Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer

Post autor: joanna ch »

i jak chłopaki?
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Dziś był wielki dzień dla Homera - poszliśmy na plażę :szczerbaty: Zimno jak nie powiem, 8 maja a u nas 3 stopnie... U Miga w Huelvie to chyba 23 i to z wieczora...
A więc:

idziemy laskiem do plaży
Obrazek

jesteśmy na plaży (Homer śmiesznie rozczapierzał paluszki na piasku :lol: )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A chłopaki dziś byli na kontroli. U Mietka Mig wyczuł gulkę z boczku, kaszak oczywiście, więc dziś było usuwanie. Ale Miecio był dzielny, dostał miejscowo znieczulenie i szybko dziadostwo wylazło. Żurkowi ładnie wszystko się goi, troszkę ząbki niektóre przerosły i było lekkie cięcie, kieszonki prawie czyste, ropy minimalnie albo chyba nawet w ogóle w zębodole od trzonowca (przy siekaczu czysto). Generalnie jest ok, tylko Żurek nie chce przytyć :idontknow: Trawę i mlecze je, sianko i suszoną trawkę podjada naprawdę ładnie jak na jego możliwości, skubnie ogóreczka ale warzyw nie je. Dokarmiamy, ale nie wiele. Boje się, że jak będziemy dokarmiać za dużo, to będzie najedzony i nie będzie sam chciał jeść. Więc dajemy ok 2ml 2x dziennie. Wiem, że to mało, ale Żurek okropnie nie chce być dokarmiany. Świeżą trawę dostaje 3x dziennie. Mietek opycha się niezmiernie przy okazji. Już jest spaślakiem :nie_powiem: I wydaje mi się, że sporo je tej trawy, ale może jednak nie wystarczająco.. Nie wiem. Dr Judyta mówi, że na pewno jeszcze go boli przy tych zębach i trzeba mu dać kilka tygodni. Tylko że ciągle nie idzie w górę a ciągle o 1-3 gramy w dół. I kilka dni utrzymuje się 860, potem kilka dni 850, teraz 840 a dziś rano było 839... Cóż, zobaczymy. Dziś nazbierałyśmy młodych listków malin, poziomek i pokrzywy i zaczynamy sezon suszenia. Może to będzie chciał jeść. A, i dziś kupiłam cykorię...dawno zapomniany rarytas...od razu Żurek pożarł 1/3 liścia.. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Jestem umęczona ciągłymi jazdami w tę i nazad do mamy i do mnie. Nie mówię nawet ile kasy idzie na benzynę...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Eris

Post autor: Eris »

Asiu, i jak rekonwalescencja Żureczka?

Fajnych masz panów spacerowiczów :D
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Homer miał fajny spacerek po plaży :D Łapki wymasowane piaseczkiem. A jak Żuruś z jedzeniem?
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Właśnie jak tam pan Żurek? Chłopaki już mieszkają razem czy dalej rozdzieleni?
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Żurki są połączone już w sumie dawno... Mam strasznie mało czasu na internet. Codziennie po pracy jeżdżę do mamy czyścić Żurkowi zębodół, potem idziemy po trawę, chyba że przyjeżdżam po wieczornej zmianie to wtedy albo nocuje u mamy albo nocą wracam na Sopot. Mietek naprawdę zrobił się grzeczny. Łączenie było spokojne. Może zrozumiał, że jak będzie natrętny, to zabiorą Żurka.. Bobki Żurka są naprawdę ładne, dawno takich nie było, Żurek chyba podjada bobki Mietka, albo swoje, nie wiem, bo teraz robi takie, że nie odróżniam.. Je naprawdę dużo siana, suszonej trawy i świeżej zielonki. Warzyw nie tyka, ale to siano i trawa naprawdę ładnie mu idzie. No i właśnie nie wiem czemu - i nie mam już pomysłu - bo waga powoli idzie w dół. Dokarmiamy ratunkową też i tyle sam je. W środę na kontrol mam zawieźć siuśki. Zapytam o usg. Wetka mi powiedziała, że nie chce dawać mu tyroksyny, bo skutki uboczne są zbyt niebezpieczne dla świnek.. Krwi jeszcze nie badaliśmy, ale jeśli mamy to zrobić tylko dla naszej wiedzy, to po co...Żurek zachowuje się naprawdę fajnie, jest aktywny, zainteresowany jedzonkiem, daje radę z Mietkiem. Czasem tylko jeszcze worek od bobków musimy mu czyścić, ale to na bieżąco, więc nie ma problemu.. Może on już tak będzie miał, że będzie znikał powoli?.....
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Wg mnie chudnie bo nie je warzyw. Cwaniak jest prawie 2 miesiące bez warzyw i daję mu naprawdę duże ilości karmy żeby wagę utrzymał, ja zje trochę mniej to od razu widać na wadze. Tak czy siak cieszę się, że u Was lepiej i nadal trzymam za Was kciuki.
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Też tak myślę, ale niby podstawą jedzenia świnki jest: 1. siano, 2. zielonka a dopiero potem warzywa... Czyli chociaż powinien stanąć w miejscu z tą wagą a ona jednak powoli idzie w dół...
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Dobrze ż Żuruś sam je. Może ta waga się w końcu unormuje. :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Homer sobie pięknie pospacerował :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”