To może jeszcze jakaś foteczka .
Wycałuj ode mnie Rysiową dupkę .
To już cztery lata? Jak ten czas leci...
To wychodzi, że ma z pięć lat pewnie. No to już taki emeryt powoli się robi .
Rysiowe LOVE <3 - POŻEGNANIE
Moderator: pastuszek
Re: Rysiowe LOVE <3
Rano machnę jakąś fotkę, bo teraz ciemno i nie wychodzi, a jeszcze Rysiek słupkuje do telefonu, bo myśli, że to coś dla niego.
Tak, tak to już 4 lata. W karcie w przychodni mamy wpisane właśnie, że miał rok jak do nas przyszedł, więc wychodziłoby, że w sumie ma 5, ale właśnie na USG lekarka stwierdziła, że wg. niej jednak jest starszy. Także nie wiadomo... Może ma 6-7?
Tak czy inaczej raczej traktujemy go jakby już wchodził w wiek emerytalny.
Tak, tak to już 4 lata. W karcie w przychodni mamy wpisane właśnie, że miał rok jak do nas przyszedł, więc wychodziłoby, że w sumie ma 5, ale właśnie na USG lekarka stwierdziła, że wg. niej jednak jest starszy. Także nie wiadomo... Może ma 6-7?
Tak czy inaczej raczej traktujemy go jakby już wchodził w wiek emerytalny.
Nooo, w robieniu słupków jest mistrzem!
Odkąd moje świnie przeniosły się z klatek do zagrody, też zaczęły słupkować przeurocze toto !
Odkąd moje świnie przeniosły się z klatek do zagrody, też zaczęły słupkować przeurocze toto !
Tak, słupki są strasznie słodkie Ale dla mnie cały Rysio jest słodki On ma takie minki, takie pozy, że jest po prostu nie do zastąpienia
Poniżej zamieszczam zdjęcia (powinny być 2, jakby coś się nie wyświetlało to proszę o info).
A, i wczoraj zapomniałam dopisać, że Rysiulek ma też odpryskowiaki i złogi mineralne na rogówce (od problemów z nerkami i tarczycą) i to daje złudzenie optyczne, że ma wytrzeszcz, ale wszystko jest pod regularną kontrolą okulisty - ciśnienie w oczach w normie.
Poniżej zamieszczam zdjęcia (powinny być 2, jakby coś się nie wyświetlało to proszę o info).
A, i wczoraj zapomniałam dopisać, że Rysiulek ma też odpryskowiaki i złogi mineralne na rogówce (od problemów z nerkami i tarczycą) i to daje złudzenie optyczne, że ma wytrzeszcz, ale wszystko jest pod regularną kontrolą okulisty - ciśnienie w oczach w normie.
- pastuszek
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Rysiu, seniora z Ciebie robią, a Ty wyglądasz na fotkach jak młodzieniaszek
Dużo zdrówka
Dużo zdrówka
I ta jego czarna łezka przy oczku !
No faktycznie. Z mojego doświadczenia wynika, że takie sprawy oczne pokazują się koło 6 roku życia, w młodszym wieku- nie miałam przypadku, ani nie znam osobiście, więc może faktycznie ma więcej, niż można by sądzić, czyli ma to 6, nie pięć- jak zakładałam .
Tak czy inaczej- miałam na dt dwie świnie, po których oddaniu- nie przebolałam tego do dziś! Jedną z tych dwóch miłości był i jest Rychu! Cudny nooo!
Ile ten emeryt waży teraz?
No faktycznie. Z mojego doświadczenia wynika, że takie sprawy oczne pokazują się koło 6 roku życia, w młodszym wieku- nie miałam przypadku, ani nie znam osobiście, więc może faktycznie ma więcej, niż można by sądzić, czyli ma to 6, nie pięć- jak zakładałam .
Tak czy inaczej- miałam na dt dwie świnie, po których oddaniu- nie przebolałam tego do dziś! Jedną z tych dwóch miłości był i jest Rychu! Cudny nooo!
Ile ten emeryt waży teraz?
Pastuszku, on nie tylko wygląda jak młodzieniaszek, ale też często się tak zachowuje - biega, skacze, słupkuje i pokrzykuje na wszystkich
Boe, on te odpryskowiaki to ma chyba już z 2 lata (tylko były dość cienkie i nie było ich tak widać), więc jeżeli jest tak, jak mówisz to zaraz postarzymy go jeszcze bardziej :p
Co do wagi to zawsze ważył ok. 1kg, ale niestety w zeszłym roku jak zaczęły się problemy z nerkami to schudł koszmarnie (ja to wtedy myślałam, że już się żegnamy z Rysiem) i od tamtego czasu nie mogę go "utuczyć" z powrotem. Teraz waży miedzy 760-800g...
Boe, on te odpryskowiaki to ma chyba już z 2 lata (tylko były dość cienkie i nie było ich tak widać), więc jeżeli jest tak, jak mówisz to zaraz postarzymy go jeszcze bardziej :p
Co do wagi to zawsze ważył ok. 1kg, ale niestety w zeszłym roku jak zaczęły się problemy z nerkami to schudł koszmarnie (ja to wtedy myślałam, że już się żegnamy z Rysiem) i od tamtego czasu nie mogę go "utuczyć" z powrotem. Teraz waży miedzy 760-800g...
Mmmm...po piatym roku życia i przy pojawiających się na starość problemach zdrowotnych- tych, czy innych- waga zwykle spada. U mnie zwykle między najlepszymi latami, a 'starością' tracili około 200 g i takiej wagi trzymali się do końca. Pewnie wiele osób może potwierdzić, że prawie się nie zadarza, żeby świnka ważyła w starszym wieku tyle, ile ważyła w kwiecie wieku.
Za długie i radosne życie
Za długie i radosne życie
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Dokładnie! U mnie Nala prawie zawsze ważyła 1300 g, pod koniec życia spadła na 1100 g z kawałkiem. Dwa tygodnie przed śmiercią miała kompleksowe badania bo martwiłam się spadkiem wagi ale wszystko wyszło ok. Jak odeszła miała 6 lat. Druga świnka Nutka całe życie trzymała 1050 g. W wieku 6 lat poważnie zachorowała i schudła do 700 g. Teraz ma 7 lat i trzyma wagę w granicach 800 g.