Trzech młodzieńców (dwóch już w nowym domu), tak różnych, że niemal każdy znajdzie tu towarzysza dla siebie Przedstawiam A, B i C - kochanych rozczochrańców
Imię: "A"
Numerek adopcyjny: 2673
Status: do adopcji do innego samczyka
Charakter: Najodważniejszy z tej trójki. Choć zdaje się zachowywać przy tym czujność, rozkłada się już wygodnie na kocykach i spokojnie wyciąga stópki. Wymaga kontaktu z człowiekiem i dalszego oswajania.
W stosunku do innych świnek próbuje dominować, ale później poddaje się im. Typ małego zawadiaki. Potrzebuje aktywnego kolegi, z którym będzie mógł biegać oraz kochającego właściciela.
Imię: "B" Rudas
Numerek adopcyjny: 2674
Status: w DS (Wrocław)
Charakter: Najspokojniejszy z tego trio. Bezproblemowy, łagodny. Wymaga dalszego oswajania, ale wydaje się być najbardziej ufny. Potrzebuje kontaktu z człowiekiem.
Spokojnie dogaduje się z innymi świnkami, dopasowuje do stada. Myślę, że nie będzie miał problemu w kontaktach z większością prosiaków. Najlepszy byłby zrównoważony kolega, który lubi trochę pobiegać.
Wykastrowany w DS (grudzień 2016).
Imię: "C"
Numerek adopcyjny: 2678
Status: zarezerwowany
Charakter: Jest najdelikatniejszy z tych prosiaków. Bardzo ostrożnie podchodzi do kontaktów z człowiekiem. Odwagi dodają mu inne świnki, potrzebuje ich towarzystwa. Dzięki nim również pomału oswaja się.
Nie ma problemu z dogadaniem się z innymi świnkami. Uległy, typ sierotki. Potrzebuje łagodnego kolegi, który wyciągnie go na spacery po wybiegu. A także cierpliwego, kochającego właściciela.
Informacje wspólne
Miejscowość, w której przebywają zwierzaki: Mińsk Mazowiecki (około 40km od Warszawy)
Historia zwierząt: Prosiaki trafiły pod opiekę Stowarzyszenia w wyniku interwencji w domu pod Lublinem (26.02.2016) - w niekontrolowanych warunkach rozmnażało się około 40 świnek, część z nich odebrano w ciąży
Dieta: Tradycyjnie sianko (w dużych ilościach). Cavia Nature, Cavia Complete mieszana z sieczką. Większość dozwolonych warzyw i owoców. Zioła i suszki. I oczywiście zieleninka.
Kontakt: PW na forum; mail: dawenna@o2.pl; tel. 660 970 575
Więcej zdjęć
"A"
"B"
"C"
UWAGA! Dom Tymczasowy – jako osoba najlepiej znająca świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzega sobie prawo do wyboru przyszłego domu oraz odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uzna, że nie spełnili oni postawionych wymagań.
Ostatni już młodzieniec zarezerwowany :) [Mińsk Maz.]
Moderator: silje
Ostatni już młodzieniec zarezerwowany :) [Mińsk Maz.]
Ostatnio zmieniony 28 gru 2017, 12:47 przez Dawenna, łącznie zmieniany 8 razy.
Re: Trzech młodzieńców szuka domów pojedynczo :) [Mińsk Maz.
Gdyby ktoś miał pomysł na imiona dla chłopców, niech śmiało pisze
Re: Trzech młodzieńców szuka domków pojedynczo :) [Mińsk Maz
Kubuś,Michał i Mikołaj? A może Młody,Słodki i Kochany?
- AgnesP
- Miejscowość: Warszawa - Mokotów
- Kontakt:
Alfik, Betik, Cecik
Jestem zainteresowana poznaniem Betika. czy mogę prosić o więcej info o nim?
interwencja była dosyć dawno i zastanawiam się czy byli leczeni, co się z nimi działo.
Jestem zainteresowana poznaniem Betika. czy mogę prosić o więcej info o nim?
interwencja była dosyć dawno i zastanawiam się czy byli leczeni, co się z nimi działo.
od 2015 mieszkali u mnie panowie Karmel, Fikus, Peru, Blues, Onyx, Barnaba - ale są już za TM.
Przelotem z domu do domu były u mnie Pszczółka, Limona, Piryt, Argonit, Farcik.
Moje tymczasy: Szyszka
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa
Podałam chłopkom propozycje imion. Na razie się zastanawiają, kłócą który jest najbardziej słodki albo wygląda na Kubusia
Jak większość świnek odebranych wtedy, chłopcy byli leczeni na choroby skórne (pasożyty). Później dołączył do nas inny tymczas, który jak się okazało zafundował chłopakom powtórkę z rozrywki. Od tamtej pory nie mieli problemów (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć). To, że nie trafili wcześniej do adopcji jest moją winą. Brakowało mi czasu i nie mogłam zebrać się do założenia wątków. A chłopcy zdecydowanie zasługują na kochające domki, więc wzięliśmy się do pracy i nadrabiamy miniony czas
Podałam chłopkom propozycje imion. Na razie się zastanawiają, kłócą który jest najbardziej słodki albo wygląda na Kubusia
Jak większość świnek odebranych wtedy, chłopcy byli leczeni na choroby skórne (pasożyty). Później dołączył do nas inny tymczas, który jak się okazało zafundował chłopakom powtórkę z rozrywki. Od tamtej pory nie mieli problemów (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć). To, że nie trafili wcześniej do adopcji jest moją winą. Brakowało mi czasu i nie mogłam zebrać się do założenia wątków. A chłopcy zdecydowanie zasługują na kochające domki, więc wzięliśmy się do pracy i nadrabiamy miniony czas
- AgnesP
- Kontakt:
Dziękuję za wyjaśnienia,
Trochę i u nas w domu trwały narady i teraz już wiemy, że chcemy chłopaka B .
Podobał się nam i chłopak z Bydgoszczy i taki z Ostródy/Olsztyna. Ale ten jest najbliżej.
Jak "przejdziemy" selekcję to będzie miał super kolegę - Karmelito.
Ale w adopcjach jestem zielona - bardzo proszę o pokierowanie - co dalej
Podobał się nam i chłopak z Bydgoszczy i taki z Ostródy/Olsztyna. Ale ten jest najbliżej.
od 2015 mieszkali u mnie panowie Karmel, Fikus, Peru, Blues, Onyx, Barnaba - ale są już za TM.
Myślę,że A to będzie najlepszy Kubuś Ale niech tam się dogadają po swojemu
Jak będziecie gotowi na przyjęcie prosi (odpowiednia klatka etc.), to odbywa się wizyta przedadopcyjna(w skrócie WPA)AgnesP pisze:Dziękuję za wyjaśnienia,
Ona weryfikuje daną rodzinę, czy te warunki faktycznie istnieją. W trakcie tej wizyty i osoba sprawdzająca, i ta docelowo adoptująca może rozwiać swoje wątpliwości(wszelkie.... umowa, opieka, co kto chce).
Jeśli Dom Tymczasowy i osoba z WPA (nie musi być to, ta sama osoba) wyrażą pozytywną opinię o Twojej osobie, masz rezerwację. Jest już Wasza, ale trzeba jeszcze załatwić transport i umowę adopcyjną.
BEZ OBAW - Umowa to tylko formalność
- AgnesP
- Kontakt:
OK to ja w weekend ogarniam odpowiednie lokum bo teraz mam niestety 80 i 2-3h wybieg po mieszkaniu.
do większej klatki chciałabym, aby już weszli razem. aby nie było w klatce zapachów Karmelita.
Transport - to nie kłopot - pojedziemy po niego. Z Wawy damy radę.