potwory i spółka! - pięcioświń

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Alex

Re: Potwory i spółka, czyli Luniak i Elmo

Post autor: Alex »

Puchate cudenko :love:
loriain

Re: Potwory i spółka, czyli Luniak i Elmo

Post autor: loriain »

Ufff jesteśmy już w komplecie :102:

Obrazek

Obrazek

Malutka jest naprawdę maleńka przy tych dwóch żarłokach. Delikatne gonitwy są, ale jak narazie mamy względny spokój na wybiegu.
Zaraz zabieram się za szorowanie klatki i pranie. Przyjechało zamówienie z zooplus a w nim 40 litrów żwirku :lol: I trochę suszków :)

W poniedziałek będę dzwonić do weterynarza z sąsiedniej wioski, zajmuje się tez gryzoniami. Muszę się dowiedzieć o koszty i kiedy mogę umówić potwory na przegląd, tak profilaktycznie. Jeżeli coś się z którymś dzieję skórnie to wolałabym wiedzieć szybciej niż później :P

A tak się Luna przejęła sytuacją :laugh:

Obrazek
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Potwory i spółka, czyli Luniak, Elmo i małe coś

Post autor: Bulletproof »

Cuda :love: Ochrzciłaś już jakoś małą? Ciekawa jestem jak będzie jej futerko wyglądać, jak podrośnie, uwielbiam Merinki :102:
loriain

Bulletproof pisze:Cuda :love: Ochrzciłaś już jakoś małą? Ciekawa jestem jak będzie jej futerko wyglądać, jak podrośnie, uwielbiam Merinki :102:
Właśnie nie mam pomysłu na imię :roll: wyjdzie w praniu :szczerbaty:
Pani z hodowli mi powiedziała, że Merinek nie powinno się czesać. Martwy włos jedynie delikatnie przy mizianiu palcami usuwać :think:
Ostatnio zmieniony 27 sie 2016, 22:26 przez loriain, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Naprawdę? Ja czekam aż przyjedzie do mnie młodziutka Texelka, to może z Texelami też jest? :think:
W każdym razie śliczny ten włos będzie miała, fajne kolorki :102:
loriain

Podobno czesanie je boli przez gęstość włosa. Ooo to napewno juz się doczekać swojego kudłacza nie możesz :mrgreen:

Mała ma tak czarny pyszczek ze oczu nie widać :laugh:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Hahahah jak orka :lol: Jeszcze ta biała plamka pod pyszczkiem..
A wiesz coś jeszcze apropo ich sierści? Bo w sumie nie wpadłam na to żeby podpytać :redface: Jeszcze ta moja dzidzia jest cała bialutka, więc to w ogóle może być koszmarek jeżeli okaże się świnkową świnką :D
loriain

Bulletproof pisze:Hahahah jak orka Jeszcze ta biała plamka pod pyszczkiem..
A wiesz coś jeszcze apropo ich sierści? Bo w sumie nie wpadłam na to żeby podpytać Jeszcze ta moja dzidzia jest cała bialutka, więc to w ogóle może być koszmarek jeżeli okaże się świnkową świnką
Bialutkie świnki są słodkie ale te żółte brzuszki... :lol:

Wiem że gubią dosyć sporo tego włosa, jak oglądałam mała to byłam zszokowana jak gęsta jest ta sierść. Jak taki kożuszek.
I w sumie to tyle, przystrzyc na lato i nie tarmosić grzebieniem ;) Pani od której ją brała nie hoduje merino a crestedy długowłose i lunkarye (jakie te świniaki są boskie :love: one w ogóle nie gubią sierści) a merinki zdarzają jej się z przypadku :idontknow: tutaj obydwoje rodzice są nosicielami genu loczków no i na 5 szkrabów w miocie tylko moja go dostała. Reszta ma jedwabiste, proste długie włosie.

W ogóle jak zobaczyłam na raz z 50 świń to zgłupiałam :lol: nie wiem ile tego tam było w różnych kojcach, mamusie z maluszkami i tatusiowie osobno.

Moja towarzystwo jż klatce, zmęczone emocjami padło. Malutka zakopana w sianie po uszy, Elmo z Luna w drugim kącie pupami do siebie bo przed chwilą była kłótnia : P
Ostatnio zmieniony 27 sie 2016, 22:27 przez loriain, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ja chcę malutką z bliska zobaczyć... :photo: ... :D
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
loriain

Asita pisze:Ja chcę malutką z bliska zobaczyć... :photo: ... :D
Może jutro spróbujemy coś w tym kierunku zrobić :mrgreen:
Narazie 'kolankujemy'. Luna musi być brana oddzielnie bo od razu atakuje. Tak więc jak siedzę z Elmo i Malutka zakopanymi w mój szlafrok, a Luna u współlokatora ;)

No i niestety ale to Luniak jest agresorem i trochę przegania Maleństwo.
Elmo za to do Małej ma cierpliwość, ale kręcenie się Luny doprowadza go do szału :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”