Sierściuchy i...
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Sierściuchy i...
Czy pisząc "maluszek" masz na myśli tę białą kluchę tupiącą po zagrodzie między starszymi?
Byłam, widziałam, jestem pod wrażeniem. Świnie mają tak genialnie wymyślone lokum, że naprawdę podziwiam. I bije z tego stada obraz spokoju i zadowolenia.
Pogłaskalam też królika Syriusza i kota, oraz obejrzałam chomiki. No, nie wszystkie, za wcześnie było
A to wszystko dlatego, że Zwierzur zdecydowała się przechować na czas mojego wyjażdu labokartofelki tj Brambora i Patata.

Pogłaskalam też królika Syriusza i kota, oraz obejrzałam chomiki. No, nie wszystkie, za wcześnie było

A to wszystko dlatego, że Zwierzur zdecydowała się przechować na czas mojego wyjażdu labokartofelki tj Brambora i Patata.

- urszula1108
- Kontakt:
Pisząc maluszek mam na myśli Momo. Yeti nazwałbym raczej kluseczką
choć jej niestety nie miałam okazji zobaczyć
A zagroda rzeczywiście jest mega pomysłowa. Chociaż gdybym to ja spała nad moimi świniami, to by na zawał zeszły

A zagroda rzeczywiście jest mega pomysłowa. Chociaż gdybym to ja spała nad moimi świniami, to by na zawał zeszły

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
A to czemu Ulusia? A Momo i Yeti bezkonkurencyjne! Choć, nie powiem , żadnemu i żadnej nic nie brakuje!
No i teraz to ja się wybieram "na przegląd"! Nie wiem, co prawda, czy Zwierzurzatko jeszcze o tym jeszcze pamięta...

- urszula1108
- Kontakt:
Bo zwierzurek ma łóżko nad zagrodą, a ja się strasznie w nocy kręcę.Beatrice pisze:A to czemu Ulusia? A Momo i Yeti bezkonkurencyjne! Choć, nie powiem , żadnemu i żadnej nic nie brakuje!No i teraz to ja się wybieram "na przegląd"! Nie wiem, co prawda, czy Zwierzurzatko jeszcze o tym jeszcze pamięta...
- Candi9
- Kontakt:
Moja koleżanka ma 9 świń. Zrobiła im mieszkanie tak, że w jednym boksie stoją obok siebie 3 kuwety 100x70 cm. Teoretycznie daje to powierzchnię mieszkalną 210x100 cm, ale... tylko teoretycznie, bo wszystkie paskudy siedzą w jednej takiej kuwecie naraz. W każdej jest paśnik, poidło, miseczki, domki itp., boki wewnętrzne są obniżone i połączone, żeby świnki mogły sobie łatwo przechodzić - no i przechodzą, owszem. Wszystkie narazzwierzur pisze:"Natura nie znosi próżni." Poszłam po żwirek i trociny. Wróciłam z Momo... Znowu jest 14 sierściuchów! Na dokładkę kochają klimat kurortów i uzdrowisk, czyli tłum i ścisk. Do domowej części klatki przeniosły się już wszystkie trzy tymczaski, więc na niewielkiej powierzchni mieszka 12 świń. Z tego tylko dwie w jednym boksie, a dziesięć w drugim! Apartament świński przypomina puszkę szprotek..., ale próby przesiedlenia części populacji na wolny metraż, kończą się powrotem przymusowych emigrantek do towarzystwa i szlus... Postanowiłam ignorować stadne zapędy zwierzątek, bo najwyraźniej nie łapię części ideologii cavianej (caviowej?) i psuję sierściuchom koncepcję. Yeti ma 120-tkę na użytek własny, z czego wcale nie jest zadowolona! A niech się same rządzą... Możliwości poprawy warunków mieszkaniowych im dałam, nie chcą skorzystać, to nie!

- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Futrzaste śledzie w beczce 

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- urszula1108
- Kontakt:
Kilka fotek od zwierzurka
Syriusz: Pierwsza trawa!!!

Bushi i Mazanka wymiksowały się z tłoku nie zamierzając tracić czasu.

Jaśka wolała zabezpieczyć tyły...

Goście też się załapali. (Chłopaki Porcelli: Patat i Brambor).

Syriusz: Pierwsza trawa!!!
Bushi i Mazanka wymiksowały się z tłoku nie zamierzając tracić czasu.
Jaśka wolała zabezpieczyć tyły...
Goście też się załapali. (Chłopaki Porcelli: Patat i Brambor).
- urszula1108
- Kontakt:
- zwierzur
- Kontakt:
Sezon trawiasty się rozkręca. Prosiaki tyją w oczach, bo już nawet nie trzeba się schylać do michy - wystarczy uwalić ciałko na najbliższej kupie zieleni, a potem już tylko wciągać... z przerwami na sen i... bobka! Kto ląduje u podnóża zielonkowej góry, ten ma posiłek "na bogato"... Ze świńską omastą! A potem, proszę Państwa, czas na grupowy fitness... 

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...