Rysiowe LOVE <3 - POŻEGNANIE

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

boe22

Re: Rysiowe LOVE <3

Post autor: boe22 »

To może jeszcze jakaś foteczka :102: .
Wycałuj ode mnie Rysiową dupkę :buzki: .

To już cztery lata? Jak ten czas leci...
To wychodzi, że ma z pięć lat pewnie. No to już taki emeryt powoli się robi ;) .
aviczka

Post autor: aviczka »

Rano machnę jakąś fotkę, bo teraz ciemno i nie wychodzi, a jeszcze Rysiek słupkuje do telefonu, bo myśli, że to coś dla niego.

Tak, tak to już 4 lata. W karcie w przychodni mamy wpisane właśnie, że miał rok jak do nas przyszedł, więc wychodziłoby, że w sumie ma 5, ale właśnie na USG lekarka stwierdziła, że wg. niej jednak jest starszy. Także nie wiadomo... Może ma 6-7?
Tak czy inaczej raczej traktujemy go jakby już wchodził w wiek emerytalny.
boe22

Nooo, w robieniu słupków jest mistrzem! :lol:

Odkąd moje świnie przeniosły się z klatek do zagrody, też zaczęły słupkować :love: przeurocze toto :love: !
aviczka

Tak, słupki są strasznie słodkie :) Ale dla mnie cały Rysio jest słodki :love: On ma takie minki, takie pozy, że jest po prostu nie do zastąpienia :102:

Poniżej zamieszczam zdjęcia (powinny być 2, jakby coś się nie wyświetlało to proszę o info).
A, i wczoraj zapomniałam dopisać, że Rysiulek ma też odpryskowiaki i złogi mineralne na rogówce (od problemów z nerkami i tarczycą) i to daje złudzenie optyczne, że ma wytrzeszcz, ale wszystko jest pod regularną kontrolą okulisty - ciśnienie w oczach w normie.

Obrazek
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Cudowny słodziak :love: :love: :love:
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Rysiu, seniora z Ciebie robią, a Ty wyglądasz na fotkach jak młodzieniaszek :love:
Dużo zdrówka :buzki:
boe22

I ta jego czarna łezka przy oczku :love: !
No faktycznie. Z mojego doświadczenia wynika, że takie sprawy oczne pokazują się koło 6 roku życia, w młodszym wieku- nie miałam przypadku, ani nie znam osobiście, więc może faktycznie ma więcej, niż można by sądzić, czyli ma to 6, nie pięć- jak zakładałam :idontknow: .
Tak czy inaczej- miałam na dt dwie świnie, po których oddaniu- nie przebolałam tego do dziś! :lol: Jedną z tych dwóch miłości był i jest Rychu! :szczerbaty: Cudny nooo! :102:
Ile ten emeryt waży teraz?
aviczka

Pastuszku, on nie tylko wygląda jak młodzieniaszek, ale też często się tak zachowuje - biega, skacze, słupkuje i pokrzykuje na wszystkich ;)
Boe, on te odpryskowiaki to ma chyba już z 2 lata (tylko były dość cienkie i nie było ich tak widać), więc jeżeli jest tak, jak mówisz to zaraz postarzymy go jeszcze bardziej :p
Co do wagi to zawsze ważył ok. 1kg, ale niestety w zeszłym roku jak zaczęły się problemy z nerkami to schudł koszmarnie (ja to wtedy myślałam, że już się żegnamy z Rysiem) i od tamtego czasu nie mogę go "utuczyć" z powrotem. Teraz waży miedzy 760-800g...
boe22

Mmmm...po piatym roku życia i przy pojawiających się na starość problemach zdrowotnych- tych, czy innych- waga zwykle spada. U mnie zwykle między najlepszymi latami, a 'starością' tracili około 200 g i takiej wagi trzymali się do końca. Pewnie wiele osób może potwierdzić, że prawie się nie zadarza, żeby świnka ważyła w starszym wieku tyle, ile ważyła w kwiecie wieku.
Za długie i radosne życie :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Dokładnie! U mnie Nala prawie zawsze ważyła 1300 g, pod koniec życia spadła na 1100 g z kawałkiem. Dwa tygodnie przed śmiercią miała kompleksowe badania bo martwiłam się spadkiem wagi ale wszystko wyszło ok. Jak odeszła miała 6 lat. Druga świnka Nutka całe życie trzymała 1050 g. W wieku 6 lat poważnie zachorowała i schudła do 700 g. Teraz ma 7 lat i trzyma wagę w granicach 800 g.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”