Załoga N&N, czyli Neska i Nadia. [*] Tosia, [*] Kubuś

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Mój chlewik :) Tosia, Neska, [*] Kubuś NOWE FOTKI! 20.10

Post autor: Cynthia »

Asia909 pisze: Ale po co mi fizyka w zyciu? :/
Bo to nauka o zjawiskach, które Cię otaczają. Tak jak i chemia. To nauki o świecie, w którym żyjesz i funkcjonujesz. Pomijając że fizyka jest fatalnie nauczana w szkoła na zasadzie zzz a nie zrozumienia... Jeszcze zapytaj po co Ci matematyka, to się w ogóle przewrócę.
Madzior

Post autor: Madzior »

Musisz więc zacisnąć poślady i polubić się z fizyką, bo na naukach medycznych nie uciekniesz od niej :) Kuj żelazo, póki gorące - potem będziesz miała z górki. Może sobie korepetytora poszukasz?
Asia909

Post autor: Asia909 »

Heh... Myslalam ze fizyka zanika pozniej... Bo w liceum o profilu medycznym jest tylko 1 godzina fizyki...
A korki mam z: chemi, angielskiego, matematyki, biologi ale to do olimpiady :szczerbaty: chyba mi wystarczy.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Asia909 pisze:Nie wiem co może być gorszego od fizyki :think:
np polski?? :szczerbaty:
wiesz.. ja przez wiele swoich lat nauki też się zastanawiałam po co mi niektóre przedmioty.. Potem stwierdziłam, że nie ma co się zastanawiać, trzeba się naumieć i tyle ;)
Do dziś nie wiem, po co na polibudzie np tyle pałowania się z analizą.. pracuję dobrych parę lat i nic nie całkowałam.. ale jakoś trzeba przesiać studentów więc i analizę przystosowałam i zdałam ;)
Asia909 pisze:Heh... Myslalam ze fizyka zanika pozniej... Bo w liceum o profilu medycznym jest tylko 1 godzina fizyki...
A korki mam z: chemi, angielskiego, matematyki, biologi ale to do olimpiady :szczerbaty: chyba mi wystarczy.
to Ty jeszcze masz czas na cokolwiek? :shock: Super! Trzymam kciuki za olimpiady!
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Asia909

Heh czas... Wolny. Dawno nie slyszalam tegiego slowa :P
Lekcje mam zwykle 8:00 do 15:20 pozniej mam dod. Lekcje. Wracam okolo 18 musze zrobic wszystkie lekcje, zajac sie soba i swiniami a co 2 tygodnie musze dodatkowo zajmowac sie siostrami... Padnieta jestem. Ale jestem w jednej z najlepszych klas w szkole. Zalezy mi na tej olimpiadzie bo gdybym byla laureatem to dostane sie do mojego wymarzonego liceum :) no wiec tak jest u mnie.
Madzior

Post autor: Madzior »

No to na bieżąco dawaj cynka, jak tam Ci idzie :)
Asia909

Uwaga!
Dziś z chemii pan oddawał sprawdziany, cała klasa dostała 1, cała! Ale... pan odłożył sobie na bok dwie kartkówki i wyczytał moje nazwisko i mojej koleżanki i prosił abyśmy powstały i sie okazało, że dostałyśmy jako jedyne +4!!! :jupi:
Jestem bardzo z siebie dumna! Ale to nie wszystko! Pan powiedział, że jak wytłumaczę mojej koleżance chemie i ona napisze na 2 ten sprawdzian to ja dostanę 5, a jak dostanie 3 to ja dostane 6 za prawie nic! :yahoo:
Bardzo się cieszę, zaraz ide do zoologicznego po karmę i sianko, jakieś smakołyki a później wstawię może nowe fotki :love:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Asia909 pisze:Pan powiedział, że jak wytłumaczę mojej koleżance chemie i ona napisze na 2 ten sprawdzian to ja dostanę 5, a jak dostanie 3 to ja dostane 6 za prawie nic! :yahoo:
To nie jest nic, to jest poświęceniu czasu i energii dla drugiej osoby. Uczenie innych nie jest prostą sprawą, trzeba mieć do tego predyspozycje. Życzę powodzenia...
Asia909

Powiodzenie sie przyda :roll:
Ale pomoze mi moja druga kolezanka w tym wiec bedzie ok, a ja mam latwiejsze metody niz te ktore pan pokazuje na lekcji :)
Edit:
Poprawilam blad :P
Ostatnio zmieniony 25 paź 2013, 16:48 przez Asia909, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Asia909 pisze: prosciejsze
Aśka, błagam Cię, bo zwątpię. Prościejsze??? Prostsze... Łatwiejsze... Inne...
Twoja przewaga nad nauczycielem polega w tym momencie na tym, że zrozumiałaś zasady, i możesz jej to prostszym językiem wytłumaczyć...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”