Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: Opowieści Świńskiej Treści - Buniak update

Post autor: dortezka »

no ja sama od siebie daję probiotyk w ciągu dnia a nystatynę rano i wieczorem wg zaleceń.. to w ciemno mi się udało dobrze podawać probiotyk :lol:
a będziesz tak długo podawała z tego samego opakowania? bo nie wiem własnie, czy mam iść po drugą receptę, czy mimo tego co jest napisane na opakowaniu podawać z tego jednego :think:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

kurka nie wiem, normalnie to rozrabiałam proszek na dwie tury ale teraz zapomniałam i wszystko naraz zalałam... :?
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

joanna ch pisze:kurka nie wiem, normalnie to rozrabiałam proszek na dwie tury
że ja też o tym nie pomyślałam :glowawmur: ja przy tych świniach totalnie tracę logiczne myślenie :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Buniak żywy, ciężko powiedzieć czy się poprawia czy nie. Gorzej nie jest. Leki, dokarmianie. Najgorzej że za kilka dni wyjeżdżam ze stworami no i opieka weterynaryjna będzie kiszkowa jakby coś wypadło. No ale nie mam specjalnie wyboru.
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Tak patrzę że niechcący utuczyłam Blaniaka. No to jest kawał świni, nie dla słabeuszy. Tylko brać i całować, choć ona tego nie lubi i najchętniej to odwija się kuprem w stronę mojej twarzy po czym robi mi siku lub boba na szyję. Np dziś tak :mrgreen:

Ale przyjemnie ją potrzymać i poczochrać, choć gdzieś po 10 minutach już jej nudno i zaczyna się wyrywać do świata. Buniak ze mną dziś siedział parę godzin przedtem, ładnie ciamie choć nie tak jak Blanka. Buniak niestety czułości nie przyjmuje z takim spokojem jak Blaniak, świnia jest permanentnie znerwicowana. Musiałam Buniaka dziś umyć bo była usmarowana bardzo śmierdzącymi bobami. Nawet z rąk ciężko ten zapach zmyć.
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Blaniak dba o twoją skóre :laugh: rozumie mądre :świnka1: że szyja i dekolt potrzebują maseczek nawilżających i błotnych by nie straciły jędrności :laugh:
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Jestem pewna że właśnie to ją motywuje do działania :102:
Eris

Post autor: Eris »

Anulka1602 wiedziałam, że świnie dbają o moją sprawność fizyczną pozwalając mi łaskawie schylać się tysiące razy do bobów i szczoszków oraz dźwigać tony pelletu ale nie przypuszczałam, że te wspaniałomyślne stworzenia dbają również o mą urodę :lol: Dziękuję, że otworzyłaś mi oczy na ten aspekt świńskiej egzystencji.
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Ależ proszę bardzo :laugh:
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

:102:

A ja powoli się szykuję do wyjazdu ze świniami. Będą miały szansę poobsikiwać dokładnie mój stary pokój :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”