Virago, a Ty masz w jakim wieku samiczkę ? Bo mamy 3 fajnych kastratów na Śląsku, właśnie będę ich wiozła : DVirago pisze:o takkkkk!! Elcarimi!!!! oby mi się udało bo nowa klatka już w drodzeAisi też cudeńko!!!! nawet Loth z dnia na dzień coraz lepiej wygląda chyba jej się moje emocje udzielają
o ja głupia już mam wszystko po za karmą w domu na powitanie piękności
ja się nie zgadzam na żadne wstrzymanie rezerwacji!zapraszam do siebie na wizytację szybko szybko
woda na kawę już włączona
Grobelka i cała rodzina w DS [Jaworzno]
Moderator: silje
Re: Grobelka- Urodziła 5 maluszków! wstrzymana [Jaworzno]
aż musiałam sprawdzić bo się ostatnio sama pogubiłam
Loth ma 2,5 roku... troszkę się obawiam samca...

- justynuszek
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
Spokojnie, w układzie samica-kastrat to baba częściej rządzi facetem 

nie wiem, ja nie miałam nigdy 2 świnek (jednocześnie) więc to w sumie dla mnie nowość... koleżanka kiedyś miała taką parkę i przy każdej rui i tak próbował na nią włazić, gonił ją i w ogóle bardzo dominował... niby jej nie zapłodni ale po co ma ją stresować... wiem, że samiczka też mi się może rożna trafić, ale podobno ogólnie lepiej się dogadują ze sobą... wolę samiczki, bardziej mi pasują niż chłopy, miałam kiedyś w sumie 2 i w sumie 2 dziewczyny i lepiej się dogadywałyśmy
gdyby Loth się coś stało pewnie kolejną też bym wzięła dziewczynkę 

Dobrze by było żeby miała kogoś w podobnym wieku, dorosłego. A te maluchy będą jej skakać i szalećVirago pisze:nie wiem, ja nie miałam nigdy 2 świnek (jednocześnie) więc to w sumie dla mnie nowość... koleżanka kiedyś miała taką parkę i przy każdej rui i tak próbował na nią włazić, gonił ją i w ogóle bardzo dominował... niby jej nie zapłodni ale po co ma ją stresować... wiem, że samiczka też mi się może rożna trafić, ale podobno ogólnie lepiej się dogadują ze sobą... wolę samiczki, bardziej mi pasują niż chłopy, miałam kiedyś w sumie 2 i w sumie 2 dziewczyny i lepiej się dogadywałyśmygdyby Loth się coś stało pewnie kolejną też bym wzięła dziewczynkę

no to trudno, jeśli tak będzie dla nich lepiej to ok... szukam dalej 

Oj nie zniechęcaj się! Podrosną i zobaczymy jak im się ułożyVirago pisze:no to trudno, jeśli tak będzie dla nich lepiej to ok... szukam dalej

nie zniechęcam się
gdybym się zniechęciła to przestałabym szukać
może znajdę gdzieś taką do roku, jak nie (w sumie ta opcja mnie bardziej interesuje) wziąć jakąś świnkę w wieku 1-2 miesięcy... na razie do osobnej klatki żeby ją najpierw do nas przyzwyczaić i żeby w między czasie podrosła troszkę, a Loth miała czas na całkowite dojście do siebie, zwłaszcza że z każdym dniem widać większą poprawę nawet w zachowaniu
potem łączyć i obie już dać do nowej klatki 120cm 

Dzień 8
Waga
Wolf: 139g |+6g
Aisi: 125g |+8g
Elcarimi: 121g |+5g
Teplup: 114g | +7g
Aiset: 73g |+6g
Grobelka 819g
Waga
Wolf: 139g |+6g