Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Re: Suchy pokarm
Wg tych widełek, prawidłowy ma Beaphar Nature, Brit Animals, Bunny i Trovet. Nadmiar fosforu w karmie fajnie niweluje nadmiar wapnia w pozostałej diecie. Bo znajdź w warzywach łatwo przyswajalne źródło fosforu? A znowu nie można zupełnie unikać wysokowpaniowych, bo to cenne źródła witaminy C (kapusta, jarmuż, brokuł, natka pietruszki przykładowo). Co nam pozostanie wtedy? Papryka? Kiwi? (też ostrożnie, bo szczawiany).
Stąd wniosek, że o ile decydujemy się na podawanie suchej karmy, powinniśmy dobierać ją w korelacji do mokrej diety.
Uff... No to moje gamonie jedzą mieszankę karm wybraną spośród tych czterech. A gdyby wzrosło wapienko (Rambek bardzo lubi hodować "perły" w pęcherzu) to wtedy dowalimy CCJack Daniel's pisze:Wg tych widełek, prawidłowy ma Beaphar Nature, Brit Animals, Bunny i Trovet. Nadmiar fosforu w karmie fajnie niweluje nadmiar wapnia w pozostałej diecie.
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
To zakwasiłbym mocz żurawiną, suszonym skrzypem i uroseptem
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Jak takie widełki to ok, wcześniej było, że ma być. 1.3:1
JasneJack Daniel's pisze:To zakwasiłbym mocz żurawiną, suszonym skrzypem i uroseptem
A ja mam pytanie odnośnie karmy Bunny Busic. Czy to są podobne wałeczki do CC albo Brita? Czy raczej takie twarde jak Beaphar?
Kawałki są raczej podobne do Beaphar Nature tylko bardziej płaskie. Są dosyć duże.
Wie ktoś gdzie kupię karmę Burgess Excel dla świnki morskiej zawsze Kupowałam w Hipciu a teraz niestety jej nie ma ;/
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Dziękuje Bardzo za Pomoc :* Jeszcze taniej niż w Hipciu :3Chryzantem pisze:sprawdz tutaj