Izetka, Coco i Minutka
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Izetka, Coco i Minutka
niestety u nas jest podobnie, kiedyś śmigała Minutka jak przystało na to imię - ( dlatego je dostała bo nie mogła wysiedzieć ani minuty..) ale teraz .. coraz częściej ( nauczyła się od starszych..) wyleguje się jak One.. ale i tak je kocham.. szkoda, że żadna z nich nie nauczyła się sikać w jedno miejsce.. tylko leją tam gdzie stoją lub.. leżą.. 

- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
tak pewnie świnki w każdej pozycji są słodkie ale co z ich układem ruchowym? i jak tak się tłuszczyk odłoży to co ja zrobię?!! Izetka i tak już waży "tylko" 1114 a ja chciałam tylko trochę chociaż podtuczyć Coco ale trafiło chyba nie w tę co trzeba..Siula pisze:Ależ one są przesłodkie jak tak " biegają"
Zrobiłam tak jak radziła Dief ale co z tego ? oto wynik:diefenbaker pisze:U nas sprawdza się rozłożenie wielu rzeczy na wybiegu, norki, tunele i najlepiej jakieś krzesła itp. wtedy czują się bezpieczniej, noi smakołyki w różnych miejscachMoje też lubią pod grzejnikiem leżeć, choć nie aż tak jak poprzednie. I pudełko z kilkoma wlotami super się sprawdza zawsze
śliczne mordki, a ziew z białymi ząbkami na czarnym futerku powalający

co tam? jedzonko??

i jeszcze nowa fryzurka Minutki, która już nic nie widziała przez grzywkę:

- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
Widać ten kosz za bardzo im się spodobał, że się do niego tak tulą, a może on ciepły jest?
Minutka chyba się wstydzi nowej fryzurki, bo chowa się za drzewami
Skąd masz takie smakowite paśniki, kupne czy ręczna robota? 

Minutka chyba się wstydzi nowej fryzurki, bo chowa się za drzewami

Dief te paśniki to pieńki brzozowe na początku były z ziołami (kupione) ale wykorzystałam je aby zrobić półeczkę dla Minutki bo tylko Ona tam wbiega gdy ma dość innych.. i tam sobie leży.. albo urządza popcorning..
Coco mi zmalała!:

dla porównania fotki z rana:

Coco mi zmalała!:

dla porównania fotki z rana:

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
Owieczka na wiosnę przystrzyżona?

- etycja
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
Strzyżenie łowiecki
A co złego w wyleżu? Jak wszystko podstawione, sługa przyniesie, poda, pozamiata, to jaśnie panie przestawią się z boku na bok. U mnie też w głównej mierze leżing, czasem ktoś galopek odstawi, ale reszta patrzy z dezaprobatą i wszystko wraca do normy.

A co złego w wyleżu? Jak wszystko podstawione, sługa przyniesie, poda, pozamiata, to jaśnie panie przestawią się z boku na bok. U mnie też w głównej mierze leżing, czasem ktoś galopek odstawi, ale reszta patrzy z dezaprobatą i wszystko wraca do normy.