Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer
A nie, sory, dni mi się pochrzaniły, pojechałyśmy w środę, a zgłoszenie było we wtorek. Jak je łapałam w tym ogródku to sobie przypomniałam, jak w parku łapali pod Poznaniem... Tu to przynajmniej "jakiś" płot był, chociaż za niego też uciekały. Ale na otwartej przestrzeni to ja nie wiem, jak łapać... Choć zauważyłam, że w końcu się męczyły i już nie miały sił uciekać tak zaciekle...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Na Animal Planet pokazywano, że małe zwierzaki łapią w siatki, ale nawet fachowcom nie przychodzi to łatwo. Tym bardziej należy się wam podziw.
Joanka przywiozła mi trzy takie maluszki, ogolone jak owieczki. Jedzą, bobki sypią do legowiska, a kiedy nikt nie patrzy, huśtają się na hamaku. Oczywiście, kiedy zaglądam, siedzą pod spodem, zbite w kupkę.
Joanka przywiozła mi trzy takie maluszki, ogolone jak owieczki. Jedzą, bobki sypią do legowiska, a kiedy nikt nie patrzy, huśtają się na hamaku. Oczywiście, kiedy zaglądam, siedzą pod spodem, zbite w kupkę.
- lunorek
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
O proszę, nie wiedziałam Asita, że to Ty je łapałaś
Szacun <3 3 sztuki - jedna dziewuszka i 2 chłopaczków - są już na DS u naszych koleżanek dzięki Joance. Miały być na DT, ale dziołchy się wkręciły 
A co do przewlekłych biegunek, to napisz może pw do Patrycji, ona b. długo walczyła z biegunkami u Rozalki i w końcu dr Jańczak wykrył u niej w kale jakiegoś pierwotniaka, bodajże orzęski, odpowiedzialne za biegunki i stany zapalne jelit. Patrycja Ci podpowie na co konkretnie zbadać. Jej mała też była taką zagadką.

A co do przewlekłych biegunek, to napisz może pw do Patrycji, ona b. długo walczyła z biegunkami u Rozalki i w końcu dr Jańczak wykrył u niej w kale jakiegoś pierwotniaka, bodajże orzęski, odpowiedzialne za biegunki i stany zapalne jelit. Patrycja Ci podpowie na co konkretnie zbadać. Jej mała też była taką zagadką.
- swissi
- Miejscowość: Toruń
- Kontakt:
szacun za złapanie tych biednych świneczek czytałam na fc. Ludzie naprawdę nie myślą....
Kraska (ze mną od 06.02.2016)
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]

MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Asita, pełen szacunek za akcję i determinację w działaniu

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +12 w DT
- Asita
- Kontakt:
Właśnie moja mama mówiła, że trzeba by mieć takie siatki jak na motylekimera pisze:Na Animal Planet pokazywano, że małe zwierzaki łapią w siatki.

Fajnie, że tak szybko tyle z nich ma już swoje lokum

- Asita
- Kontakt:
Będę robić niebawem globalny bazarek
jak ktoś chciałby dać fanty, to zapraszam na pw

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
O dopiero tutaj przeczytałam kto jest bohaterem i uratował tyle świneczek
Czytałam na fb o tej akcji i zastanawiałam się kto je łapał w tych krzakach. Powtarzam się po innych ale wielki szacun i gratulacje dla Ciebie i Mamy
A to babsko było też na ogrodzie jak łapałyście świnki?
Żurek biedny
Pojadłby sobie czegoś świeżego a tu od razu problem z brzuszkiem 

A to babsko było też na ogrodzie jak łapałyście świnki?
Żurek biedny

- Asita
- Kontakt:
Martuś, baba była na ogrodzie, nawet pomagała nam łapać te świnki. Nie była niemiła ani tym podobne. Generalnie ona chciała się ich pozbyć.
Żuruś już lepiej. Łuczak dał mu jakieś tabletki, ale zapomniałam nazwy. Waga niestety poszła w dół. Mam nadzieję, że nadrobi. Jutro wieziemy Homera na czyszczenie zębów. Wymyśliłam sobie, że przy okazji znieczulenia zrobimy inne rzeczy, których nie robiliśmy właśnie żeby nie znieczulać, czyli zaglądnięcie w gardło, co z tym kaszleniem, rtg bioder, jak duże są zmiany zwyrodnieniowe, może rtg jeszcze czegoś, i może wypalenie tej zmiany nowotworowej na oku... Te 2 ostatnie rzeczy do przemyślenia. Znowu zostawię u weta z 5-6 stówek...
Jakby ktoś pytał nadal jestem bez pracy 
Żuruś już lepiej. Łuczak dał mu jakieś tabletki, ale zapomniałam nazwy. Waga niestety poszła w dół. Mam nadzieję, że nadrobi. Jutro wieziemy Homera na czyszczenie zębów. Wymyśliłam sobie, że przy okazji znieczulenia zrobimy inne rzeczy, których nie robiliśmy właśnie żeby nie znieczulać, czyli zaglądnięcie w gardło, co z tym kaszleniem, rtg bioder, jak duże są zmiany zwyrodnieniowe, może rtg jeszcze czegoś, i może wypalenie tej zmiany nowotworowej na oku... Te 2 ostatnie rzeczy do przemyślenia. Znowu zostawię u weta z 5-6 stówek...

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Szkoda, że o "pozbyciu" się nie pomyślała wcześniej zanim wywaliła świnki na ogródAsita pisze: Generalnie ona chciała się ich pozbyć.

Asita ja jestem tego zdania, że trzeba korzystać z okazji póki pies śpi i można różne rzeczy posprawdzać