potwory i spółka! - pięcioświń
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Potwory i spółka, czyli Luniak i Elmo
Ufff jesteśmy już w komplecie

Malutka jest naprawdę maleńka przy tych dwóch żarłokach. Delikatne gonitwy są, ale jak narazie mamy względny spokój na wybiegu.
Zaraz zabieram się za szorowanie klatki i pranie. Przyjechało zamówienie z zooplus a w nim 40 litrów żwirku
I trochę suszków
W poniedziałek będę dzwonić do weterynarza z sąsiedniej wioski, zajmuje się tez gryzoniami. Muszę się dowiedzieć o koszty i kiedy mogę umówić potwory na przegląd, tak profilaktycznie. Jeżeli coś się z którymś dzieję skórnie to wolałabym wiedzieć szybciej niż później
A tak się Luna przejęła sytuacją

Malutka jest naprawdę maleńka przy tych dwóch żarłokach. Delikatne gonitwy są, ale jak narazie mamy względny spokój na wybiegu.
Zaraz zabieram się za szorowanie klatki i pranie. Przyjechało zamówienie z zooplus a w nim 40 litrów żwirku

W poniedziałek będę dzwonić do weterynarza z sąsiedniej wioski, zajmuje się tez gryzoniami. Muszę się dowiedzieć o koszty i kiedy mogę umówić potwory na przegląd, tak profilaktycznie. Jeżeli coś się z którymś dzieję skórnie to wolałabym wiedzieć szybciej niż później

A tak się Luna przejęła sytuacją

- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Potwory i spółka, czyli Luniak, Elmo i małe coś
Cuda
Ochrzciłaś już jakoś małą? Ciekawa jestem jak będzie jej futerko wyglądać, jak podrośnie, uwielbiam Merinki 

Właśnie nie mam pomysłu na imięBulletproof pisze:CudaOchrzciłaś już jakoś małą? Ciekawa jestem jak będzie jej futerko wyglądać, jak podrośnie, uwielbiam Merinki

Pani z hodowli mi powiedziała, że Merinek nie powinno się czesać. Martwy włos jedynie delikatnie przy mizianiu palcami usuwać

Ostatnio zmieniony 27 sie 2016, 22:26 przez loriain, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bulletproof
- Kontakt:
Naprawdę? Ja czekam aż przyjedzie do mnie młodziutka Texelka, to może z Texelami też jest?
W każdym razie śliczny ten włos będzie miała, fajne kolorki

W każdym razie śliczny ten włos będzie miała, fajne kolorki

Podobno czesanie je boli przez gęstość włosa. Ooo to napewno juz się doczekać swojego kudłacza nie możesz 
Mała ma tak czarny pyszczek ze oczu nie widać

Mała ma tak czarny pyszczek ze oczu nie widać

- Bulletproof
- Kontakt:
Hahahah jak orka
Jeszcze ta biała plamka pod pyszczkiem..
A wiesz coś jeszcze apropo ich sierści? Bo w sumie nie wpadłam na to żeby podpytać
Jeszcze ta moja dzidzia jest cała bialutka, więc to w ogóle może być koszmarek jeżeli okaże się świnkową świnką 

A wiesz coś jeszcze apropo ich sierści? Bo w sumie nie wpadłam na to żeby podpytać

Bialutkie świnki są słodkie ale te żółte brzuszki...Bulletproof pisze:Hahahah jak orka Jeszcze ta biała plamka pod pyszczkiem..
A wiesz coś jeszcze apropo ich sierści? Bo w sumie nie wpadłam na to żeby podpytać Jeszcze ta moja dzidzia jest cała bialutka, więc to w ogóle może być koszmarek jeżeli okaże się świnkową świnką

Wiem że gubią dosyć sporo tego włosa, jak oglądałam mała to byłam zszokowana jak gęsta jest ta sierść. Jak taki kożuszek.
I w sumie to tyle, przystrzyc na lato i nie tarmosić grzebieniem

W ogóle jak zobaczyłam na raz z 50 świń to zgłupiałam

Moja towarzystwo jż klatce, zmęczone emocjami padło. Malutka zakopana w sianie po uszy, Elmo z Luna w drugim kącie pupami do siebie bo przed chwilą była kłótnia : P
Ostatnio zmieniony 27 sie 2016, 22:27 przez loriain, łącznie zmieniany 1 raz.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Ja chcę malutką z bliska zobaczyć...
... 

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Może jutro spróbujemy coś w tym kierunku zrobićAsita pisze:Ja chcę malutką z bliska zobaczyć......

Narazie 'kolankujemy'. Luna musi być brana oddzielnie bo od razu atakuje. Tak więc jak siedzę z Elmo i Malutka zakopanymi w mój szlafrok, a Luna u współlokatora

No i niestety ale to Luniak jest agresorem i trochę przegania Maleństwo.
Elmo za to do Małej ma cierpliwość, ale kręcenie się Luny doprowadza go do szału