Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i pies Homer

Post autor: martuś »

Homer trafił z piekła do raju :love: Inspiracji "mięsnych" możesz poszukać w diecie barf ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Hm Martuś, przeczytałam i hm. Nie wiem. Tam jest napisane, że psy powinny jeść tylko surowe mięcho... i podstawą powinien być drób. I jeszcze surowe warzywa... A mi znajoma, która wiele czyta o psach (ma psa i zajmuje się kotami) mówiła, że tylko wołowina może być surowa, że drób najczęściej uczula.. I ja teraz nie wiem. A kości myślałam, że w ogóle nie należy... Ja już nie wieeeeeemmmm.....Obrazek
Niech mi ktoś powie, co ten pies ma jeść..... I żeby przestał za mną łazić....Mam całe kapcie brudne, bo mi depcze po nogach...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Ja jestem za gotowanym mięsem plus warzywa/owoce (albo gotowane albo surowe w zależności co bardziej lubi) i do tego ryż. Kasze i makarony mogą uczylać niektóre psy. Jeśli chodzi o kurczaki to też nie każdy pies jest alergikiem. Jeśli są problemy po samym mięsie z kurczaka to faktycznie pies jest na niego uczulony. Ale dużo osób kupuje karmy śmieciowe typu bobik, chappi czy inne gówno o smaku kurczaka a później twierdzą, że pies jest na niego uczulony. Tak na prawdę to pies jest uczulony na gluten zawarty w karmach z niskiej półki...Możesz sobie porównać na necie skład różnych karm i te wszystkie "hipoalergiczne" nie zawierają glutenu.
Ja nigdy nie miałam psa więc z doświadczenia niezbyt doradzę, napisałam tylko tyle co wiem z "teorii"
Obrazek
loriain

Post autor: loriain »

Mnie zatkalo jak pojechalismy do duzego zoologa po karme dla szczeniakow - a tu wszystkie z ziemniakami. Ja sie pytam, po co?
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

A tak, to ja kupiłam te z wyższej półki, bez zbóż, z 1 gatunkiem mięcha, tyle że w składzie prawie wszystkie mają tłuszcz drobiowy. Ziemniaków nie mają te moje, ale też widziałam karmy droższe antyalergiczne z ziemniakami. Ponoć pies gotowanego rozgniecionego ziemniaka może, ale ja nie daję i nie dam. Daję ryż, bo o kaszach też słyszałam, że mogą "przeczyścić". Dziś Homerowi polałam odrobiną kwasu omega 3. W karmie suchej widziałam, że jest w składzie tłuszcz rybi, ale koleżanka mi poradziła, że dodać kropelkę nie zaszkodzi. Więc dałam kropelkę i posypałam odrobiną probiotyku. I jeszcze dołożyłam 1 cerutin, bo wetka podpowiedziała, że jak charczy, to może mieć zapalenie gardła, więc żebym scorbolamid 1x dziennie zapodała.
Nie wiem tylko, czy te surowe kości mu dawać....czy się nie porzyga? :think:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Asita czyżbyś rozkręcała super biznes? :szczerbaty: https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-nawo ... 3b4570f1bc
Obrazek
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Szkoda,że tak daleko mieszkasz to bym od razu wszystko kupiła :szczerbaty:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Asia ale Cię Martuś nakryła :laugh: A swoją drogą Martuś, po co szukasz takich delicji? Mało Twoje produkują? :laugh:
Awatar użytkownika
Kara
Miejscowość: Warszawa - Sadyba
Kontakt:

Post autor: Kara »

Asita pisze:A tak, to ja kupiłam te z wyższej półki, bez zbóż, z 1 gatunkiem mięcha, tyle że w składzie prawie wszystkie mają tłuszcz drobiowy. Ziemniaków nie mają te moje, ale też widziałam karmy droższe antyalergiczne z ziemniakami. Ponoć pies gotowanego rozgniecionego ziemniaka może, ale ja nie daję i nie dam. Daję ryż, bo o kaszach też słyszałam, że mogą "przeczyścić". Dziś Homerowi polałam odrobiną kwasu omega 3. W karmie suchej widziałam, że jest w składzie tłuszcz rybi, ale koleżanka mi poradziła, że dodać kropelkę nie zaszkodzi. Więc dałam kropelkę i posypałam odrobiną probiotyku. I jeszcze dołożyłam 1 cerutin, bo wetka podpowiedziała, że jak charczy, to może mieć zapalenie gardła, więc żebym scorbolamid 1x dziennie zapodała.
Nie wiem tylko, czy te surowe kości mu dawać....czy się nie porzyga? :think:
Surowe kości odradzam. Pies nie powinien ich jeść. Kiedyś mama z siostrą nakarmiły naszego psa Igusia kośćmi z żeberek (są to najgorsze kości),które spowodowały,że nie mógł się załatwić,a jak chciał,to strasznie piszczał jakby ktoś go katował. Parafina i inne środki nie pomogły. Skończyło się na operacji. Trzeba było rozciąć jelito i wyczyścić. Skończyło się dobrze,bo w najgorszym wypadku poinformowano nas,że może nie przeżyć.
ObrazekFiona [*][/color][/b]ObrazekIgo [*][/color][/b]

Rozalia :candle:
Arabelka :candle:
Petronia :candle:
Ludwinia :candle:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

paprykarz pisze:A swoją drogą Martuś, po co szukasz takich delicji? Mało Twoje produkują? :laugh:
To nie ja szukałam tylko ktoś wrzucił na świnkową grupę na fb :102: A że miasto się zgadza to od razu pomyślałam o Asicie :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”