Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i pies Homer

Post autor: Asita »

Wróciliśmy. Pies po głupim jasiu trochę mnie przeraża... Łazi, zatrzymuje się i jakby miał się zaraz wywrócić. I tak od 15 minut łazi... znaczy trochę idzie a potem przystaje i się chwieje jak pijak... Mam nadzieję, że to normalne i za kilka godzin wróci do siebie. Dziwi mnie, że nie chce się położyć, choć przygotowałam mu kocyk obok sofy, ale poszedł sobie chwiać się gdzie indziej. Do wieczora głodówka, więc pewnie jeszcze osłabiony głodówką. Łapy pewnie też bolą, bo były wyciągane i gniecione na wszystkie możliwe strony i sposoby... Dostaliśmy lek przeciwbólowy i przeciwzapalny i od jutra rana zaczynamy kurację. Żeby tylko chciał jeść, bo inaczej mu go nie zapodam...chyba że ze strzykawki prosto do dzioba. Rtg popsuło się podczas robienia zdjęć...Wet mówi, że udało się zrobić najważniejsze foto, ale żeby sczytać muszą wezwać serwis. Tak więc mam dzwonić w poniedziałek. Ale na oko tego weta (Benkowski) to raczej zwyrodnienie stawów się zaczyna...namacalnie też coś takiego wyczuł.
Trochę pech z tym rtg, bo jeszcze kręgosłup miał być.
Powiedzcie, czy po głupim jasiu pies taki jest pijacki? Nogi się rozjeżdżają? Jak długo to może trwać?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Asita pisze: Powiedzcie, czy po głupim jasiu pies taki jest pijacki? Nogi się rozjeżdżają? Jak długo to może trwać?
Jak najbardziej taki może być. Z reguły mija po kilku godzinach ale niektóre psy są "nie swoje" nawet do 24 godzin. Część psów jest takich, że się położą i prześpią najgorsze chwile a niektóre są takie jak Homer, że łażą jak pijaki :idontknow:

Eh pech z tym rtg :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

No to ok Martuś, dzięki :tired: Nigdy nie miałam do czynienia z psem w takim stanie...Już myślałam, żeby dzwonić do weta :) Odpaliłam kaloryfery w całym mieszkaniu, żeby miał ciepło. Normalnie są wyłączone i mamy ok 18st.
Jestem zdenerwowana tym wszystkim, żołądek też mi odmawia posłuszeństwa. A dodatkowo jutro mam spotkanie rekrutacyjne, może skroi mi się nowa praca. To już 3-ci etap, z 4, więc może myślą o zatrudnieniu mnie. Też to mnie trochę stresuje, choć staram się to traktować jako szkolenie, żeby się mniej stresować :lol: Nawet jak nic nie wyjdzie, to zdobędę nowe doświadczenie...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

O to trzymam kciuki żeby się powiodło :fingerscrossed: :102:
I nie stresuj się za mocno bo Homer to wyczuwa ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Homer w końcu położył się na tym kocyku koło sofy, mam nadzieję, że pośpi kilka godzin i będzie silniejszy, co by kolację zjeść... :)
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Nasz pies po narkozie czy głupim jasiu to zawsze spał cały dzień. Trzymam za pracę :fingerscrossed: Ja ostatnio byłam na dwóch rozmowach, po ostatniej czekam na telefon jeszcze. Mąż był dzisiaj i w poniedziałek idzie do innej firmy jeszcze, także my też działamy w tym kierunku ;)
Z pieskiem to wierzę,że ciężko. Nasz ( z rodzicami jak jeszcze mieszkałam dawno temu) był też ciężko chory, miał paraliż tylnej części z powodu nerek, trzeba go było wynosić na spacer. Nie mogłam patrzeć jak on próbował chodzić w takim stanie, ale w końcu wyszedł z tego. Na starość było trudno, w końcu został uśpiony w wieku 13 lat. Ehhhh tak mi się przypomniało :(
Za Ciebie i za Homerka :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Dziękujemy za kciuki :D
Z Homerem lepiej. Denerwował mnie, bo jak zjadł ostatni raz o 23 w środę (bo do rtg miał być na czczo) tak nic nie jadł wczoraj, nawet jak o 21 już mógł. Nic kompletnie. Rano mu dałam mokre i nic... Taki miałam pomysł, żeby dać mu co innego, bo miałam przygotowaną taką mieszankę: wołowina, cielęcina z przewagą indyka plus biały i brązowy ryż i odrobina marchewki i pietruszki. Może ten ryż brązowy?... A w zamrażalniku miałam samego indyka z białym ryżem i odrobiną marchewki i selerka. Szybko rozmroziłam i dałam i zjadł! Tylko troszkę, ale starczyło, żeby zapodać pierwszą dawkę leku :tired: Potem przed moim wyjściem jeszcze 2x z nim wyszłam i potem jeszcze troszkę zjadł. Po moim powrocie pies już jest naszym psem. Wrócił do formy i chyba tabletka już działa, bo pies dobrze się porusza i jest wesoły :)
Mig wyjeżdża z środę nad ranem, a ja chyba nie będę mogła pojechać do mamy...Mieszka u niej ciotka, na czas swojego remontu...i chyba nie skończą do świąt :? A ja, będąc z psem, będę musiała zająć salon, gdzie teraz właśnie ciotka mieszka...Kurde no, a chciałam być już jak najszybciej z moimi misiami...
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

ciotkę na strych :mrgreen:
Awatar użytkownika
Cooyo
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Cooyo »

joanna ch pisze:ciotkę na strych :mrgreen:
:laugh:
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! :D
Obrazek

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis :love:

Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci :candle: :swieca:
Pikabu

Post autor: Pikabu »

Cieszę się, że Homer lepiej :D
joanna ch pisze:ciotkę na strych :mrgreen:

I to jest plan :P Tak jak lubię święta i atmosferę wokół nich to organizacyjnie mnie czasami przerażają
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”