Wesołe stadko na 16 łapkach i 4 kopytkach

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
loriain

Re: Dziewczynki: czyli Toffi, Linoskoczka i Cichotka

Post autor: loriain »

Nie znam osobiście ani jednej świni która by lubiła spa :szczerbaty: Ale czego się nie robi dla urody :roll:

No ja rabatu nie dostanę Bo byłam w tym sklepie pierwszy raz :lol: ale może w skarbonce się coś nazbiera i akurat będzie na chałupe :szczerbaty:
Wymiziaj piękności ode mnie :buzki:
Pikabu

Post autor: Pikabu »

Haha wyobrażam sobie dialog. "Oszczędzam na dom..."
"Aha"
"...dla moich świnek morskich, taki z pięterkiem i okienkami" :laugh:

Ja byłam w sklepie drugi raz, Pana ze sklepu nie znam. Ale czasami mam farta jeżeli chodzi o rabaty ;)

Toffi oczekuje na swoją kolej w domku (Wybaczcie boby, nie było sprzątane całe 12 godzin :glowawmur: )
Obrazek
loriain

Ale fajny wyleż! A Ty się za boby nie tłumacz, każdy kto ma więcej niż jedną fabrykę wie że 10 minut po sprzątaniu teren jest już oznakowany :laugh:

No wiesz ludzie zbierają na urlopy, samochody to ja na świńską chałupe :laugh:
Pikabu

Teraz Toffi i Cichotka razem śpią w domku. Ponieważ Cichotka jest sporą kluchą to najczęściej główka Toffi wystaje. Skoczka za to uparcie śpi na drybedzie, nic jej nie pasi. Dziś doszedł tunelik "z siana", mostek i piłeczka wiklinowa. Tunel strasznie mnie zawiódł, głupia, głupia ja :glowawmur: nie sprawdziłam opinii ani informacji o tuneliku i nie pomyślałam, że to tektura oblepiona jakimś badziewiem. Cóż już więcej czegoś takiego nie zamówię, a ten obdrapię szczoteczką z tego "sianka" i uszyje na to pokrowiec z dresówki, będzie i tunel i będzie mięciutko. Piłeczka fajna sprawa, bo da się powkładać smakołyki do środka i sobie dziewczyny turlają aż wypada coś smacznego. Mostek jak na razie podoba się Cichotce i Toffi, ale Linoskoczka wciąż nieprzekonana :/

O tak teraz to wygląda:
Obrazek
loriain

Uuu jak karton to nieciekawie, zaraz siurem nasiaknie...
A domek widzę już ubrudzony, znaczy się zaakceptowany w 100% :szczerbaty:
Pikabu

Właśnie też się tego boję, bo przed tym dresik nie ochroni. Chyba skończy się po prostu kupnem takiegi wiklinowego, jak maja Twoje świnie. Tak jest domek, ubobczony :P Nie wiem jak i nie wiem czy chcę wiedzieć nad wejściem do domku były przyklejone 3 boby :think:
loriain

Lepiej nie wiedzieć :lol:
Wiklinowy jest fajny, ale tak jak u siebie pisałam, pod warunkiem że wsadzisz na spód kawałek jakiejś szmatki. Inaczej robi się między wiklina breja z siurow i bobkow :?
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

To ten tunel, co to w opisie jest, że cały wykonany z siana? Też go kupiłam i też się wkurzyłam. Teraz robi za blokadę - stoi przy płotkach, żeby miśki ich nie rozsunęły.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Pikabu

Tak, dokładnie ten. Pisanie, że on jest cały z siana to tak jak stwierdzenie, że ja jestem cała z ubrań.
loriain

No niestety takie ryzyko zakupów w Internecie... ja na samym początku kupiłam domek który był właśnie grubą tektura otoczona w sianie. Bardzo szybko zaczął mieć zapaszek :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”