Sierściuchy i...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Sierściuchy i...

Post autor: sosnowa »

Lista schorzeń jest faktycznie imponująca, ale w tym zestawie najbardziej mnie poruszyła, na szczęście pozytywnie, Janka. I wierzyć tu ponurym diagnozom. By już dawno nie żyła.
Ogólnie to trzymam.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

oj tak!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Zwierzurku,coś przegapiłam!?Co się dzieje?... :?: :love:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Pół na pół... Mazanka - zdrowa, Helcia - zdrowa, Jasiulki serducho w porządku, więc - zdrowa, Tofu - zdrowa, Bushi, razem z całym pakietem przypadłości, towarzyszących jej "od małego" - zdrowa. Mako do obserwacji. Czekamy na wyniki CT Hanysa, kontrolę Duni i Mani po leczeniu, kontrolę Nanu i wyniki biopsji Pakito. :levitation:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

CT Hanyska?A co się dzieje, bo chyba naprawdę się pogubiłam :ups: Za wszystkie Twoje maluszki! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Beatrice pisze:CT Hanyska?A co się dzieje, bo chyba naprawdę się pogubiłam :ups: Za wszystkie Twoje maluszki! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :buzki:
Beatko, jesteśmy w trakcie rutynowego przeglądu zdrowotnego. Moje świnie specjalnie wyselekcjonowane nie są - ot biedaki, z różnych warunków przejęte pod opiekę. Z wiekiem wyłażą różne paskudztwa, bo pula genowa marna... Czekamy na wyniki. Wtedy dowiemy się więcej.
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Boże, zerknęłam na fotkę startową Hanysa, dokładnie ten sam ruch głową co moja Sara... Teraz tak robi jak się na czymś zafiksuje: dźwięk, zapach, ruch, tak jakby próbowała wszystkimi możliwymi swoimi siłami się skoncentrować i zlokalizować bodziec. Ewidentnie ma jakieś deficyty neurologiczne po tej chorobie. Coś czuję, że będę potrzebowała Twojej pomocy, bo masz większe doświadczenie w trudnych przypadkach. Czy Hanys umie sam w miarę sprawnie chodzić? U nas na razie trwa batalia koordynacyjna.
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Teraz już sobie radzi bardzo dobrze. Nawet "słupka" próbuje stawać z podparciem. Początki były trudne. Najgorsza - bezradność. Początkowo siedział sam i piszczał, kiwał się i wędrował w kółko, albo obracał się wokół własnej osi. Można było dostać fioła od samego patrzenia... Myślę, że mózg potrzebował trochę czasu, żeby zaadaptować się do nowej sytuacji, więc chłopak przewracał się i panikował przy każdej próbie ruchu, bo podnoszenie się wyglądało jak u żuczka, który upadł na grzbiet, jednak mały się nie poddał... Trzymamy mocno za Twoją kruszynkę... :fingerscrossed:

Ed. 20. 03
U Nanu i Mako niepokojące zmiany zniknęły! Będziemy obserwować, czy nic się nie dzieje, ale dziś - obie są ZDROWE!!!

CT wykazała, że Hanys coś w uchu ma, ale nie jest to nowotwór. Żeby sprawdzić, co to, trzeba by chłopakowi otwierać puszkę ucha... W jego stanie nie ma gwarancji, że przetrwa zabieg. Wszystko zostaje więc, jak było. Plus obserwacja. Uff!

Mania jest w trakcie leczenia, ukrywanego bardzo starannie, przewlekłego stanu zapalnego pęcherza. Dostała zalecenie diety niskowapniowej, które było pilnie przestrzegane. Rozeźlona pacjentka zlazła z apartamentu na parter, wyżarła z misek wszystko, co miała zakazane, a ponieważ nie umiała wrócić na górę, bo jest grubaskiem - zaanektowała cudzy domek i zaległa, spięta nieco ilością świń w pobliżu. Zero awantur, żadnych bójek... Szok! Zaordynowane leczenie przyniosło pierwsze efekty. Jest poprawa. Bardzo pokochały chorą Manieczkę koleżanki: Helcia i Jaśka. Niezrażone lodowatym przyjęciem odwiedzają Maniuśkę w apartamencie, a Helenka nawet koło nerwuski zalega. Dziś Marysia dostała pierwszą dawkę "syropku szczęścia" - taki prozac w płynie, bo przyczyną jej dolegliwości może być stres. Naładowana pozytywnie padła na sianku, a obok niej Hela... i tak sobie leżą... :shock: Mańka żyje - sprawdziłam przed chwilą, bo oczom nie mogłam uwierzyć... :D
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Widzę same dobre wiadomości :jupi: Oby tak dalej :fingerscrossed: Mam słabość do Jasi... Dobrze, że jest u Ciebie i cudownie, że w ogóle nie widać po niej tej strasznej choroby :buzki: Doktory miały swoją diagnozę a Jasieńka ma swój plan na życie :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Super wiadomości. Zwierzurku kochany mam do Ciebie prośbę, nie edytuj postów tylko pisz nowe. Wiem że netykieta i te sprawy, ale dzięki temu nie przegapię żadnych informacji.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”