Pigletkowo : Bella [TM*], Luna, Agatka, Ginny i Lili

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
oldzette

Pigletkowo : Bella [TM*], Luna, Agatka, Ginny i Lili

Post autor: oldzette »

Co kocham najbardziej na świecie? Oczywiście świnki :D I Harry'ego Pottera :P Z tych miłości narodził się cudowny chlewik, liczący już cztery osobniczki, z których każda nosi imiona jakiejś potterowej bohaterki... no, prawie każda ;) Plany pokrzyżowała mi cudowna adopciaczka Agatka, który przybyła do mnie z tak cudownym imieniem, że po prostu nie mogłam go zmienić.
Poniżej znajdziecie wszystko to, co lubicie najbardziej - opis każdej z dziewczyn, zdjęcia no i informacje, co u nich słychać :D

BELLA

Obrazek

Moja pierwsza świnka, od której wszystko się zaczęło. Swoje imię zyskała od Bellatriks Lestrange z Harry'ego Pottera. Mimo, że jest największym dzikuskiem w stadzie, to moje oczko w głowie. Przez moją niewiedzę i ignorancję aż 2 lata mieszkała sama, pochodzi z zoologa i nie byłam jakimś mistrzem oswajania, więc jest to świnka płochliwa, której prawie nie da się złapać na ręce. Mimo wszystko odkąd ma koleżanki jest o wiele żywsza, weselsza i śmielsza, a czasem nawet da się pogłaskać. Jest najstarsza w stadzie i to ona rządzi w klatce.
Belcia odeszła, z powodu chłoniaka, 25.06.2018

LUNA

Obrazek

Luna również ma imię po postaci z Pottera - Lunie Lovegood. To moja pierwsza świnka długowłosa. Również pochodzi ze sklepu. Jest zupełnie inna niż Bella, daje się brać na ręce i głaskać, jest milusią, grzeczną przytulanką.Ma piękne, długie włosy, które kiedyś ciągnęły się po ziemi, ale teraz muszą być przycinane, bo Bella namiętnie je zjada. Lunka szalenie bryka po klatce, skacząc i biegając, a także stale przybiera na wadze.

AGATKA

Obrazek

Mój pierwszy adopciak. Agatka to moja wymarzona skinny, cudowna, urocza świneczka pochodząca z DT u Valkirii. Imię nie zostało zmienione na potterowe, gdyż jest przeurocze i do niej pasuje. Agacia jest zadziorna, potrafi radośnie strzelić strumień moczu w koleżankę ;) Również ma apetyt, przybiera na wadze, a na dodatek jest moim małym osobistym termoforkiem.

GINNY

Obrazek
Najnowszy nabytek i pierwsza rasowa świnka. O śwince z rodowodem marzyłam od dawna i po powiększeniu klatki mogłam to marzenie spełnić. Ginny pochodzi z hodowli Cavior, a jej hodowlane imię to Balbinka. Ja przechrzciłam ją na Ginny Weasley, mój narzeczony woli nazywać ją Giną od piosenkarki Giny T. Ginny urodziła się 5.07.2017, ale już jest całkiem duża, jak na rasową US Teddy przystało, a mnie strasznie urzeka jej wygląd - mały, czarny węgielek super się prezentuje na tle jasnego stadka.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2018, 13:32 przez oldzette, łącznie zmieniany 6 razy.
Chocolate Monster

Re: Chlewik u Oldżi : Bella, Luna i Agatka

Post autor: Chocolate Monster »

Cudowne laseczki :love:
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Śliczne wszystkie 3, a Agatka jakie ma cudne oczęta :love: Tylko tulić i tulić :buzki: Ja tam mam słabość do golasów i do ich cieplutkich, miękkich ciałek :szczerbaty:
oldzette

Tak, golaski to żywe termoforki, zawsze takie cieplutkie :D

Wspólne zdjęcie wszystkich trzech panienek :

Obrazek
krzlew

Post autor: krzlew »

Świniaki chwile temu na obcięciu pazurów u swego pana.

Luncia grzeczna i kochana jak zawsze, Belcia ciężko złapać, ale jak już dochodzi do obcinania to także mega grzeczna a Agatka mała wariatka. Najtrudniej u niej uciąć pazury bo pisk i panika jakby ją zarzynali. :nie_powiem: :nie_powiem:
Olja

Post autor: Olja »

Wszystkie cudne, a najbardziej podoba mi się Agatka. Śledziłam jej wątek adopcyjny, cudne maleństwo!
oldzette

Cudne, ciekawskie i zadziorne :D
katiusha

Post autor: katiusha »

Piękne trio :buzki:
oldzette

Obrazek
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

"o nedzny pachole, przyniosles ofiare najwyzszym bogom.
bogowie sa zadowoleni, mozesz odejsc."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”