jeden czynnik. Jestem zdania, że każdy przypadek jest inny i że robimy wszystko żeby Roszponkę z tego wyciągnąć. Mogę Wam jedynie obiecać, że wszelkie rady i sugestie traktujemy poważnie i bierzemy pod uwagę
- Kluskaxyz
- Kontakt:
U Roszponki wiecie jak jest - leczymy i mamy nadzieję na dobre efekty. Tymczasem na froncie Papajowym należy się reprymenda za łobuzowanie. Wczoraj na wizycie Pani Doktor pochwaliła Papajkę za jej pięknie i równo odrośnięte dolne ząbki, które tydzień wcześniej spektakularnie sobie wyłamała. Dzisiaj w niewyjaśnionych okolicznościach straciła jeden z górnych siekaczy
. Czy to jakieś zawody w traceniu zębów? Jeśli tak to Papaja ma zapewnione miejsce na podium.
Po zajrzeniu w pysio wygląda na to, że ząb ułamał się równo. Problemów z pobieraniem pokarmu i gryzieniem brak, co zarejestrowaliśmy na kiepskiej jakości filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=B2Pc4TqkMgo
Na razie dostaje dodatkowe "wspomagacze" na okoliczność gubienia zębów. Mam nadzieję, że podwójne złamanie w ciągu tygodnia to niefortunny zbieg okoliczności a nie jakiś grubszy problem. Będziemy dalej obserwować
.
Po zajrzeniu w pysio wygląda na to, że ząb ułamał się równo. Problemów z pobieraniem pokarmu i gryzieniem brak, co zarejestrowaliśmy na kiepskiej jakości filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=B2Pc4TqkMgo
Na razie dostaje dodatkowe "wspomagacze" na okoliczność gubienia zębów. Mam nadzieję, że podwójne złamanie w ciągu tygodnia to niefortunny zbieg okoliczności a nie jakiś grubszy problem. Będziemy dalej obserwować
- lunorek
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Hm, u mnie mistrzem wyłamywania siekaczy był Lilo, skończyło się zdiagnozowaniem ropnia pod jednym i trwałym usunięciem 1 z dolnych jedynek :/ Także jak wyłamuje non stop, to może niestety być zwiastun problemów stomatologicznych, których ja się u swojego knura w ogóle nie spodziewałam. Najpierw obstawiałam braki wit C, mimo przyzwoitych zębów, potem wet obstawiał problemy ze szkliwem, którego i tak nie ma za ładnego. Finał był zupełnie inny 
PS> A z gentą wziewnie bym naprawdę spróbowała. Miałam ją już podawaną razem z marbo i innymi antybiotykami.
PS> A z gentą wziewnie bym naprawdę spróbowała. Miałam ją już podawaną razem z marbo i innymi antybiotykami.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Ona są z tak paskudnych warunków, że jeszcze długo będą odrabiały niedożywienie i zaniedbanie
No ale mogłaby już sobie darować to gubienie zębów 
- Kluskaxyz
- Kontakt:
Ijoijoijo!
Zapowiadamy rychłą poprawę w naszej Służbie Zdrowia! Z taką opieką medyczną Roszponka musi się pozbierać i wyzdrowieć

Zapowiadamy rychłą poprawę w naszej Służbie Zdrowia! Z taką opieką medyczną Roszponka musi się pozbierać i wyzdrowieć

Ostatnio zmieniony 18 wrz 2018, 15:49 przez Kluskaxyz, łącznie zmieniany 3 razy.
- zwierzur
- Kontakt:
Poprawa w służbie zdrowia, mówisz?!
Piguła się obżera, a pacjentka do kroplówy przypięta!

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- Kluskaxyz
- Kontakt:
To może oznaczać tylko jedno - poprawa w szpitalnym menu już wdrożona!zwierzur pisze:Poprawa w służbie zdrowia, mówisz?!Piguła się obżera, a pacjentka do kroplówy przypięta!
![]()
- zwierzur
- Kontakt:
Dają dożylnie, jak ohydne - nie czuje się smaku... Hmmm...?
Może to faktycznie poprawa menu? Taki mielony z bobka w aorcie może się okazać nie lada smakołykiem... 
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...