Załoga N&N, czyli Neska i Nadia. [*] Tosia, [*] Kubuś

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Asia909

Załoga N&N, czyli Neska i Nadia. [*] Tosia, [*] Kubuś

Post autor: Asia909 »

Witajcie :)
Nazywam się Asia. Chodzę do liceum o profilu biologiczno-chemicznym. Moje hobby to zwierzęta, przede wszystkim gryzonie oraz medycyna. To tyle o mnie.
Moje zoo:
Za TM:
Rybki
[*] dużo ich było
Chomik
-Pirania i jej 5 młodych [*]
-Chrumcia nr 1 [*] Zginęła śmiercią tragiczna użądlona przez osę.
-Chrumcia nr 2 [*] i jej 12 młodych. Umarła ze starości mając 3 lata a młode po porodzie zagryzła
-Chrumcia nr 3 [*] Została uspana 28 maja 2010 r o 10:28 z powodu nowotworu złośliwego łapki
Świnki morskie
-Kubuś [*] Najukochańszy zwierzak na świecie. Nic nigdy Ciebie nie zastąpi![/b][/color]
W temacie wspomniałam jeszcze o [*] Kubusiu. Była to moja pierwsza świnka. Niestety po długiej i ciężkiej chorobie postanowiłam go uspać, bo bardzo się męczył a szanse na powrót do zdrowia były zerowe. 17.12.12 r. Śpij aniołku.
Obrazek
-Tosia [*][/color][/b]
Leniwa, kulturalna świnka, dobrze ułożona. Uwielbia się głaskać i miziać pod pyszczkiem. Obcinanie jej pazurków oraz inne zabiegi pielęgnacyjne to czysta przyjemność! :) Dostałam ja 24.12.12 r. Była śliczna :love: Miała około miesiąca, a już była w ciąży. Z zoologicznego złapała także grzybicę, ale dzielnie zniosła wszystkie trudy! To prawdziwa świnka księżniczka do miziania. Jest okropnym żarłokiem, ale to normalne u wszystkich świnek!
24.12.12 r. - 25.05.16 r. [*] Odeszła na wrodzona wadę serca. Spij słodko Aniele. Byłaś świnką, która wiele mnie nauczyła, zdobyłam dzięki Tobie ogrom doświadczenia. Dziękuję za każdą chwilę spędzoną z Tobą.
Zdjęcia:
Obrazek
Neska:
Wielki bałaganiarz, uparciuch, wiercipięta. Jest bardzo odważna. Potrafi biegać z prędkością światła, a na prostej wyciąga prędkość chyba ponad dźwiękowa :lol: Uwielbia zwiedzać całe mieszkanie, od kuchni aż po wszystkie szafy. W jedzeniu często wybiera... Paskuda jedna! Gdy sprzątam, często podchodzi do mnie i popycha mnie głową ,,BO ONA CHCE TU PRZEJŚĆ!". Jest to córka Tosi. Urodzona 7.02.13 r. o godzinie 17:54. Był to akurat tłusty czwartek, więc Neska przypomina pączka w lukrze. Uwielbia poduszki, ale nie spać na nich... Nosić je na głowie! W sumie wszystko co da się nosić na głowie ona lubi.
Zdjęcia:
Obrazek
Nadia:
17.06.16 r. przyjechała do mnie Nadzieja z Krakowskiej hodowli Guinea Pig Planet. Jest to dwuletnia świnka rasy Rex. Przecudowna owieczka, z ogromnymi tylnymi łapkami (jedna jej łapka to dwie łapki Neski!) i dużymi oklapniętymi uszkami. Ma śliczny rudoczarny brzuszek w loczki. Charakter także ma niczego sobie. Zaraz po 5 godzinnej podróży zaczęła wojować w pokoju prosząc się o głaskanie. Jest ogromnym pieściochem. Uwielbia truskawki oraz pietruszkę. Zdjęcie mam jedno z pierwszych, na dniach postaram się o lepsze.
Obrazek
A tu filmik jak Neska potrafi biegać :lol: http://tinypic.com/player.php?v=ff4p3s&s=6
Ostatnio zmieniony 18 cze 2016, 18:29 przez Asia909, łącznie zmieniany 26 razy.
kama935

Re: Tosia i Nesia <3 i [*] Kubuś za TM

Post autor: kama935 »

Jacie kręce ale ona szybko biega :shock:
Asia909

Pff to jeszcze nic :) potrafi szybciej biegac xd
Asia909

A tu wczorajsze leniuchowanie :*
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
aneta72

Post autor: aneta72 »

Ale śliczne świneczki ,jak fajnie maja na wypaise :jupi: :jupi: :jupi:
Asia909

wypas maja full wypas :D szukam teraz pomyslow na zarabianie pieniazkow dla nich. Moze otworze jakis bazarek ;)
Asia909

ObrazekNeska: Gdy Była mała (miałam 2 dni :love: )
Obrazek Tosia: omomom siano <3
Obrazek Tosia: bo ja lubię robić miny :szczerbaty:
Obrazek Neska: nowa poduszka wytestowana :102:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Urodziła się tylko jedna świnka?
Asia909

Tak tylko jedna :) Na usg wyszło, ze maja być 2 młode ale była jedna duża samiczka. Ale to stare zdjęcie.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

TO dobrze, i nie są samotne
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”