Grobelka i cała rodzina w DS [Jaworzno]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
anmitsu

Re: Grobelka- Urodziła 5 maluszków! wstrzymana [Jaworzno]

Post autor: anmitsu »

Virago pisze:o takkkkk!! Elcarimi!!!! oby mi się udało bo nowa klatka już w drodze :D Aisi też cudeńko!!!! nawet Loth z dnia na dzień coraz lepiej wygląda chyba jej się moje emocje udzielają :lol: o ja głupia już mam wszystko po za karmą w domu na powitanie piękności :lol:
ja się nie zgadzam na żadne wstrzymanie rezerwacji! :lol: zapraszam do siebie na wizytację szybko szybko :lol: woda na kawę już włączona
Virago, a Ty masz w jakim wieku samiczkę ? Bo mamy 3 fajnych kastratów na Śląsku, właśnie będę ich wiozła : D
Virago

Post autor: Virago »

aż musiałam sprawdzić bo się ostatnio sama pogubiłam :lol: Loth ma 2,5 roku... troszkę się obawiam samca...
Awatar użytkownika
justynuszek
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: justynuszek »

Spokojnie, w układzie samica-kastrat to baba częściej rządzi facetem 8-)
Obrazek Obrazek
zamówienia kalendarzy i gadżetów SPŚM: zamowienia@forum.swinkimorskie.eu
Virago

nie wiem, ja nie miałam nigdy 2 świnek (jednocześnie) więc to w sumie dla mnie nowość... koleżanka kiedyś miała taką parkę i przy każdej rui i tak próbował na nią włazić, gonił ją i w ogóle bardzo dominował... niby jej nie zapłodni ale po co ma ją stresować... wiem, że samiczka też mi się może rożna trafić, ale podobno ogólnie lepiej się dogadują ze sobą... wolę samiczki, bardziej mi pasują niż chłopy, miałam kiedyś w sumie 2 i w sumie 2 dziewczyny i lepiej się dogadywałyśmy :) gdyby Loth się coś stało pewnie kolejną też bym wzięła dziewczynkę :)
anmitsu

Virago pisze:nie wiem, ja nie miałam nigdy 2 świnek (jednocześnie) więc to w sumie dla mnie nowość... koleżanka kiedyś miała taką parkę i przy każdej rui i tak próbował na nią włazić, gonił ją i w ogóle bardzo dominował... niby jej nie zapłodni ale po co ma ją stresować... wiem, że samiczka też mi się może rożna trafić, ale podobno ogólnie lepiej się dogadują ze sobą... wolę samiczki, bardziej mi pasują niż chłopy, miałam kiedyś w sumie 2 i w sumie 2 dziewczyny i lepiej się dogadywałyśmy :) gdyby Loth się coś stało pewnie kolejną też bym wzięła dziewczynkę :)
Dobrze by było żeby miała kogoś w podobnym wieku, dorosłego. A te maluchy będą jej skakać i szaleć :D Fajnie by było jakby we dwie poszły do nowego domu ;)
Virago

no to trudno, jeśli tak będzie dla nich lepiej to ok... szukam dalej :D
anmitsu

Virago pisze:no to trudno, jeśli tak będzie dla nich lepiej to ok... szukam dalej :D
Oj nie zniechęcaj się! Podrosną i zobaczymy jak im się ułoży ;)
Virago

nie zniechęcam się :) gdybym się zniechęciła to przestałabym szukać :) może znajdę gdzieś taką do roku, jak nie (w sumie ta opcja mnie bardziej interesuje) wziąć jakąś świnkę w wieku 1-2 miesięcy... na razie do osobnej klatki żeby ją najpierw do nas przyzwyczaić i żeby w między czasie podrosła troszkę, a Loth miała czas na całkowite dojście do siebie, zwłaszcza że z każdym dniem widać większą poprawę nawet w zachowaniu :) potem łączyć i obie już dać do nowej klatki 120cm :)
anmitsu

Dzień 8
Waga
Wolf: 139g |+6g
Aisi: 125g |+8g
Elcarimi: 121g |+5g
Teplup: 114g | +7g
Aiset: 73g |+6g

Grobelka 819g
Awatar użytkownika