Jakie polecacie sianko?

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Jakie polecacie sianko?

Post autor: martuś »

Dziwne :think: Ja zawsze jak zamawiam to przychodzi zieloniutkie i pachnące. Może to jest kwestia tego, że w zeszłym roku przez pogodę były mniejsze zbiory i zapasy zeszłoroczne się skończyły :think: Jakiś czas temu była informacja, że będzie wysyłane siano z 2015 r.
U mnie tymotka nie schodzi w ogóle... Kiedyś zamówiłam to wszystko musiałam wywalić. Moim najlepiej smakuje to z drugiego pokosu (czyli koszone późnym latem/jesienią). Ono jest właśnie takie fajne mięciutkie.
Oprócz siana od p. Roberta dziewczyny jedzą węgrowskie.
Obrazek
JolaA

Post autor: JolaA »

martuś pisze:Dziwne :think: Ja zawsze jak zamawiam to przychodzi zieloniutkie i pachnące. Może to jest kwestia tego, że w zeszłym roku przez pogodę były mniejsze zbiory i zapasy zeszłoroczne się skończyły :think: Jakiś czas temu była informacja, że będzie wysyłane siano z 2015 r.
U mnie tymotka nie schodzi w ogóle... Kiedyś zamówiłam to wszystko musiałam wywalić. Moim najlepiej smakuje to z drugiego pokosu (czyli koszone późnym latem/jesienią). Ono jest właśnie takie fajne mięciutkie.
Oprócz siana od p. Roberta dziewczyny jedzą węgrowskie.

Może źle trafiłam, ale już więcej nie będę ryzykować. Co mam teraz zrobić z trzema workami takiego siana? :?
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Możesz albo komuś odsprzedać albo przekazać domom tymczasowym w Łodzi ;)
Obrazek
Kma1982

Post autor: Kma1982 »

Jola a Ty z Lodzi? Ja chetnie zobaczylabym to siano jak cos moge odkupić. Poki co najlepsze jest dla mnie od Pana Roberta ale maly woreczek w zoologu 2 zl :geek: :mrgreen:
Sensibles

Post autor: Sensibles »

Kupuję przez większość roku sianko z Vitapolu, bo tylko to mi świnka chce jeść... raz tylko się nacięłam na nim, że śmierdziało, a tak to zawsze zielone i pachnące. Jednak jest czas w roku, kiedy podaję siano własne, sama robię - trawa ulubiona Fuńka skoszona + trochę ziół, które lubi. Zasuszam wszystko, składam i je. Jednak jak poleży trochę, to świniak traci nim zainteresowanie, bo trochę żółknie i on wtedy nie chce już go jeść, więc wracamy do zielonek z Vitapolu. Chwalę sobie, naprawdę, mimo tego, że firma raczej renomy nie ma, to siano jest według mnie okej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”