Ostatni już młodzieniec zarezerwowany :) [Mińsk Maz.]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Dawenna

Ostatni już młodzieniec zarezerwowany :) [Mińsk Maz.]

Post autor: Dawenna »

Trzech młodzieńców (dwóch już w nowym domu), tak różnych, że niemal każdy znajdzie tu towarzysza dla siebie :-D Przedstawiam A, B i C - kochanych rozczochrańców :102:

Obrazek
Imię: "A"
Numerek adopcyjny: 2673
Status: do adopcji do innego samczyka
Charakter: Najodważniejszy z tej trójki. Choć zdaje się zachowywać przy tym czujność, rozkłada się już wygodnie na kocykach i spokojnie wyciąga stópki. Wymaga kontaktu z człowiekiem i dalszego oswajania.
W stosunku do innych świnek próbuje dominować, ale później poddaje się im. Typ małego zawadiaki. Potrzebuje aktywnego kolegi, z którym będzie mógł biegać oraz kochającego właściciela.

Obrazek
Imię: "B" Rudas
Numerek adopcyjny: 2674
Status: w DS (Wrocław)
Charakter: Najspokojniejszy z tego trio. Bezproblemowy, łagodny. Wymaga dalszego oswajania, ale wydaje się być najbardziej ufny. Potrzebuje kontaktu z człowiekiem.
Spokojnie dogaduje się z innymi świnkami, dopasowuje do stada. Myślę, że nie będzie miał problemu w kontaktach z większością prosiaków. Najlepszy byłby zrównoważony kolega, który lubi trochę pobiegać.
Wykastrowany w DS (grudzień 2016).

Obrazek
Imię: "C"
Numerek adopcyjny: 2678
Status: zarezerwowany
Charakter: Jest najdelikatniejszy z tych prosiaków. Bardzo ostrożnie podchodzi do kontaktów z człowiekiem. Odwagi dodają mu inne świnki, potrzebuje ich towarzystwa. Dzięki nim również pomału oswaja się.
Nie ma problemu z dogadaniem się z innymi świnkami. Uległy, typ sierotki. Potrzebuje łagodnego kolegi, który wyciągnie go na spacery po wybiegu. A także cierpliwego, kochającego właściciela.

Informacje wspólne
Miejscowość, w której przebywają zwierzaki: Mińsk Mazowiecki (około 40km od Warszawy)
Historia zwierząt: Prosiaki trafiły pod opiekę Stowarzyszenia w wyniku interwencji w domu pod Lublinem (26.02.2016) - w niekontrolowanych warunkach rozmnażało się około 40 świnek, część z nich odebrano w ciąży
Dieta: Tradycyjnie sianko (w dużych ilościach). Cavia Nature, Cavia Complete mieszana z sieczką. Większość dozwolonych warzyw i owoców. Zioła i suszki. I oczywiście zieleninka.
Kontakt: PW na forum; mail: dawenna@o2.pl; tel. 660 970 575

Więcej zdjęć :photo:
"A"
Obrazek
Obrazek
"B"
Obrazek
Obrazek
"C"
Obrazek
Obrazek

UWAGA! Dom Tymczasowy – jako osoba najlepiej znająca świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzega sobie prawo do wyboru przyszłego domu oraz odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uzna, że nie spełnili oni postawionych wymagań.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2017, 12:47 przez Dawenna, łącznie zmieniany 8 razy.
Dawenna

Re: Trzech młodzieńców szuka domów pojedynczo :) [Mińsk Maz.

Gdyby ktoś miał pomysł na imiona dla chłopców, niech śmiało pisze :D
Chocolate Monster

Re: Trzech młodzieńców szuka domków pojedynczo :) [Mińsk Maz

Post autor: Chocolate Monster »

Kubuś,Michał i Mikołaj? A może Młody,Słodki i Kochany? :102:
loriain

Post autor: loriain »

'A' ma cudowny uśmiech :love:
Awatar użytkownika
AgnesP
Miejscowość: Warszawa - Mokotów
Kontakt:

Post autor: AgnesP »

Alfik, Betik, Cecik

Jestem zainteresowana poznaniem Betika. czy mogę prosić o więcej info o nim?
interwencja była dosyć dawno i zastanawiam się czy byli leczeni, co się z nimi działo.
od 2015 mieszkali u mnie panowie Karmel, Fikus, Peru, Blues, Onyx, Barnaba - ale są już za TM.
Przelotem z domu do domu były u mnie Pszczółka, Limona, Piryt, Argonit, Farcik.
Moje tymczasy: Szyszka
Dawenna

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa :buzki:
Podałam chłopkom propozycje imion. Na razie się zastanawiają, kłócą który jest najbardziej słodki albo wygląda na Kubusia ;)

Jak większość świnek odebranych wtedy, chłopcy byli leczeni na choroby skórne (pasożyty). Później dołączył do nas inny tymczas, który jak się okazało zafundował chłopakom powtórkę z rozrywki. Od tamtej pory nie mieli problemów (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć). To, że nie trafili wcześniej do adopcji jest moją winą. Brakowało mi czasu i nie mogłam zebrać się do założenia wątków. A chłopcy zdecydowanie zasługują na kochające domki, więc wzięliśmy się do pracy i nadrabiamy miniony czas :D
Awatar użytkownika
AgnesP
Kontakt:

Dziękuję za wyjaśnienia,
Trochę i u nas w domu trwały narady i teraz już wiemy, że chcemy chłopaka B :świnka1: .
Podobał się nam i chłopak z Bydgoszczy i taki z Ostródy/Olsztyna. Ale ten jest najbliżej.
Jak "przejdziemy" selekcję to będzie miał super kolegę - Karmelito.

Ale w adopcjach jestem zielona - bardzo proszę o pokierowanie - co dalej
od 2015 mieszkali u mnie panowie Karmel, Fikus, Peru, Blues, Onyx, Barnaba - ale są już za TM.
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Myślę,że A to będzie najlepszy Kubuś ;) Ale niech tam się dogadają po swojemu :lol:
Karotka01

Post autor: Karotka01 »

AgnesP pisze:Dziękuję za wyjaśnienia,
Trochę i u nas w domu trwały narady i teraz już wiemy, że chcemy chłopaka B :świnka1: .
Podobał się nam i chłopak z Bydgoszczy i taki z Ostródy/Olsztyna. Ale ten jest najbliżej.
Jak "przejdziemy" selekcję to będzie miał super kolegę - Karmelito.

Ale w adopcjach jestem zielona - bardzo proszę o pokierowanie - co dalej
Jak będziecie gotowi na przyjęcie prosi (odpowiednia klatka etc.), to odbywa się wizyta przedadopcyjna(w skrócie WPA)
Ona weryfikuje daną rodzinę, czy te warunki faktycznie istnieją. W trakcie tej wizyty i osoba sprawdzająca, i ta docelowo adoptująca może rozwiać swoje wątpliwości(wszelkie.... umowa, opieka, co kto chce).
Jeśli Dom Tymczasowy i osoba z WPA (nie musi być to, ta sama osoba) wyrażą pozytywną opinię o Twojej osobie, masz rezerwację. Jest już Wasza, ale trzeba jeszcze załatwić transport i umowę adopcyjną.
BEZ OBAW - Umowa to tylko formalność :D
Awatar użytkownika
AgnesP
Kontakt:

:świnka1:
OK to ja w weekend ogarniam odpowiednie lokum bo teraz mam niestety 80 i 2-3h wybieg po mieszkaniu.
do większej klatki chciałabym, aby już weszli razem. aby nie było w klatce zapachów Karmelita.
Transport - to nie kłopot - pojedziemy po niego. Z Wawy damy radę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”