O tychsempreverde pisze:O tych pięknotach mówisz?

Moderator: silje
O tychsempreverde pisze:O tych pięknotach mówisz?
Myślę, że właśnie jak chłopcy dorosną to jest niemała szansa, że stado rozpadnie się na 2+2. I pytanie, czy jesteś w razie czego na to gotowa. Przy dorosłych świnkach ryzyko rozpadu jest mniejsze, ale w dalszym ciągu istnieje.anmitsu pisze:Właśnie tego się boję, że albo się nie zaakceptują albo pózniej wynikną jakieś niesnaski. U moich chłopców dominuje Śledzion, jest starszy od Tima, ale spokojny i nie reaguje porywczo na zaczepki Timona. Nigdy nie było walk, jeśli już coś mieli do siebie to załatwili to gruchaniem. I teraz z jednej strony szkoda marnować taką przestrzeń, a z drugiej obawa o zgodne świńskie życie. Faktycznie może byc tak ze jak maluchy dorosną to pokażą charakterek, więc może szukać świnek dorosłych? Jest też możliwość przedzielenia zagrody na dwie osobne, ale wtedy każdy wspólny wybieg to tak jakby ponowne łączenie.
Czekam na porady, sugestie. To moje pierwsze świnki i z innymi nie miałam nigdy do czynienia, każda opinia bedzie pomocna![]()
Ktoś kto ma więcej niż 2 samczyki w jednej klatce może podzieli się doświadczeniami?
Co do zdjęcia to jutro pokażę panów i ich włości
U nas łączenie czwóreczki było burzliwe, jednak byliśmy strasznie uparci.porcella pisze:Może Marikaaa? http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805