Leśne świnki - Babeczka i Biszkopcia już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Re: Leśne świnki - Babeczka i /Biszkopcia z córą WST REZ /T-

Post autor: Joanka »

martuś pisze:To może pani weźmie też Babeczkę żeby ich nie rozdzielać? :102:
RacZej się nie uda, pani ma klatkę 100.

Ale mamy problem z małą - spadła z wagi, zaczynamy dokarmianie (ale to bez niechętnie z jej strony). :fingerscrossed: potrzebne
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Balboa, Witalik
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Leśne świnki - Babeczka i Biszkopcia /WST REZ /T-ń

Obrazek
Wczorajszy dzień, był smutnym dniem, musiałam przeprowadzić za TM małego Cukiereczka.
Zwichnięta szczęka (prawdopodobnie przy porodzie), zanik mięśni, dolne zęby niemal wbijały się w górne dziąsła, bo nie miały jak się zacierać przez zwichniętą szczękę. Pani doktor, gdy do niej wczoraj dotarłyśmy nie wierzyła w to co zobaczyła.
Zbyt dużo wad jak na tak małego szkraba. To są właśnie problemy małych zwierząt spowodowane nieodpowiedzialnością ludzką, poprzez nieprzemyślane dopuszczanie do ciąż, przez nieznajomość gatunku i niechęć do uczenia się potrzeb zwierząt.
Mama jakoś się trzyma, dobrze, że ma kompankę w klatce, która dotrzymuje jej towarzystwa.

Bardzo proszę nie wstawiać tu świeczek i tak jest ciężko.
Założyłam maleństwu wątek http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=7614
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
Śzymeq

Post autor: Śzymeq »

Świetne świnki. Taka szkoda cukiereczka. Wyrazy Współczucia :cry: :cry: :cry: :cry:
KrysiaPastula

Post autor: KrysiaPastula »

Dziewczyny są dalej do adopcji? Bo trochę nie rozumiem aktualnego statusu. Chętnie przyjęłabym do siebie obie dziewczyny i zapewniła im stały dom. Proszę o info na e-mail krysia.pastula@onet.pl lub na tel. 725 443 003.
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

A dziewczyny się jutro przeprowadzają :D :yahoo:
monika_kirke
Miejscowość: Kielce
Kontakt:

Post autor: monika_kirke »

Dziewczynki są już w nowym domku czyli u mnie :D Moje córeczki przemianowały je na Jagódkę i Poziomkę, więc leśne korzenie świnek zostały zachowane ;)
Świnki od razu poczuły się jak u siebie, zaczęły zwiedzać klatkę, skubać sianko i warzywka, wskakiwać na hamak... zero stresu! To była dla nas ogromna niespodzianka, bo nastawialiśmy się na długi proces oswajania, a one przeciwnie - jak słyszą że ktoś podchodzi do klatki to same wychodzą spod hamaczka i ciekawsko wyciągają łebki :D Zwłaszcza Jagódka (Babeczka) jest maksymalnie wyluzowana: biega, skacze, popcorninguje jak szalona, a wzięta przeze mnie pierwszy raz na ręce (w celu przełożenia z pudełka do klatki!) zaczęła rozkosznie gruchać i lizać moje dłonie :) Cała rodzina jest nimi zauroczona, cudowne są!
Dziękujemy z całego serca p. Joance, że dała nam szansę stworzenia domu dla tych niezwykłych zwierzaków :)
Panna Bagins

Post autor: Panna Bagins »

:jupi: takie rzeczy czyta się najprzyjemniej! :yahoo: gratuluję adopcji!
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Bardzo cieszę się że wszyscy tacy szczęśliwi, kolejną porcję wiadomosci o dziewczynkach wraz ze zdjęciami, dostałam na @
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”