Pinki, Ivy, Eris, Freya, Hag, Sarcia, Lilo, Tsunami i mała
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- lunorek
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Pulpetta[*], Pinki, Ivy, Meg, Eris, Lilo, Freya, Hag i S
Mała to mały wampirek wgryzający się w tłuste zadki celem zwolnienia tunelu. Najbardziej upodobała sobie zadek Ivy wylewający się z norek i tuneli wszelakich. Lilo od wczoraj nas przećwiczył. Przestał żreć i zaległ w kącie. Zaczęłam dokarmiać co 3-4 g. wróciliśmy przed chwilą od dr Kuby S., dostał przeciwzapalne, przeciwbólowe i kroplówkę. Na szczęście wziął się za siano. W środę powtórka z rozrywki. Ma bolesność okolicy jelita ślepego. Na razie obserwujemy. W sobotę byłam w PV z Hagiem na echo (jest obrzydliwie zdrowy), z Eris na RTG ucha i Ivy na morfologii. Dzisiaj już powtórka z rozrywki. Jak nie urok, to...
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Kontakt:
Tak to jest jak się ma stado
zdrówka dla wszystkich
zdrówka dla wszystkich
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Lunorku , skad Ty ich tyle wziełas?? cudne kluski
- lunorek
- Kontakt:
Casia, 4 są z hodowli, jedna z adopcji hodowlanej, 2 z Spśm.
Czy miał ktoś świnię z problemem w obrębie jelita ślepego? Lilo dostał Loxicom, Ditrivet, Melovem oraz Sul-tridin. Nie wiem co się dzieje, na pewno ma dolegliwości bólowe, guzy w trakcie badania niewyczuwalne, na razie został bardzo dokładnie obejrzany. Stomatologicznie na pierwszy rzut oka jest ok, żuchwa na pewno ok. Nie je. Albo je mało. Od niedzieli się dokarmiamy, ale waga - sukcesywnie - ale niestety powoli w dół. Jutro idziemy na kontrolę, być może diagnostyka zostanie poszerzona. Tydzień temu ważył około 1300, teraz mamy raptem 1170. Nie wiem co jeszcze można zrobić. Probiotyk oczywiście też dostaje. Help!
Czy miał ktoś świnię z problemem w obrębie jelita ślepego? Lilo dostał Loxicom, Ditrivet, Melovem oraz Sul-tridin. Nie wiem co się dzieje, na pewno ma dolegliwości bólowe, guzy w trakcie badania niewyczuwalne, na razie został bardzo dokładnie obejrzany. Stomatologicznie na pierwszy rzut oka jest ok, żuchwa na pewno ok. Nie je. Albo je mało. Od niedzieli się dokarmiamy, ale waga - sukcesywnie - ale niestety powoli w dół. Jutro idziemy na kontrolę, być może diagnostyka zostanie poszerzona. Tydzień temu ważył około 1300, teraz mamy raptem 1170. Nie wiem co jeszcze można zrobić. Probiotyk oczywiście też dostaje. Help!
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
a jak się objawiają te problemy z jelitem, i to akurat slepym?
- lunorek
- Kontakt:
Duża tkliwość brzucha w tym miejscu przy badaniu. Piszczał okrutnie. W domu wbił mi się w kąt nagle i przestał jeść. I zaczęło się dokarmianie. Prawdopodobnie przyczyna bakteryjna, ale zbyt wiele nie da się na razie powiedzieć. Jest w trakcie próbnego leczenia, obserwacji oraz diagnostyki. Zaczyna coś wreszcie dziamać sam, nie chcę na razie zapeszyć, ale waga drgnęła nam w górę. 1225 z 1190.
- zwierzur
- Kontakt:
Lilo, nie daj się! Pierwszy raz słyszę o takiej przypadłości u świnki... Ale co ja tam wiem...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Mocno za zdrówko Lilo
-
- Miejscowość: warszawa
- Kontakt:
lunorek pisze:Casia, 4 są z hodowli, jedna z adopcji hodowlanej, 2 z Spśm.
Ja przerabialam a dokladniej u mnie Fredek mial akcje z jelitem ślepym.... u niego dodatkowo zablokowała sie dupka tak ze bobów było sztuk 0 ....
Dostał też te same leki ale dodatkowo Kuba zapodał gasprid- chlopak 5 dni wracał do "normalności"...
Będzie dobrze
- lunorek
- Kontakt:
O dzięki, u nas bobki są, ale jakieś pojedyczne i wyturlane przypadkiem. Powiem mu może jutro, żeby nam gasprid dorzucił. Karmimy się trochę ratunkową w wersji homemade. Ogólnie tragedii jeszcze nie ma i oby nie było, ale zbyt kolorowo to to na razie nie wygląda. Raz żre, raz nie żre, za chwilę znowu je, za chwilę znowu nie... Widać, że jakiś nieswój i z innej planety nadaje. Samopoczucie to ma bardzo takie sobie :/
Miska82, a miałaś może jakąś dobrą ratunkową zalecaną w przypadku problemów z jelitem? Ja na razie karmę rozrabiam i go napycham z efektami takimi sobie. Coś tam zje. Wymęczamy z 3 strzykawki po 2 ml i widzę, że ma mnie chłopak dosyć.
Miska82, a miałaś może jakąś dobrą ratunkową zalecaną w przypadku problemów z jelitem? Ja na razie karmę rozrabiam i go napycham z efektami takimi sobie. Coś tam zje. Wymęczamy z 3 strzykawki po 2 ml i widzę, że ma mnie chłopak dosyć.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2018, 22:28 przez lunorek, łącznie zmieniany 1 raz.