Nazywam się Asia. Chodzę do liceum o profilu biologiczno-chemicznym. Moje hobby to zwierzęta, przede wszystkim gryzonie oraz medycyna. To tyle o mnie.
Moje zoo:
Za TM:
Rybki [*] dużo ich było
Chomik
-Pirania i jej 5 młodych [*]
-Chrumcia nr 1 [*] Zginęła śmiercią tragiczna użądlona przez osę.
-Chrumcia nr 2 [*] i jej 12 młodych. Umarła ze starości mając 3 lata a młode po porodzie zagryzła
-Chrumcia nr 3 [*] Została uspana 28 maja 2010 r o 10:28 z powodu nowotworu złośliwego łapki
Świnki morskie
-Kubuś [*] Najukochańszy zwierzak na świecie. Nic nigdy Ciebie nie zastąpi![/b][/color]
W temacie wspomniałam jeszcze o [*] Kubusiu. Była to moja pierwsza świnka. Niestety po długiej i ciężkiej chorobie postanowiłam go uspać, bo bardzo się męczył a szanse na powrót do zdrowia były zerowe. 17.12.12 r. Śpij aniołku.
-Tosia [*][/color][/b]
Leniwa, kulturalna świnka, dobrze ułożona. Uwielbia się głaskać i miziać pod pyszczkiem. Obcinanie jej pazurków oraz inne zabiegi pielęgnacyjne to czysta przyjemność!

24.12.12 r. - 25.05.16 r. [*] Odeszła na wrodzona wadę serca. Spij słodko Aniele. Byłaś świnką, która wiele mnie nauczyła, zdobyłam dzięki Tobie ogrom doświadczenia. Dziękuję za każdą chwilę spędzoną z Tobą.
Zdjęcia:
Neska:
Wielki bałaganiarz, uparciuch, wiercipięta. Jest bardzo odważna. Potrafi biegać z prędkością światła, a na prostej wyciąga prędkość chyba ponad dźwiękowa

Zdjęcia:
Nadia:
17.06.16 r. przyjechała do mnie Nadzieja z Krakowskiej hodowli Guinea Pig Planet. Jest to dwuletnia świnka rasy Rex. Przecudowna owieczka, z ogromnymi tylnymi łapkami (jedna jej łapka to dwie łapki Neski!) i dużymi oklapniętymi uszkami. Ma śliczny rudoczarny brzuszek w loczki. Charakter także ma niczego sobie. Zaraz po 5 godzinnej podróży zaczęła wojować w pokoju prosząc się o głaskanie. Jest ogromnym pieściochem. Uwielbia truskawki oraz pietruszkę. Zdjęcie mam jedno z pierwszych, na dniach postaram się o lepsze.

A tu filmik jak Neska potrafi biegać